بابک خرمدین (کارگردان)

بابک خرمدین (۱ مهر ۱۳۵۳ – ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی بود.[1][2][3]

بابک خرمدین
زادهٔ۱ مهر ۱۳۵۳
تهران، ایران
درگذشت۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۴۶ سال)
تهران، ایران
مدفنقطعه هنرمندان بهشت زهرا
محل تحصیلدانشگاه هنر تهران
پیشه
  • کارگردان
  • فیلم‌نامه‌نویس
والدیناکبر خرمدین و ایران موسوی ثانی
صفحه در وبگاه IMDb

آثار

از آثار بابک خرمدین می‌توان از بور بیجاده رنگ (۱۳۸۶)، سه شنبه: مامان (۱۳۸۸)، فیلم نیمه‌بلند داستانی روزن (کورسو) (۱۳۸۹) و فیلم کوتاه بودن(۱۳۹۶)[4][5]، فیلم بلند داستانی سوگنامه‌ای برای یاشار (۱۳۹۲) ساخته‌شده در لندن،[6] ساخت سه فیلم کوتاه داستانی به نام‌های برش (۱۳۸۳) نام برد.

جوایز

خرمدین جایزهٔ بهترین فیلم کوتاه داستانی برای بور بیجاده رنگ در جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم‌های انسان‌دوستانه (آسا) در سال ۱۳۸۸ دریافت کرده بود و آثارش کاندید (فیلمنامه، تصویر برداری، تدوین و صدا)، برندهٔ دیپلم افتخار بهترین کارگردانی برای فیلم بور بیجاده رنگ در پنجمین جشنوارهٔ بین‌المللی پروین اعتصامی در سال ۱۳۸۸، برندهٔ جایزهٔ بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه و بهترین صدا برای فیلم بور بیجاده رنگ در ششمین جشنوارهٔ دانشجویی فیلم نهال (دانشگاه هنر) در سال ۱۳۸۸ و کاندید بهترین (تصویر برداری و تدوین) شده‌بودند.[7]

قتل

پدر و مادر بابک خرمدین در دادسرای جنایی

بابک خرمدین در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ به دست والدینش در شهرک اکباتان تهران به قتل رسید.[8][9] در ۲۶ اردیبهشت و پس از آن‌که بخش‌هایی از جسد مثله شدهٔ او توسط یک کارگر شهرداری در شهرک اکباتان پیدا شد، پلیس پدر و مادر خرمدین را بازداشت کرد و آن‌ها به قتل فرزندشان اعتراف کردند.[10]

دیوار یادبود برای بابک خرمدین مقابل محل قتل در شهرک اکباتان

در ۲۷ اردیبهشت اکبر خرمدین (پدر مقتول) اعتراف کرد به‌همراه همسرش مواد بیهوش کننده به فرزندشان خورانده‌اند و پس از بیهوشی او، با بند کتانی پاهایش را بسته و یک بست پلاستیکی به گردنش انداخته و با چاقو چند ضربه به او زده‌اند. سپس جسد را به حمام خانه برده و پس از مثله کردنش تکه‌ها را در ۳ ساک دستی انداخته و حدود نیمه‌شب آن‌ها را در سطل زباله‌هایی در فاز ۳ اکباتان، آریاشهر و میدان صنعت رها کرده‌اند.[11] اکبر خرمدین انگیزهٔ قتل پسرش را اذیت کردن‌ها و رفتار نامناسب مقتول با پدر و مادرش عنوان کرد.[12] قاتل طی بازجویی ها، مدعی شده بود که مقتول اقدام به آزار و اذیت و حتی ضرب و شتم آن‌ها می‌کرد و همچنین «رابطه خارج از عرف با زنان» داشت، درحالی که همسایه ها این ادعاها درباره اتهامات اخلاقی به مقتول را رد کردند.[13]

پدر و مادر خرمدین اعتراف کردند که دامادشان فرامرز و دخترشان آرزو را نیز به ترتیب در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۷ با همان روش به قتل رسانده‌اند، تکه‌تکه کرده‌اند و اجسادشان را در سطل زباله انداخته‌اند.[14][15] آن‌ها دلیل قتل دامادشان را «مشکلات اخلاقی» و دلیل قتل دخترشان را «مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر و ارتباط با افراد غریبه» عنوان کردند.[16] قاتل در ادامه اعترافات خود درباره قتل دامادشان مدعی شد که او را با همکاری دخترش به قتل رسانده است. او گفت:

