باشگاه فوتبال هامبورگ

تیم فوتبال هامبورگ یکی از باشگاه‌های فوتبال آلمان و شهر هامبورگ می‌باشد. این تیم هم‌اکنون در بوندس‌لیگا ۲ آلمان به رقابت با دیگر تیم‌ها می‌پردازد. ورزشگاه اختصاصی این تیم فولکسپارک می‌باشد که ۵۷۲۷۴ نفر گنجایش دارد. اگرچه این باشگاه در سال ۱۹۱۹ در پی ادغام سه باشگاه فوتبال به وجود آمد اما منشأ شکل‌گیری آن را به سال ۱۸۸۷ و باشگاه اس. سی ژرمنیا (یکی از آن سه باشگاه) نسبت می‌دهند. تمایز و امتیاز این تیم نسبت به باقی تیم‌ها حضور مداوم در بالاترین سطح فوتبال آلمان (بوندس‌لیگا) از بعد از جنگ جهانی اول تا فصل ۱۸–۲۰۱۷ است.[1] آن‌ها در فصل ۲۰۱۴–۲۰۱۵ تا مرز سقوط از بوندس لیگا پیش رفتند اما با پیروزی در بازی پلی اف در بوندس لیگا ماندند.

هامبورگ
نام کامل باشگاهHamburger Sport-Verein e.V
لقب(ها)Die Rothosen (قرمز کوتاه) , Der Dino (دایناسور)
نام غیررسمیها.اس. فائو
تاریخ تأسیس۲۹ سپتامبر ۱۸۸۷(با نام اس. سی ژرمنیا) , ۲ ژوئن ۱۹۱۹ (با نام هامبورگ اس. وی)
نام ورزشگاهفولکسپارک
(گنجایش: ۵۷٬۰۰۰)
مدیرعاملمارسل یانزن
مربیتیم والتر
لیگبوندس‌لیگا ۲
21_2020چهارم
لباس اول
لباس دوم
لباس سوم

این باشگاه همچنین در ورزش‌های دیگر مانند هندبال، بسکتبال، گلف، بیسبال، هاکی و… فعالیت می‌کند این باشگاه روی هم ۷۰٬۰۰۰ عضو دارد که به نقل از فوربس جزو بیست باشگاه بزرگ دنیا به حساب می‌آید.[2]

بیشترین بازی را برای تیم هامبورگ مانفرد کالتز با ۷۴۴ بازی انجام داده‌است. همچنین بهترین برد آنها برد هشت بر هیچ برابر کارلسروهه در تاریخ (۱۲ فوریه ۱۹۶۶)و بدترین شکست آنها باخت هشت بر صفر مقابل بایرن مونیخ در تاریخ ۲۰۱۶ بوده‌است. بهترین گلزن این تیم نیز اووه سلر با زدن ۵۰۷ گل بوده‌است[3] مهدی مهدوی کیا بازیکن ایرانی از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۷، به مدت هشت سال عضو این تیم بود.ضمناً مهدی مهدوی کیا در سال آخر حضور خود در این باشگاه ، کاپیتان اول تیم بود. و در سال 2003 بهترین پاسور بوندس لیگا شد و لقب موشک ایرانی را از هواداران هامبورگ دریافت کرد.[4] وی همچنین دو بار در فصل‌های ۲۰۰۲–۲۰۰۳ و ۲۰۰۳–۲۰۰۴ از طرف طرفداران این تیم به عنوان بهترین بازیکن تیم هامبورگ انتخاب شد[5] افتخارات این باشگاه عبارت است از:

۱ لیگ قهرمانان اروپا ۱۹۸۲–۱۹۸۳

جام در جام اروپا ۱۹۷۶–۱۹۷۷

قهرمانی لیگ آلمان، ۱۹۲۳٬۱۹۲۸٬۱۹۶۰٬۱۹۷۹٬۱۹۸۲٬۱۹۸۳

جام حذفی:۱۹۶۳٬۱۹۷۶٬۱۹۸۷

سرمربی افسانه‌ای این باشگاه ارنست هاپل اتریشی بود که از اول جون ۱۹۸۱تا ۳۰ جون ۱۹۸۷ در مجموع ۲۰۴ بازی ۱۰۹ برد ۵۳مساوی و ۴۲ باخت به دست آورد ارنست هاپل موفق شد در این مدت ۲لیگ ۱ جام حذفی و یکبار یوفا را برنده شده

در حال حاضر سرمربی این تیم دیتر هکینگ است.

