عطاءالله صالحی

عطاءالله صالحی (زادهٔ ۱۳۲۸ رودسر) فرمانده نظامی ایرانی است. آخرین پست وی جانشین ستاد کل نیروهای مسلح ایران بود. وی پیش از آن نیز فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

عطاالله صالحی
نام تولدعطاءالله صالحی لشکاجانی[1]
زاده۱۸ اسفند ۱۳۲۸ (۷۱ ساله)
رودسر،ایران
وفادارینیروهای مسلح شاهنشاهی ایران
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
ستاد کل نیروهای مسلح
شاخه نظامیارتش شاهنشاهی ایران
ارتش جمهوری اسلامی ایران
سال‌های خدمت۱۳۹۸–۱۳۴۶
درجهسرلشکر
یگاننیروی زمینی شاهنشاهی ایران
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران
فرماندهیلشکر ۵۸ تکاور شاهرود
لشکر ۷۷ پیاده خراسان
قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نزاجا
دانشگاه افسری امام علی
ارتش جمهوری اسلامی ایران
جنگ‌ها و عملیات‌هاجنگ ایران و عراق
فرزندانامیر صالحی، سجاد صالحی، عمار صالحی، فاطمه صالحی[2]
خویشاوندانمحمد شریعتمداری (برادر زن)[3]

صالحی در سال ۱۳۴۶ وارد ارتش شد و در سال ۱۳۴۹ با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغ‌التحصیل گردید. او در فاصله سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح و از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ معاون بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح را برعهده داشت. در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۸۴ در پی استعفای محمد سلیمی، به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و بمدت بیش از ۱۱ سال و تا سال ۱۳۹۵ در این جایگاه فعالیت نمود.[4]

صالحی شوهر خواهر محمد شریعتمداری وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت و وزیر کنونی کار و رفاه اجتماعی است. همسر وی مرضیه شریعتمداری در شهریور ۱۳۹۵ درگذشت.

صالحی در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ با حکم سید علی خامنه‌ای، به سمت جانشین ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. سید عبدالرحیم موسوی جانشین سابق ستاد کل نیروهای مسلح نیز به عنوان جایگزین وی فرمانده کل ارتش شد.[5] وی در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸ جای خود را به محمدرضا قرایی آشتیانی داد.

خانواده

در سال ۱۳۹۸ و در جریان برگزاری دادگاه‌های ویژه مبارزه با جرایم اقتصادی، نام فرزندان صالحی، نخستین بار به عنوان متهم عنوان شد. در پرونده فساد موسوم به «گروه جهانبانی» فاطمه صالحی و عمار صالحی، متهم به دریافت مبالغی کلان به عنوان رشوه شدند. بعد از مدتی، دادستان تهران، فاطمه صالحی را بی‌گناه معرفی کرد ولی بر علیه عمار صالحی، اعلام جرم نمود.[6]

عمار صالحی با همکاری گروه محمدرضا جهانبانی و امیرحسین شریعتمداری (برادر همسر سید محمدهادی رضوی، مفسد محکومی و تهیه کننده شهرزاد) که از خویشاوندان او محسوب می شود، از اوایل دهه هشتاد تا سال ۱۳۹۷، در ۱۰ شرکت، عضو هیأت مدیره و مدیرعامل بوده و به کار اقتصادی و بازرگانی در سراسر ایران مشغول بود. طبق گفته های نماینده دادستان، ۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات از بانک سرمایه گرفته و خودروی بنز ۶ میلیارد ریالی و ملک لوکس زعفرانیه میخرد. در جلسات دادگاه همچنین اعلام شد که عمار صالحی ۳۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به محمدرضا جهانبانی بدهکار است.

جایزه‌ها و نشان‌های افتخار

این بخش شامل نشان‌ها و جایزه‌های رسمی عطاءالله صالحی است، که بر روی لباس همسان او نصب می‌شود، ولی جایزه‌های غیرنظامی و غیررسمی را در برنخواهد داشت.

منابع

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ عطاءالله صالحی موجود است.
مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به عطاءالله صالحی در ویکی‌گفتاورد موجود است.
سِمَت‌های علمی
پیشین:
؟
فرمانده دانشگاه افسری امام علی
؟ – ؟
؟ – ۱۳۸۰
پسین:
؟
پیشین:
؟
پسین:
سید عبدالرحیم موسوی
مناصب نظامی
عنوان جدید معاون آموزش ستاد فرماندهی کل قوا
۱۳۶۷ – ؟
پسین:
؟
پیشین:
اکبر دیانت‌فر
معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح
۱۳۸۰ – ۱۳۸۲
پسین:
حسین یاسینی
پیشین:
بهروز سلیمانجاه
معاون بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح
۱۳۸۲ – ۱۳۸۴
پسین:
عبدالعلی پورشاسب
پیشین:
محمد سلیمی
فرمانده کل ارتش
۱۳۸۴ – ۱۳۹۵
پسین:
سید عبدالرحیم موسوی
پیشین:
سید عبدالرحیم موسوی
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح
۱۳۹۶ – ۱۳۹۸
پسین:
محمدرضا قرایی آشتیانی
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.