شبکه گوناز

شبکه گوناز (به ترکی استانبولی: Günaz TV)شبکه تلویزیون ماهواره‌ای که در سال ۲۰۰۵ توسط دستگاه‌های اطلاعاتی - امنیتی چند کشور همچون جمهوری آذربایجان، اسرائیل و امریکا تأسیس شد.[2] این شبکه که به زبان ترکی آذربایجانی به صورت ۲۴ ساعته از شیکاگو برنامه[3] پخش می‌کند شبکه‌ای نفرت‌پراکن با گرایشهای پان‌ترکی محسوب می‌گردد که از بدو تأسیس فراز و نشیب‌های بسیاری را تجربه کرده و سابقه پخش از چندین ماهوارهٔ مختلف را دارد. این شبکه روزانه فقط ۸ ساعت پخش زنده دارد.[4] احمد اوبالی مدیر این شبکه در برنامه‌های خود بارها با نفرت زیاد به مردم ایران دشنام داده و کشور ایران را با نام «ایران خراب شده» نامیده است و به همین سبب خشم بسیاری از ایرانی‌ها را برانگیخته است.

گوناز تی‌وی
Günaz TV
کشور ایالات متحده آمریکا
گستره پخشاروپا، شمال آفریقا، آمریکا، خاورمیانه
ستادشیکاگو
برنامه‌سازی
زبان(ها)ترکی آذربایجانی
فرمت تصویرDVB
مالکیت
مالکاحمد اوبالی
تاریخچه
راه‌اندازی‌شده۲۳ آوریل ۲۰۰۵
دسترسی
ماهواره‌ای
یوتل‌ست۱۰۷۲۱-۲۲۰۰۰-۱/۲-H[1]
تل استار۱۲۱۲۶۰۸-۱۹۲۷۹-۲/۳-H[1]
رادیوی ماهواره‌ای
GUNAZ RADIO

نام

گوناز (به ترکی آذربایجانی: Günaz) مختصر شدهٔ گونئی آذربایجان (به ترکی آذربایجانی: Güney Azərbaycan) به معنای آذربایجان جنوبی است. وجه تسمیه این اسم برگرفته از تفکرات نفرت‌پراکن پان‌ترکیستی شبکه است که به دنبال تجزیه مناطق ترک‌زبان ایران و الحاق آن به خاک جمهوری آذربایجان است.

ارتباط با سازمان جاسوسی آمریکا

به گفته روزنامه حریت، به استناد تحقیقات دولت ترکیه، این تلویزیون با سازمان سیا مرتبط است.[5]

نقش گوناز در حوادث سال ۸۵

در اعتراضات سال ۱۳۸۵، شبکهٔ گوناز اقدام به تحریک مردم در جهت تجزیه طلبی و قوم‌گرایی کرد.[6]

گوناز در ترکست

پس از جریانات سال ۸۵ در ۱۴ آوریل ۲۰۰۶ طی مذاکراتی که مقامات ایرانی با مقامات ترکیه به انجام رسانید و با توجه به اینکه ایران با ترکیه علاوه بر مبادلات اقتصادی قراردادهای امنیتی نیز دارند طرف ایرانی توانست آنها را وادار به قطع پخش این شبکه از ماهواره ترکست کند.[7][8]

دیدگاه مخالفان و موافقان

شبکه گوناز در کنار برنامه‌های فرهنگی خود برنامه‌های سیاسی نیز پخش می‌کند که بازتاب و واکنش چندانی در داخل ایران ندارد. چراکه گوناز به جز جدایی آذربایجان از ایران هدف دیگری ندارد و در تلاش آشوب افکنی است.[9][10]

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.