فتیش پستان

به عنوان یک انحراف جنسی، فتیش پستان (که همچنین با نام‌های ماستوفکت و مازوفیلیا نیز شناخته می‌شود)[1] گونه‌ای از کشش جنسی غیرمعمولی است که روی پستان زنانه تمرکز دارد.[2] اصطلاح فتیش پستان ممکن است برای اشاره به توجه فرهنگی به پستان زنان به کار رود؛ در این صورت فتیش پستان دیگر انحراف جنسی نیست. این تردید وجود دارد که آیا جاذبه جنسی گسترده پستان زنان برای مردان دگرجنس‌گرا، فتیش محسوب می‌شود یا خیر.[3]

تندیسک‌های ونوس ممکن است که گونه‌ای از هنر شهوانی یا نمادهایی از باروری بوده‌باشند. در اینجا تندیس ونوس ویلندورف نشان‌داده شده‌است.

توضیح علمی

دانشمندان برانگاشته‌اند که جاذبه جنسی غیر انحرافی به پستان زنان به خاطر نقش آن‌ها به عنوان یک مشخصه ثانویه سکس است. برای نمونه، جانورشناس و رفتارشناس جانوران، دزموند موریس، این نظریه را پیشنهاد کرد که درز بین پستان‌های زن شکاف بین لمبرهای نشیمنگاه را نشان می‌دهد.[4] روان‌شناسی فرگشتی دلیل این جاذبه را اینگونه توضیح می‌دهد که پستان‌های زنان که تنها در تخمک‌گذاری بزرگ می‌شوند، این اجازه را به زنان می‌دهدند تا توجه و سرمایه‌گذاری مردان را به‌دست آورند حتی اگر بارور هم نباشند.[5]

همچنین مطرح شده که فتیش پستان نمونه‌ای از تفکری واگیردار (یا میم) است که در جامعه گسترش می‌یابد و در آن پستان‌ها تنها برای تحت تأثیر قرار دادن میل جنسی در انسان تکامل یافته‌اند و نه اینکه لزوماً کارکردی مادی داشته باشند.[6]

در ادبیات بالینی سده نوزدهم میلادی، تمرکز جنسی به پستان‌ها به عنوان نوعی از نابهنجاری جنسی در نظر گرفته می‌شد اما امروزه این جاذبه عادی تلقی می‌شود مگر اینکه بسیار غیرمعمول باشد که در این صورت نابهنجاری جنسی به حساب می‌آید.

منابع

  1. Hickey, Eric W. (2003). Encyclopaedia of Murder and Violent Crime. Sage Publications Inc.
  2. Association, American Psychiatric (2013). Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders American Psychiatric Association - 5th edition (5th ed.). Arlington: American Psychiatric Publishing. ISBN 978-0-89042-555-8.
  3. [[#CITEREF|]]
  4. Desmond Morris. Manwatching. A Field Guide to Human Behavior.. New York: Harry N. Abrams, Inc. , 1977. شابک ۰−۸۱۰۹−۱۳۱۰−۰ .
  5. Crawford, Charles; Krebs, Dennis (1998), "How Mate Choice Shaped Human Nature", Handbook of evolutionary psychology: ideas, issues, and applications, Lawrence Erlbaum Associates, ISBN 978-0-8058-1666-2 More than one of |ISBN= and |isbn= specified (help)
  6. Marsden, Paul. (1999). Journal of Artificial Societies and Social Simulation. Review of Thought Contagion: How Belief Spreads through Society. Retrieved 2007-10-05.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.