باشگاه فوتبال سردار بوکان

باشگاه فوتبال سردار بوکان که به‌طور خلاصه سردار بوکان یا سردار نیز نامیده می‌شود، یکی از باشگاه‌های فوتبال در آذربایجان غربی است. این تیم در سال ۱۳۷۹ در شهر بوکان بنیان‌گذاری شده‌است. این باشگاه هم‌اکنون در لیگ دسته دوم فوتبال ایران بازی می‌کند. تیم فوتبال سردار تنها نمایندهٔ استان آذربایجان غربی در لیگ دسته دوم است.

سردار بوکان
نام کامل باشگاهباشگاه فرهنگی ورزشی سردار بوکان
لقب(ها)سردار کردستان
تاریخ تأسیس۱۳۷۹ (۲۰ سال پیش)
نام ورزشگاهورزشگاه خاتم الانبیاء
(گنجایش: ۵۰۰۰ نفر - فاز اول)
مدیرعاملسلیمان تحریریان
سرمربیمهدی آقامحمدی (موقت)
لیگلیگ دسته دوم فوتبال ایران
۹۹–۱۳۹۸گروه دوم، ۴
وب‌گاهsardarclub.ir
لباس اول
لباس دوم
فصل جاری

تیم فوتبال سردار یک باشگاه ریشه‌دار بوده و تاکنون بازیکنان متعددی پس از درخشش در این تیم به تیم‌های لیگ برتر فوتبال ایران پیوسته‌اند.[1]

تماشاگران و هواداران این تیم محدود به بوکان و استان آذربایجان غربی نبوده و کُردهای استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و سایر نقاط کشور از این تیم حمایت کرده و بعضاً در استادیوم نیز برای مشاهده مسابقات سردار حضور داشته‌اند. بوکان یکی از مراکز ورزشی و فرهنگی در میان کُردها به‌شمار می‌رود.

تاریخچه

عزیزخان مکری معروف به سردار، یکی از سرداران دوران قاجار بوده و یکی از مشاهیر نامدار بوکان است. تیم فوتبال سردار نام خود را از سردار عزیزخان مکری گرفته‌است. تیم فوتبال سردار با مشکلات فراوانی همچون مشکلات مالی و مدیریتی دسته و پنجه نرم می‌کند اما با این حال در هر بازی خانگی بیش از ۵ هزار نفر تماشاگر دارد.[2]

سردار بوکان در سال ۲۰۰۰ میلادی برابر با ۱۳۷۹ هجری خورشیدی توسط علی خدامرادی پیشکسوت فوتبال بوکان به صورت غیررسمی پایه‌گذاری شد. ثبت و تأسیس این باشگاه ورزشی در سازمان ثبت شرکت‌ها در سال ۸۳ و توسط سعید شوکتی یکی دیگر از فعالان عرصه ورزش و فوتبال در این شهرستان صورت گرفته‌است.

تیم فوتبال سردار در راستای پروژه انتخاباتی مدیران سابق فدراسیون فوتبال که سروصدای زیادی هم در رسانه‌ها و برنامه‌های تلویزیونی ایجاد کرده بود، مجوز حضور در مسابقات لیگ دسته دوم کشور را به دست آورد.

در آن مقطع علی کفاشیان و مدیریت فدراسیون فوتبال در آستانه انتخابات ریاست، اقدام به واگذاری سهمیه تیم‌های لیگ دویی به هیئت‌های فوتبال استان‌ها و شهرستان‌های مختلف فوتبال کشور کرد که با انتقاد شدید رسانه‌ها همراه شد.

با این حال سهمیه شهر بوکان در انتخابات مجمع فوتبال استان در سال ۱۳۹۳ توسط شخص علی کفاشیان رئیس وقت فدراسیون فوتبال به این شهر هدیه شد.

وضعیت باشگاه

مالکیت تیم سردار بوکان

در مهرماه ۱۳۹۹ با افشاگری بی‌سابقه فرید قلندری سرمربی سابق و علی کیانی موحد مدیر عامل سابق سردار بوکان، مشخص شد که تیم سردار بوکان در مالکیت مردم بوکان و هئیت فوتبال این شهرستان نیست، بلکه امتیاز این تیم در اختیار هئیت فوتبال استان آذربایجان غربی قرار دارد. این در حالیست محمدقسیم عثمانی نماینده سابق این شهر و هئیت فوتبال بوکان از سال ۱۳۹۳ بارها تأکید کرده‌اند که امتیاز این تیم متعلق به شخص یا سازمانی نیست و به بوکان تعلق دارد.[3]

این افشاگری با سکوت مسئولین شهرستان بوکان و واکنش‌های تند از سوی مردم بوکان در فضای مجازی روبرو شد.

