شمس‌آباد (شهرکرد)

شمس‌آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری است.شمس آباد از طوایف بختیاری و طوایف قشقایی تشکیل شده است.

شمس‌آباد (شهرکرد)
تصویری از شمس‌آباد (شهرکرد)
تصویری از شمس‌آباد (شهرکرد)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانچهارمحال و بختیاری
شهرستانشهرکرد
بخشبخش مرکزی
مردم
جمعیت۴۵۰۰ نفر
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۸
وبگاه رسمیhttp://shamsabadnews.com/ http://shamsabadnews.ir

جمعیت

این روستا در بخش مركزي شهركرد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۴۵۶ نفر (۶۴۱خانوار) بوده‌است.جمعیت روستا در سال 1395 به تعداد 2609 نفر بوده است.

مناطق گردشگری

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد یکی از چشمه‌های واقع در دامنه کوه جهان بین هفشجان و در غرب روستای شمس‌آباد، شهرستان شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری است. این چشمه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرکرد و ۱۰ کیلومتری شهر هفشجان قرار دارد. علت نامگذاری وقت و ساعت به این دلیل است که آب این چشمه در طول روز ممکن است برای مدت ۲ تا ۳ ساعت قطع شود به گونه‌ای که هیچ اثری از آب در دهانه چشمه مشاهده نمی‌شود ولی با گذشت مدت زمانی به یک باره آب از دهانه این چشمه شروع به جوشش می‌کند و منظره زیبایی را به وجود می‌آورد.[1] قدمت چشمه وقت و ساعت به قبل از دوران چهارم می‌رسد و جز چشمه‌های کارستی است که آب آن به صورت تناوبی خشک و پرآب می‌شود. این چشمه در تاریخ ۱۳۸۹/۱۱/۲۰، با شماره ثبت ۱۰۹ در فهرست ثبت آثار طبیعی ملی ایران قرار گرفته است.[2]

غار گرز رستم

غار گرز رستم (تانا)

غار گرز رستم (تانا) در شرق روستای شمس‌آباد، استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. غار گرز رستم (تانا) با ۶ چاه، عمیق‌ترین غار استان چهارمحال و بختیاری شناخته شده است. وجود ستونهای استلاکتیتی، استلاگمیت‌ها، قندیلهای پفکی، خفاش، پروانه، حشره از نکات قابل توجه این غار است.[3] به دلیل وجود مناظری همانند گرزی که به هوا بلند شده باشد خودنمایی می‌کند؛ آنرا گرز رسم نامیدند.[4][5]

قلعه یوسف خان امیر مجاهد

قلعه یوسف خان امیر مجاهد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان شهرکرد، روستای شمس‌آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ فروردین ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۲۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.<ref>{{یادکرد وب |نویسنده = |نشانی =http://iranshahrpedia.ir/fa/پرونده‌های_آثار_ثبت‌شدۀ_ایران_در_فهرست_آثار_ملی بایگانی‌شده در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱ توسط Wayback Machine |عنوان =دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر |ناشر =سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران |تاریخ = |تاریخ بازدید =۲۰۱۱-۰۵-۱۹ |archiveurl =https://web.archive.org/web/20150406043613/http://iranshahrpedia.ir/docs/Asar-e%20Sabti%20(Up%20to%2026666)%20(Version%2090%2008%2029).zip |archivedate =۶ آوریل ۲۰۱۵ |dead-url

جستارهای وابسته

منابع

  1. سیمای فرهنگ و طبیعت استان چهارمحال و بختیاری، تهران: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ۱۳۹۲ خورشیدی، ص. ص ۶۶ و ۶۷، شابک ۹۷۸-۶۰۰-۹۱۶۸۷-۸-۱ از پارامتر ناشناخته |نویسندگان= صرف‌نظر شد (کمک); تاریخ وارد شده در |سال= را بررسی کنید (کمک)
  2. خبرگزاری مهر. «چشمه وقت و ساعت هفشجان ثبت ملی شد».
  3. غارهای ایران. «غار گرز رستم (تانا)، شهرکرد». غارهای ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۲ فوریه ۲۰۱۷.
  4. غارهای ایران. «معرفی غار جهان بین». غارهای ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ مارس ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲ فوریه ۲۰۱۷.
  5. حیدر صادقی، فرهاد رئیسی، محمد مهدی شفقت دهکردی، مهرداد رئیسی، محمد رضا طاهر پور و مهراب محمدی. سیمای فرهنگ و طبیعت استان چهارمحال و بختیاری. چاپ ۱۳۹۲. تهران: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ۱۳۹۲ خورشیدی. بخش غارها. شابک ۹۷۸–۶۰۰–۹۱۶۸۷–۸–۱.  
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.