شاهزاده ایران

شاهزادۀ ایران یا شاهزادۀ پارسه (به انگلیسی: Prince of Persia) عنوان یک فرنچایز بازی ویدئویی به سبک اکشن-ماجراجویی سکوبازی است که بدست جردن مکنر ساخته شده‌است و در ابتدا به وسیلهٔ بوردرباند ساخته و منتشر می‌شد، و اکنون بدست یوبی‌سافت عرضه می‌شود. نخستین قسمت از این مجموعه در سال ۱۹۸۹ برای اپل ۲ ساخته شد. پس از موفقیت این بازی روی اپل ۲ این بازی به‌طور گسترده برای دیگر پلتفرم‌ها نیز عرضه شد. نسخه‌های بازسازی شده از این بازی بدست گیم‌لافت برای شبکه‌های آنلاین اکس‌باکس لایو و شبکۀ پلی‌استیشن نیز در دسترس است.

شاهزاده ایران
لوگوی نسخه ۲۰۰۸ بازی شاهزاده ایران
ژانر
توسعه‌دهنده
ناشر
  • بوردر باند
  • لرنینگ کمپانی
  • ماتل اینتراکتیو
  • یوبی سافت
  • گیم لافت
پدیدآور(ها)جردن مکنر
سکو(ها)
نخستین انتشارشاهزاده ایران
۳ اکتبر ۱۹۸۹
آخرین انتشارشاهزاده ایران: فرار (آی‌او‌اس، اندروید)
۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸

براساس بعضی منابع سری اساسینز کرید الهام گرفته شده از سری شاهزاده ایران است.[1][2][3] مکنر در آن زمان درگیر افزایش ظرفیت سری بود. این بازی‌ها بدست چندین شرکت مختلف تهیه و منتشر شده‌است. دو بازی اول این سری، توسط بوردرباند تولید و منتشر شد. نسخۀ بعدی که نخستین نسخه‌ای بود که از گرافیک سه بعدی استفاده میکرد توسط رد اورب اینترتیمنت تهیه و توسط شرکت لرنینگ برای کامپیوتر منتشر شد و نسخه‌ای هم که برای سگا دریم کست منتشر شد به وسیلۀ آوالانش سافت‌ویر تهیه و توسط ماتل اینتراکتیو منتشر شد. یوبی‌سافت توسعه و انتشار این سری را در سال ۲۰۰۳ با شن‌های زمان آغاز کرد.

گستردگی دنیای شاهزاده ایران

بازی برای بیش از ۲۰ پلتفرم پورت شده است که یکی از بیشترین پورت هایی است که در تاریخ بازی های ویدیویی شده است.[4][5] خارج از دنیای ویدئویی برای سری یک فیلم،تعدادی رمان گرافیکی و اسباب بازی هم تولید شده است.

نسخه‌های بازی

گاه‌شمار سال انتشار
سری اصلی به رنگ سبز
سری شن های زمان به رنگ زرد
نسخ های اسپین آف به رنگ سیاه
۱۹۸۹شاهزاده ایران
۱۹۹۰
۱۹۹۱
۱۹۹۲
۱۹۹۳شاهزاده ایران ۲: سایه و آتش
۱۹۹۴
۱۹۹۵
۱۹۹۶
۱۹۹۷
۱۹۹۸
۱۹۹۹شاهزاده ایران سه‌بعدی
۲۰۰۰
۲۰۰۱
۲۰۰۲
۲۰۰۳شاهزاده ایران: شن‌های زمان
۲۰۰۴شاهزاده ایران: در قلمرو جنگجویان
۲۰۰۵شاهزاده ایران: دو سریر
جنگ برای شاهزاده ایران
۲۰۰۶
۲۰۰۷
۲۰۰۸شاهزاده ایران (بازی ۲۰۰۸)
شاهزاده ایران: پادشاه سرنگون شده
۲۰۰۹
۲۰۱۰شاهزاده ایران: شن های فراموش شده
۲۰۱۱
۲۰۱۲
۲۰۱۳شاهزاده ایران ۲: سایه و آتش(بازسازی شده)
۲۰۱۴
۲۰۱۵
۲۰۱۶
۲۰۱۷
۲۰۱۸شاهزاده ایران: فرار

سری سه گانه اصلی

سری سه گانه شن های زمان

مجموعه سه گانه HD شده

اسپین آف ها

شاهزاده ایران: فرار

در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ یوبی سافت این بازی را برای آی او اس و اندروید منتشر کرد.[6] سبک بازی endless runner است و در بازی بازیکن این امکان را دارد که از لباس های نسخه های قبلی استفاده کند.[7]

