بلوار کشاورز

بلوار کشاورز (نام پیشین: بلوار الیزابت)[1] بلواری شرقی - غربی در منطقه ۶ شهرداری تهران است. علت نام‌گذاری این خیابان به بلوار کشاورز، مجاورت ساختمان پیشین وزارت کشاورزی ایران با آن است.ساختمان مورد اشاره هم‌اکنون ساختمان قوه قضاییه است.

بلوار کشاورز


  • نام پیشین: بلوار الیزابت


  • کشیدگی جغرافیایی: شرقی - غربی

  • پایان شرقی: میدان ولیعصر

  • پایان غربی: خیابان دکتر قریب

تاریخچه

نمایی از بلوار کشاورز (بلوار الیزابت وقت) در سال‌های میانی دهه پنجاه خورشیدی. نما از چهارراه امیرآباد

این بلوار که پیشتر به نام بلوار الیزابت دوم نامیده می‌شد، در زمان گذشته یکی از تفرجگاه‌های شهر تهران بوده‌است . طوری که در ساعت‌های پایانی روز و روزهای تعطیل، بسیاری از شهروندان از این بلوار به عنوان محل گذران اوقات فراغت و تفریح استفاده می‌کردند. در میانه این بلوار نهری روان است که به رودخانه کرج شهرت دارد. نهر کرج در واقع رودخانه‌ای بود که از رودخانه کرج منشعب می‌گردید و به سمت اراضی بهجت آباد می رفت و از این اراضی به سمت دارالخلافه تهران امتداد می‌یافت. آب این نهر برای کشاورزی و جهت آب شرب منازل در تهران قدیم استفاده می‌شده‌است. تا قبل از لوله کشی تهران این نهر نقش عمده‌ای در تأمین آب تهران داشت. موقعیت جغرافیایی نهر کرج منطبق بر بلوار کشاورز کنونی است.[2]

ثبت در فهرست آثار ملی

ازسال ۱۳۹۱ که تلاش‌ها برای ثبت ملی این بلوار آغاز شد تا امروز که این بلوار در فهرست آثار ملی ثبت شده‌است، بارها اخبار متفاوتی دربارهٔ آن منتشر شده‌است. اما خبر احتمال گذر مسیر اتوبوس‌های تندرو ( BRT ) از این محور گویا نقطه‌ای شد تا وضع ثبت ملی این بلوار مشخص شود تا راه بر دست اندازی‌ها به آن بسته شود. ۲۸ شهریور ماه سال ۱۳۹۴ بالاخره بلوار کشاورز در فهرست آثار ملی ثبت شد تا راه‌ها برای تخریب این بلوار توسط شهرداری تهران بسته شود.

موقعیت جغرافیایی

این بلوار از میدان ولی عصر در شرق آغاز و به خیابان دکتر قریب در غرب ختم می‌شود.

طول این بلوار تقریباً ۲٫۲ کیلومتر است و در طول مسیر خود از شرق به غرب با خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان قدس، خیابان ۱۶ آذر، خیابان کارگر و خیابان جمالزاده تقاطع دارد.

ضلع جنوبی پارک لاله نیز به این بلوار ختم می‌شود و در نزدیکی دانشگاه تهران قرار دارد.[3]

این بلوار از طریق ایستگاه مترو میدان ولیعصر در شرق آن و ایستگاه مترو میدان انقلاب اسلامی در ابتدای خیابان کارگر شمالی قابل دسترسی است.

نگارخانه

منابع

  1. «انقلاب نام کدام خیابان‌ها را عوض کرد؟». خبرگزاری ایسنا. ۱۶ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱۶ بهمن ۱۳۹۲.
  2. «پایگاه اینترنتی شهرداری تهران». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۴ فوریه ۲۰۰۹.
  3. «پایگاه اینترنتی شهرداری تهران». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۴ فوریه ۲۰۰۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.