علی کیانی و قلندری این موضوع را «دروغ بزرگ» و آن را تنها یکی از دروغ‌هایی عنوان کردند که در طول چندسال اخیر به مردم گفته شده‌است.

فساد مالی و عدم نظارت

یکی از موارد عجیب در تیم سردار بوکان، عدم حسابرسی مالی در طول چندسال (از سال ۱۳۹۴ تاکنون) اخیر است. به گونه‌ای که بدهی تیم هیچگاه به‌طور دقیق مشخص نبوده‌است. یکی دیگر از افشاگری‌های مدیرعامل این تیم، مربوط به فاکتور خریدی است که به نام این تیم در فضای مجازی منتشر شده‌است که حاکی از خرید پوشک بچه، شامپو، تیغ ژیلت دارد و مشخص نیست بازیکنان سابق این تیم چه نیازی به این خریدها داشته‌اند.

مدیرعامل تیم فوتبال سردار بوکان در یک مصاحبه دو ساعته با یکی از خبرگزاری‌ها در یک لایو اینستاگرام به موارد دیگری همچون، پول گرفتن از بازیکنان تنها برای درج نام‌ها آن در لیست تیم، شرط‌بندی و موارد غیراخلاقی بازیکنان در خانه باغ‌ها اشاره کرده‌است.

هنوز قوهٔ قضائیهٔ و سازمان لیگ فوتبال ایران و نهادهای مربوطه به مسائل فسادهای مالی و اخلاقی صورت گرفته در این تیم ورود پیدا نکرده‌اند.

انتقال تیم به شهرستان دیگر

با سرکار آمدن علی کیانی موحد، مسئولان مرکز استان و هئیت فوتبال هشدار داده‌اند که تیم سردار بوکان با تغییرنام و انتقال به شهرستان دیگری به آن خاتمه خواهند داد.[4] تیم سردار بوکان با بیش از ۲۰ سال حضور در رقابت‌های مختلف فوتبالی و همچنین یدک کشیدن عنوان «پرطرفدارترین تیم فوتبال شمالغرب ایران» در آستانه فروپاشی قرار دارد و سرنوشت آن مشخص نیست.[5]

مربیان

مربیان تاریخ باشگاه

نام مربی سال‌ها
رضا وطنخواه۱۳۹۴–۱۳۹۵
سعید شوکتی (موقت)۱۳۹۵
پیروز قربانی۱۳۹۵–۱۳۹۷
داوود سیدعباسی۱۳۹۷
داریوش هرمزی۱۳۹۷–۱۳۹۸
پیروز قربانی۱۳۹۸–۱۳۹۹
حسین میرحسامی (موقت)۱۳۹۹
حسین خطیبیتا بهمن ۱۳۹۹
مهدی آقامحمدیاز اسفند ۱۳۹۹

این تیم فوتبال اولین سال خود را در لیگ دسته دوم با مربیگری رضا وطنخواه در فصل ۹۴–۹۵ آغاز کرد؛ که پس از کسب نتایج ضعیف توسط وطنخواه، سعید شوکتی فوتبالیست پیشکسوت و خوشنام بوکانی هدایت تیم را در نیم فصل دوم به عهده گرفت ونتایج فوق‌العاده ای گرفت، اگر نتایج ضعیف نیم فصل اول نبود صعود به مرحله بالاترتوسط ایشان بسیار محتمل بود[6] و پیروز قربانی برای فصل‌های ۹۵ تا ۹۷ سرمربی‌گری این تیم را برعهده داشت که در ۲۹ مهر ۹۷ به دلیل نتایج بدست آمده، استعفا داد.[7]

داوود سیدعباسی در ۶ آبان ۱۳۹۷ سرمربی‌گیری این تیم فوتبال را برعهده گرفت.[8] عباسی در ۱۸ دی ماه استعفا داد.[9]

هدایت تیم سردار به داریوش هرمزی از ۱۹ دی‌ماه ۱۳۹۷ بعنوان سرمربی واگذار شد.[10]

پیروز قربانی در فصل ۹۸–۹۹ دوباره به جمع سرداری‌ها بازگشت.[11]

پیروز قربانی درنیم فصل دوباره استعفا داد و حسین میرحسامی جانشین او شد.

