سنگ‌آباد (کوثر)

سنگ‌آباد روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان کوثر، بخش مرکزی، دهستان سنجبد غربی قرار دارد.

سنگ‌آباد
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناردبیل
شهرستانکوثر
بخشمرکزی
دهستانسنجبد غربی
نام محلیسنگاوا
نام‌های قدیمیداش یوردی
سال بنیادصفویه(شاملو)1502_1500میلادی
مردم
جمعیت۱۳۸۸ نفر
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه+۱۰
روزهای یخبندان سالانه۷۰روز
اطلاعات روستایی
ره‌آوردگوجه_سیب_عسل

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۱۳۷۸ نفر با ۲۱۶ خانوار بوده‌است. در تابستان پرورش گوجه فرنگی در این روستا بسیار رواج دارد به‌طوری‌که گوجه سنگ آباد در منطقه معروف می‌باشد. این روستا بزرگترین و یکی از ثروتمندترین روستای شهرستان کوثر می‌باشد ویکی از ده روستای بزرگ استان اردبیل.

تقریباً ۵۰٪ساکنان این روستا به علت کمبود شغل و بیکاری به شهرستان کرج مهاجرت کرده، در منطقه موقوفه پرورخانم(اوقافیا) ساکن هستند.

شغل عمده مردان روستا کشاورزی (کاشت گوجه و گندم) و باغداری و در استان‌های قزوین البرز و تهران در صنف مرغ و ماهی مشغول به کارند. در این روستا یک مسجد واقع شده‌است که هرساله همایش‌هایی در ان برگزار می‌شود و جمعیت زیادی را به خود جذب می‌کند.

تاریخ

اواخر حکومت اق قویونلوها ایل‌های قزل باش از اناطولی و شرق سواحل مدیترانه و فلات ایران برای حمایت از شاه اسماعیل و برپایی حکومت وارد اذربایجان شدن که بسیاری از ان‌ها در جای جای اذربایجان و ایران مستقر شدن که یکی از این نقاط منطقه روستای سنگ اباد بود که جزوی از ایل شاملو در این منطقه مستقر شدند. به دلیل همین زمان بنیان این روستا را اواخر حکومت اق قویونلو تا اوایل حکومت صفویان می دانند و طبق کشف بقایای زره و تسلیحات جنگی قزلباش‌ها این گفته ثابت شده.🔺منبع : نقش تورکان آناتولی در تشکیل و توسعه دولت صفوی .

جستارهای وابسته

 قزلباش ها 
  دودمان صفویه 

منابع

    • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.ا

    _طبق پژوهش‌های دانشگاه کمبریچ

    _کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام دوره صفویه

    (کتاب نقش تورکان آناتولی در تشکیل و توسعه دولت صفوی نوشته استاد فاروق سومر .

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.