تزریق زیرجلدی
تزریق زیرجلدی یا درشانش (به انگلیسی: Subcutaneous injection) جهت تزریق بسیاری از داروها ازجمله انسولین، مورفین و هروئین و نیز به عنوان روشی مخالف با تزریق داخل وریدی مورد استفاده قرار میگیرد. بافت زیر جلدی (Subcutaneous) یک بافت همبند غنی از بافت چربی با خونرسانی کم بوده و به همین دلیل معمولاً سرعت جذب دارو در آن طولانی تر از عضله است. هدف از تزریق زیر جلدی، جذب آرام دارو و با حجم تزریق محدود میباشد. این روش جهت تزریق داروهایی بمانند انسولین که باید در بافت چربی بهطور تدریجی جذب شود، روش ایدهآلی بوده که با کمترین درد، امکان تکرار چندین نوبت تزریق را فراهم میسازد.
- از ماساژ دادن ناحیه، پس از تزریق انسولین یا هپارین باید خودداری شود چراکه باعث جذب سریعتر دارو شده و باعث التهاب بافتی میگردد.
واژه شناسی
درشانش[1] از فعل درشاندن ساخته شده است. درشاندن از پیشوند در به معنی درون و شاندن ساخته شده است. بنگرید به افشاندن، اشاندن در گویش فارسی همدانی.
مراحل تزریق زیرجلدی
- پوست بالا کشیده شود.
- ورود سوزن به بافت سریع و تزریق آهسته انجام گیرد.
جستارهای وابسته
منابع
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Subcutaneous injection». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۶ آذر ۱۳۹۲.
- گودرزی،زهرا (١٣٩١)، «دوم»، اصول کلی تزریقات در کودکان و بزرگسالان، اندیشه رفیع، ص. ص٫، شابک ۹۷۸۹۶۴۹۸۷۳۷۵۶
- واژه نامه اخترفیزیک، دکتر حیدری ملایری، http://dictionary.obspm.fr/index.php?formSearchTextfield=inject&formSubmit=Search&showAll=1
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.