بازیکنان

طرح دیگر از لوگوی سردار بوکان

بازیکنان کنونی

فهرست زیر بازیکنان سابق سردار بوکان را نشان می‌دهد.[12]

شماره نقش بازیکن
۱ دروازه‌بان مهدی امیری
مدافع ستار زبیدی
۴ مدافع مهرداد جماعتی
۲۵ مدافع ایمان شیرازی
۵۵ مدافع شهروز نادری فر
۶ هافبک شاهین محمدی
۱۷ هافبک سبحان صفرزاده
۸ هافبک عماد تارپور
۱۱ هافبک امیر ابراهیم بیگی
۲۴ هافبک عارف مرادی
۱۴ هافبک اردلان زرنگ
۷۷ هافبک فریاد آقایاری
۸۰ هافبک میثم صدری
۸۱ هافبک بابک برزکار
۷۰ مهاجم حامد کتابی
۱۱ مهاجم مجید لطفی

کادر فنی تیم

سمت نام
سرمربی-
دستیار مربیمهدی آقاخانی
مدیر عاملسلیمان تحریریان
دستیار مربیانور خودکام
دستیار مربی
مربی دروزابان‌ها-سعید رمضانی
مربی بدن‌سازی
پزشک‌یارحکیم حسین‌زاده، ساسان تحریریان
سرپرستآزاد آفریدون
تدارکات

روند فصل به فصل

دوره لیگ جایگاه توضیحات
۲۰۰۳–۲۰۰۶ لیگ برتر فوتبال استان آ. غ صدر جدول قهرمان دو فصل در لیگ
۲۰۰۷–۲۰۰۹ لیگ دسته سوم فوتبال ایران
۲۰۱۴–۲۰۰۹ بدون حضور
۲۰۱۵–۲۰۱۶ دسته دوم هفتم
۲۰۱۶–۲۰۱۷ دسته دوم پنجم
۲۰۱۷–۲۰۱۸ دسته دوم سوم در مرحله دوم نتوانست به لیگ یک صعود کند
۲۰۱۸–۲۰۱۹ دسته دوم هشتم
۲۰۱۹–۲۰۲۰ دسته دوم یازدهم

افتخارات

  1. قهرمان لیگ برتر استان آذربایجان غربی در فصل ۱۳۸۲–۱۳۸۳
  2. نایت قهرمانی لیگ برتر استان آذربایجان غربی در فصل ۱۳۸۳–۱۳۸۴
  3. قهرمان لیگ برتر استان آذربایجان غربی در فصل ۱۳۸۴–۱۳۸۵
  4. صعود به لیگ دسته سوم کشور در سال ۱۳۸۶

منابع

  1. «بازیکن کردستانی الکویت: تمام امکانات لازم برای پیشرفت و موفقیتم فراهم است». خبرگزاری تسنیم. ۲۲ شهریور ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۲۳ شهریور ۱۳۹۹.
  2. شهروند (۲ اسفند ۱۳۹۵). «بوکان، شهری با غصه فوتبال». دریافت‌شده در ۳ اسفند ۱۳۹۵.
  3. «چرا سخنان سرمربی مستعفی سردار بوکان سانسور شد؟». زریان. ۲۰ مهر ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۲۹ مهر ۱۳۹۹.
  4. «خطر انتقال امتیار بیخ گوش سردار بوکان!». کردپرس. ۶ مهر ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۳۰ مهر ۱۳۹۹.
  5. امیررضا رضایی (۲۸ مهر ۱۳۹۹). «سردار از یاد رفته / مدیران بوکان در خواب زمستانی!». فرتاک ورزشی. دریافت‌شده در ۲۹ مهر ۱۳۹۹.
  6. «وضعیت مالی تیم سردار بوکان نامعلوم است». کانی پرس. ۵ شهریور ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۷ شهریور ۱۳۹۴.
  7. سردار بوکان دوباره مساوی کرد/ پیروز قربانی استعفا داد (خبرگزاری کردپرس)
  8. «سرمربی جدید تیم فوتبال سردار بوکان معرفی شد». ایرنا. ۶ آبان ۱۳۹۷. دریافت‌شده در ۸ آبان ۹۷. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  9. «کناره‌گیری سرمربی سردار بوکان به دلیل کسب نتایج ضعیف». خبرنگاران جوان. ۱۹ دی ۱۳۹۷. دریافت‌شده در ۲۱ دی ۱۳۷. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  10. «مربی خوزستانی به تیم سردار بوکان پیوست». خوزستان اسپورت. ۱۹ دی ۱۳۹۷. دریافت‌شده در ۲۱ دی ۱۳۹۷.
  11. dsport.ir، دی اسپورت | (۱۳۹۷/۰۵/۱۳–۰۱:۳۶). «بازگشت پیروز قربانی به جمع سرداری ها». fa. دریافت‌شده در 2019-08-10. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  12. «اسامی کادر فنی و بازیکنان سردار بوکان». وب‌سایت دی اسپورت. ۴ مرداد ۱۳۹۶. دریافت‌شده در ۱۲ آبان ۱۳۹۶.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.