شاهزاده ایران: کیندرد بلید

شاهزاده ایران: کیندرد بلید یک بازی در ادامه داستان شاهزاده ایران: جنگجوی درون بود و نمایش اولیه آن در ای۳ ۲۰۰۵ به نمایش در آمده بود.[8] بازی به دلایل نامعلومی از سوی یوبی سافت لغو شد و پس از آن نسخه ای بازطراحی شده بازی با نام شاهزاده ایران: دوسریر منتشر شد تفاوت دو نسخه در انتخابی بودن شخصیت شاهزاده سیاه در نسخه کیندرد[9][10] وتفاوت در برخی از مکانیزم های گیم پلی مانند کشتن سریع در نسخه دوسریر بود.

شاهزاده ایران: اساسین

شاهزاده ایران: اساسین یک نسخه اسپین آف از بازی شاهزاده ایران:شن های زمان بود و در نهایت بازی لغو شد. این بازی کاملا از نو بازطراحی داستان نویسی شد و تحت عنوان اساسینز کرید منتشر شد. داستان بازی روی یک زن اساسین متمرکز است که در گروه محافظان یک شاهزاده جوان فعالیت می کند و باید از شاهزاده جوان محافظت و مراقبت بکند.[11][12]

شاهزاده ایران: رستگاری

شاهزاده ایران: رستگاری یک بازی درحال توسعه توسط یوبی سافت مونترآل بود که منتشر نشد، در ۱۰ مارس ۲۰۱۲ توسط کاربری ناشناس ویدئویی از پیش رندر شده ای از گیم پلی این بازی در یوتیوب منتشر شد[13] اما ۸سال پس از انتشار آن ویدئو در یوتیوب مورد توجه کاربران قرار گرفته و مسئله آن رسانه ای شد این ویدئو توسط کارگردان انیمیشن کای نگوین و تیمش ساخته شده[14]، کریستف پریلو در صحفه شخصی خود در لینکدین اذعان کرده که سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ روی این پروژه کار می کرده،[15] جاتان کوپر، انیماتوری که در گذشته در یوبی سافت مونترآل فعالیت می کرده ویدئوی منتشر شده در یوتیوب را تائید و بیان کرده که این بازی الهام بخش آنها برای ساخت اساسینز کرید ۳ بوده است و دلیل لغو بازی در اختیار داشتن مالکیت پخش بازی برای جردن مکنر بوده که ازین رو سود کمی نسیب یوبی سافت میشده است.[14]

کای نگوین طی ایمیلی به کوتاکو بیان داشته که "این ویدئوی هدف بازی لغو شده" بوده است.[9]

در رسانه‌ها

منابع

  1. "The Making Of: Assassin's Creed | Features | Edge Online". 2013-12-28. Retrieved 2018-04-21.
  2. The series took inspiration from the novel Alamut by the Slovenian writer Vladimir Bartol, while building upon concepts from the Prince of Persia series.
  3. IGN (2019-04-09), Ubisoft CEO Yves Guillemot Discusses Company's Past, Present, & Next-Gen Future - IGN Unfiltered #41, retrieved 2019-04-10
  4. "Hardcore Gaming 101: Prince of Persia" (به English). hardcoregameing101.net.
  5. "The Port Authority: A Few Of Gaming's Most Ported Titles" (به English). gameinformer.com.
  6. Olmstead, Olin (26 November 2018). "Prince of Persia: Escape - Why The Level Count is a Secret". Gamasutra. Retrieved 15 March 2019.
  7. Bhushan, Kul (11 October 2018). "Prince of Persia Escape on iOS: Your first PC game is now on mobile". Hindustan Times. Retrieved 15 March 2019.
  8. «Video Games Daily | News: E3: Prince of Persia: Kindred Blades Impressions, Screens & Video». web.archive.org. ۲۰۱۵-۰۲-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.
  9. «That Prince Of Persia Redemption Footage Came From A Real, Canceled Game». Kotaku (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.
  10. Reed, Kristan (2005-05-18). "Prince Of Persia 3: Kindred Blade". Eurogamer. Retrieved 2020-06-01.
  11. «The Making Of: Assassin's Creed - Edge Magazine». web.archive.org. ۲۰۱۲-۰۸-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.
  12. «'Assassin's Creed' Concept Art Showcases Series' Early Roots». Game Rant (به انگلیسی). ۲۰۱۲-۰۵-۰۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.
  13. "Prince of Persia Redemption". Youtube. 12 March 2012.
  14. «توییتر». mobile.twitter.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.
  15. «Prince of Persia game scrapped in 2011, CV suggests». VG247. ۲۰۱۳-۰۱-۳۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۶-۰۱.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.