بشرویه

بُشرویه
بُشرویَه
کشور ایران
استانخراسان جنوبی
شهرستانبشرویه
بخشمرکزی
سال شهرشدن۱۳۳۲[1]
مردم
جمعیت۱۶٬۴۲۶ نفر (۱۳۹۵)
رشد جمعیت۷٪+ (۵سال)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۸۸۰ متر
اطلاعات شهری
شهردارحسین بلالی
ره‌آوردخاکشیر، زعفران، زیره، جو ,بلغور[2]
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۵۶۲-[3] (۰۵۶۳۲۷۷)
وبگاهشهرداری بشرویه
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۱۳۷۰

بُشرویه، شهری واقع در استان خراسان جنوبی است.

ویژگی‌های کلی

این شهر در موقعیت ۳۳٫۸ درجه شمالی و ۵۷٫۴ درجه شرقی، در شرق ایران و در شمال غرب استان خراسان جنوبی، در ۸۸ کیلومتری جنوب غربی فردوس و ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی طبس واقع است. با توجه به قرارگیری در مجاورت کویر، آب و هوای این شهر گرم و کویری است. بشرویه به دلیل حفظ بافت سنتی زیبای خود و بادگیرهای زیبای آن به شهر بادگیرها در خراسان معروف بوده است. بشرویه از شهرهای تاریخی و قدیمی با عمری چند صد ساله است. بیش از ۹۹ درصد مردم بشرویه مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند. بیشتر مردم این دیار به حرفه کشاورزی اشتغال دارند. کشاورزی مبتنی بر منابع زیرزمینی آب و زمین‌های مستعد این منطقه است و عمده محصولات به عمل آمده پنبه، جو، گندم و پسته می‌باشند که در این بین کشت و برداشت پسته اگر چه از قدیم انجام می‌شده، ولی به تازگی رونق ویژه‌ای گرفته است. از مهمترین آداب این منطقه که از گذشتگان به یادگار مانده است، برگزار کردن مراسم در ایام محرم است که به صورت بسیار حزین و با اجتماع کثیری برگزارمی‌شود. حسینه حاج علی اشرف و منزل آقا هر سال در ایام محرم جمع کثیری از مردم را در دل خود جای می‌دهند.

نام

کلمه «بُشرویه» مرکب از دو بخش «بُش» و «رویه» است و دلالت دارد بر منطقه‌ای که محل رویش «بُش» است و بُش در نظر اهالی و معمرین شهر، بوته‌ای خودرو از تیره گیاهان کم‌آب کویری و بیابانی بوده که برای ادامه حیات خود احتیاج به آب فراوانی نداشته و در اصطلاح مردم «تِرِخ» یا «درمنه» نامیده می‌شده است که در اصل «دِرِمنه» است. البته نظرها در این مورد متفاوت است بوته بُش همان درخت بادامشک است که در ارتفاعات بشرویه فراوان می‌روید و در فهرج کرمان اصطلاح بُش به این درختچه اطلاق می‌شود.

نظامی در این باب گوید:

چون درمنه دِرَم ندارد هیچباد در پیکرش نیارد پیچ

مشاهیر

فهرست مشاهیر و نام آوران شهر بشرویه در بخش اهالی بشرویه قابل مشاهده است.

جمعیت

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۶٬۴۲۶ نفر (در ۴٬۹۷۳ خانوار) بوده است.[4]

جمعیت تاریخی
سالجمعیت±%
۱۳۴۵۵٬۰۸۰    
۱۳۵۵۶٬۵۷۰+۲۹٫۳٪
۱۳۶۵۹٬۱۸۹+۳۹٫۹٪
۱۳۷۰۱۱٬۰۲۵+۲۰٪
۱۳۷۵۱۱٬۶۶۰+۵٫۸٪
۱۳۸۵۱۳٬۷۷۸+۱۸٫۲٪
۱۳۹۰۱۵٬۳۱۸+۱۱٫۲٪
۱۳۹۵۱۶٬۴۲۶+۷٫۲٪

آثار تاریخی بشرویه

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.