تاریخچه

در تاریخ ۲۹ دسامبر ۱۸۸۷ دو تیم Hohenfelder و Wandsbek-Marienthaler با هم ادغام شده و باشگاه اس. سی ژرمنیا را به وجود آوردند. در سال ۱۹۱۹ نیز این باشگاه با ادغام در دو باشگاه دیگر باشگاه هامبورگ اس. وی را به وجود آوردند اما در اساسنامه باشگاه از اس. سی ژرمنیا به عنوان مبدأ این باشگاه یاد می‌شود. علت ادغام این سه باشگاه نیز تضعیف نیروی انسانی و امور مالی تحت تأثیر جنگ جهانی اول بود که هر سه تیم دیگر نمی‌توانستند به تنهایی ادامه بدهند[1]

این باشگاه ابتدا در ورزش دو و میدانی فعالیت داشت تا اینکه در سال ۱۸۹۱ با اضافه شدن چند مرد انگلیسی به باشگاه و آموزش فوتبال به باشگاه فعالیت این تیم در فوتبال شکل گرفت. اولین موفقیت آنها در رشته فوتبال نیز بر می‌گردد به سال ۱۸۹۶ با قهرمانی در مسابقات قهرمانی هامبورگ التونا.

اولین موفقیت جدی آنها نیز کسب عنوان ملی Oberschöneweide در مسابقات قهرمانی آلمان در سال ۱۹۲۳ بود. آنها سال بعد (۱۹۲۴) نیز از عنوان خود دفاع کردند. آنها همچنین در سال ۱۹۲۸ نیز با شکست ۵–۲ هرتابرلین باری دیگر این جایزه را کسب کردند در دوران رایش سوم نیز آنها موفق به قهرمانی در سال‌های ۱۹۳۷-۱۹۳۸-۱۹۳۹-۱۹۴۱ و ۱۹۴۵ شدند

هامبورگ اولین تیم آلمانی بود که در سال ۱۹۵۰ (بعد از جنگ جهانی) به تورنومنت آمریکا رفت و با یک رکورد ۶–۰ برگشت.[6] آنها پس از جنگ جهانی دوم به یک باشگاه غالب تبدیل شدند و ۱۶ فصل متوالی (از ۴۷–۴۸ تا۶۲–۶۳) قهرمان مسابقات ملی آن زمان با نام oberliga شدند.[7] سرانجام فصل 2017/18 هامبورگ با کسب نتایج ضعیف نتوانست در بوندس لیگا باقی بماند و پس از 55 سال به بوندس لیگای دو سقوط کرد.

منابع

  1. "#16 Hamburg SV". Forbes Magazine. 29 March 2007. Retrieved 8 December 2010.
  2. Forbes Magazine – World's Most Valuable Football Clubs. Retrieved 25 October 2013.
  3. «اطلاعات تیم فوتبال هامبورگ». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰ دسامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۶.
  4. «مهدوی کیا به اینتراخت فرانکفورت پیوست». فارس نیوز. ۱۹ خرداد ۱۳۸۶. از پارامتر ناشناخته |.نشانی= صرف‌نظر شد (کمک); پارامتر |پیوند= ناموجود یا خالی (کمک); پارامتر |تاریخ بازیابی= نیاز به وارد کردن |پیوند= دارد (کمک)
  5. «مهدوی کیا در تیم منتخب قرن هامبورگ». ۸ مهر ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ اکتبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۱ مهر ۱۳۹۱.
  6. "Ära Uwe". Hamburger Sport-Verein. Archived from the original on 5 December 2013. Retrieved 3 June 2013.
  7. ""Uns Uwe" Seeler – Das große Idol". Hamburger Sport-Verein (به German). Retrieved 3 June 2013.

وب‌سایت رسمی باشگاه

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ باشگاه فوتبال هامبورگ موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.