دخترم ٨٠ قرص خواب‌آور از قبل تهیه کرده بود که همه را داخل غذای شوهرش ریخت و وقتی فرامرز (مقتول و همسر آرزو) غذایش را خورد، بیهوش شد. بعد من او را کشتم و ٣ نفری جسد را به حمامِ خانه بردیم و در آنجا جسد را مثله کردیم و بقایای آن را همان شب در اطراف شهرک اکباتان انداختیم.[17]

به گفتهٔ مقامات، یک روانپزشک سلامت روانی این دو نفر را تأیید کرده‌است.[18] در واکنش به این سخنان، رئیس دفتر آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی گفت: «سالم بودن در پرونده‌های این‌چنینی به معنی این نیست که افراد از نظر روانی سالم هستند، بلکه به زبان جرم و جنایت منظور این است که جنون ندارند و مسئول رفتار خود می‌باشند، اما حتماً دچار اختلالات خاصی هستند.»[19]

خاکسپاری

بخشی از پیکر کشف شدهٔ بابک خرمدین، ۶ خرداد ۱۴۰۰ در قطعهٔ هنرمندان بهشت زهرای تهران، در طبقه بالای آرامگاه هوشنگ گودرزی به خاک سپرده شد.[20][21]

منابع

  1. «غم غربت و بازگشت به ریشه‌ها. نقد فیلم «سوگنامه ای برای یاشار» (بابک خرم‌دین)». سازمان تبلیغات اسلامی. ۱۳۹۵-۰۴-۱۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  2. «قتل فجیع یک کارگردان سینمای ایران 'به دست والدین'». BBC News فارسی. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۷.
  3. «اصول کارگردانی سینما». مرکز توسعه آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  4. «معرفی فیلم‌های داستانی کوتاه و نیمه بلند جشنواره فیلم شهر». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۹-۰۶-۳۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۲۱.
  5. .Babak Khoramdin.بابک خرمدین و فیلم کوتاه سینمایی( بودن ) به کارگردانی او فیلمی بسیار ساده و دلنشین, retrieved 2021-05-21
  6. «بابک خرم‌دین: فیلم را در لندن چریکی ساختیم». هنر و تجربه. ۱۵ دی ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  7. «دربارهٔ بابک خرمدین، قتل و "سوگنامه‌اش "». ایسنا. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  8. «قتل بابک خرمدین کارگردان سینما». ایسنا. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  9. «زندگینامه: بابک خرمدین (۱۳۵۳–۱۴۰۰)». همشهری آنلاین. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  10. «جزییات قتل بابک خرم‌دین، سینماگر؛ پدر و مادری که فرزندشان را تکه‌تکه کردند». ایران اینترنشنال. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  11. «انتشار جزئیاتی از قتل بابک خرمدین؛ والدین او پشیمان نیستند». رادیو فردا. ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  12. «جزئیات قتل «بابک خرمدین»». خبرگزاری مهر. ۲۰۲۱-۰۵-۱۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۷.
  13. «قتل‌های سریالی؛ درباره قتل بابک خرمدین،خواهر و دامادشان چه می‌دانیم؟». euronews. ۲۰۲۱-۰۵-۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۲۰.
  14. «'پدر و مادر بابک خرمدین به قتل دختر و داماد هم اعتراف کردند'». بی‌بی‌سی فارسی. ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  15. «پدر و مادر بابک خرمدین به قتل دختر و داماد هم اعتراف کردند». خبرگزاری ایسنا. ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۹.
  16. «پدر بابک خرمدین: دختر و دامادم را هم کشته‌ام؛ عذاب وجدان ندارم». ایران اینترنشنال. ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  17. «اکبر خرمدین: دامادم را با همدستی دخترم کشتم». مشرق نیوز. ۲۰۲۱-۰۵-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۲۰.
  18. «پدر و مادر بابک خرمدین به دو قتل دیگر اعتراف کردند». رادیو فردا. ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  19. «درخواست مقام بهزیستی برای مصاحبه علمی با پدر و مادر بابک خرمدین». iranintl.com. ایران اینترنشنال. ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰.
  20. «خاکسپاری بابک خرمدین در قطعه هنرمندان». خبرگزاری ایسنا. ۶ خرداد ۱۴۰۰.
  21. «خاکسپاری بابک خرمدین در قطعه هنرمندان». باشگاه خبرنگاران جوان. ۶ خرداد ۱۴۰۰.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ بابک خرمدین (کارگردان) موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.