ایستگاه راه‌آهن شیراز

ایستگاه راه‌آهن شیراز در ابتدای ورودی شهرک صدرا به سمت پلیس راه سپیدان واقع است. این بنا در نزدیکی پلیس راه بزرگراه اردکان-شیراز قرار گرفته و موقعیت جغرافیایی آن به گونه‌ای است که رفت و آمد ساکنان شهر به آن‌جا با استفاده از وسایل نقلیه از قبیل خودرو شخصی، تاکسی و اتوبوس‌ها امکان‌پذیر است.

ایستگاه راه‌آهن شیراز، سال ۲۰۱۱
نمای ایستگاه راه‌آهن شیراز متصل به شبکهٔ ریلی کشور به صورت ایستگاه راه‌آهن از نوع مبدأ
ایستگاه قطار شیراز
قطار تهران شیراز

تاریخچه راه‌آهن شیراز

خبر افتتاح راه‌آهن شیراز اصفهان در ۱۳ خرداد سال ۱۳۸۸ خورشیدی توسط رسانه‌های خبری منتشر شد.[1] مدت کوتاهی پس از افتتاح این راه‌آهن معلوم شد که این راه‌آهن به صورت نیمه‌تمام و ناقص اجرا شده و با عبور اولین قطار از روی آن بسیاری از ریل‌ها در هم شکسته‌اند.[2][3] از آن زمان تا شهریورماه سال ۱۳۹۰ خورشیدی، به علت آماده نبودن ایستگاه راه‌آهن شیراز برای سوار و پیاده کردن مسافران از ایستگاه موقتی در شهر جدید صدرا استفاده می‌شد.[4][5] ایستگاه راه‌آهن شیراز که اکنون یکی از بهترین ایستگاه‌های راه‌آهن کشور محسوب می‌شود در مهرماه سال ۱۳۹۰ خورشیدی به بهره‌برداری کامل رسید و از آن زمان تمامی قطارها از ایستگاه اصلی حرکت می‌کنند.[6][7]

امکانات

خارج بنا

این بنا در حال حاضر شامل بخش‌های گوناگون است، که از این‌گونه بخش‌ها می‌توان به نیروی انتظامی، مکان‌های پارک ماشین با سایه بان و بدون سایه بان نام برد.

سرویس تاکسی در نزدیکی این بنا واقع شده‌است و به مسافران خدمت‌رسانی می‌کند.

اتوبوس‌های شهری در زمان‌های مشخص روز به این ایستگاه سرویس دهی می‌کنند.

داخل بنا

در داخل بنا علاوه بر باجهٔ فروش بلیط و محل‌هایی برای نشستن، تجهیزاتی جهت رفاه مسافران تعبیه شده‌است. از این‌گونه فضاهای رفاهی می‌توان به فروشگاه اغذیه و سرویس‌های بهداشتی و همچنین نمازخانه اشاره کرد.

موقعیت جغرافیایی

از بناهای مجاور این ایستگاه می‌توان به مجتمع خلیج فارس و شهرک گلستان شمالی اشاره کرد. موقعیت این ایستگاه در نقشه مشخص شده‌است.

مسیرهای خطوط

  • شیراز - تهران
  • شیراز - مشهد
  • شیراز - قم

هم‌اکنون مسیرهای ریلی / شیراز - یزد و شیراز - بوشهر - عسلویه و همچنین شیراز - جهرم - لار - بندرعباس در دست ساخت می‌باشد.

ریل باس

به زودی قرار است تا با راه اندازی خط سریع السیرریل باس شیراز-لپوئی وبالعکس جهت تسریع در سفرهای ساکنان مسکن مهر شیرازشهرک مهرامام رضا فراهم گردد.

مزایای ریل‌باس

ریل‌باس‌ها بدون نیاز به لکوموتیو و به صورت خود کشش بوده و با سازمان چهار واگن ۳۳۶ نفره و حداکثر سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت برای مسیرهای کوتاه و حومه‌ای کلان‌شهرهای ایران استفاده می‌شود.

پانویس

  1. «بالاخره راه‌آهن شیراز اصفهان افتتاح شد». تابناک. دریافت‌شده در خرداد ۱۳۸۸. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  2. «قصور در اجرای ناقص راه‌آهن شیراز اصفهان». همشهری آنلاین. دریافت‌شده در دی ۱۳۸۹. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  3. «راه‌آهن شیراز اصفهان نیمه‌کاره افتتاح شد؟». تبیان. دریافت‌شده در خرداد ۱۳۸۸. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  4. «آخرین وضعیت راه‌آهن تبلیغاتی». پایگاه خبری تحلیلی صبح امید. بایگانی‌شده از اصلی در 18 نوامبر 2012. دریافت‌شده در خرداد ۱۳۹۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  5. «ایستگاه موقت راه‌آهن در صدرا تجهیز می‌شود». وبگاه رسمی خبرگزاری فارس. بایگانی‌شده از اصلی در 5 مه 2012. دریافت‌شده در خرداد ۱۳۹۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  6. «ایستگاه شیراز راه‌آهن تکمیل و آماده بهره‌برداری است». وبگاه رسمی خبرگزاری ایسنا. بایگانی‌شده از اصلی در 18 نوامبر 2012. دریافت‌شده در مهر ۱۳۹۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  7. «گزارش تصویری از ایستگاه راه‌آهن شیراز». وبگاه رسمی خبرگزاری ایسنا. بایگانی‌شده از اصلی در 18 نوامبر 2012. دریافت‌شده در مهر ۱۳۹۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ایستگاه راه‌آهن شیراز موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.