ساختمان‌های مرکز جهانی بهایی

ساختمان های مرکز جهانی بهایی، بناهایی مهم در مرکز جهانی بهایی واقع در اسرائیل است که شامل اماکن مقدس مورد استفاده جهت زیارت و ساختار اداری آیین بهایی است. این مجموعه شامل دفاتر اداری، ساختمان‌های زائرین، کتابخانه، بایگانی، اقامتگاه تاریخی و آرامگاه است.

اماکن مقدس بهایی در حیفا
و جلیلیه غربی *
نمای هوایی از مرکز اداری بهایی در جبل کرمل، حیفا، اسرائیل
مکاناسرائیل
نوعفرهنگی
معیارiii, vi
منابع۱۲۲۰
منطقه **اروپا و آمریکای شمالی
تاریخچه ثبت
ثبت۲۰۰۸ (فصل ۳۲ )
* آوانویسی نام در وبگاه میراث جهانی
** دسته‌بندی منطقه‌ای توسط یونسکو

بعضی از این ساختمان‌ها برای بهاییان اهمیت معنوی دارند و از اماکن زیارتی این آئین محسوب می‌شوند. در سال ۲۰۰۸ «اماکن مقدس بهایی در حیفا و جلیلیه غربی» توسط یونسکو به فهرست میراث جهانی اضافه شده‌است.[1][2]


ساختمان های اداری

ساختمان های اداری بهائی که وظیفه هدایت و هماهنگ سازی اقدامات بهائیان را در سراسر دنیا بر عهده دارند، در حیفا مستقر است. برخی از این ساختمان ها عبارتند از:

  • دارالتشریع: محل برگزاری جلسات بیت العدل که به هدایت افراد، جوامع و موسسات بهائی و تعیین برنامه هایی برای ایجاد صلح در دنیا می پردازد.
  • دارالتبلیغ: ساختمان اداری متعلق به موسسه مشاورین که وظیفه گسترش و نیز حفاظت از جوامع بهائی را بر عهده دارد.
  • دارالتحقیق: محل انجام تحقیقات بهائی. این ساختمان محلی است که محققین بهائی به وظایفی که بیت العدل به آنها احاله کرده است می پردازند.
  • دارلآثار: محل نگهداری اشیا و آثار بهائی. در این ساختمان هم اشیاء متعلق به شخصیت های مهم بابی و بهائی نگهداری می شود و هم آثار بابی و بهائی. امکانات حرفه ای برای نگهداری از اشیا و متون بابی و بهائی مانع از استهلاک آنها و فرسودگی آنها می شود.

محل‌های اصلی زیارتی

دو محل اصلی زیارتی بهاییان در اینجا واقع شده‌است که شامل آرامگاه‌های بنیان‌گذاران این دین می‌باشد. یکی آرامگاه بهاءالله در شهر عکا که به روضه مبارکه مشهور است و دیگری آرامگاه باب بر روی کوه کرمل در همان نزدیکی در شهر حیفا. در واقع این دو آرامگاه قسمت‌هایی از یک مجموعه شامل باغ، ساختمان‌ها و بناهای تاریخی وابسته به یکدیگر می‌باشند.[1][2] ساختمان هایی دیگر نظیر خانه عباس افندی نیز در حیفا وجود دارد که جزو ساختمان های اصلی زیارتی برای بهائیان نمی باشد اما برای بهائیان مورد احترام است.

منابع

  1. «Three new sites inscribed on UNESCO's World Heritage List». UNESCO. ۸ جولای ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۹ جولای ۲۰۱۶.
  2. «Bahá'i Holy Places in Haifa and the Western Galilee». UNESCO. دریافت‌شده در ۱۹ جولای ۲۰۱۶.
  • ویکی‌پدیای انگلیسی

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ساختمان‌های مرکز جهانی بهایی موجود است.

سایت رسمی باغهای بهایی

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.