گنج قارون

گنج قارون فیلمی ایرانی است که در سال ۱۳۴۴ ساخته شد. این فیلم ساخته سیامک یاسمی است و محمدعلی فردین، فروزان و تقی ظهوری از بازیگران اصلی این فیلم هستند. داستان این فیلم در رابطه با فردی ثروتمند بنام قارون با بازی آرمان است که به دلیل اشتباهات گذشته خود را به دام یأس و ناامیدی انداخته‌است. در زمان خودکشی در اصفهان، بدست علی با بازی فردین و حسن با بازی تقی ظهوری نجات می‌یابد و از آن پس دنیا برایش رنگ و بوی تازه‌ای می‌گیرد. این فیلم نخستین فیلم سینمای ایران بود که به فروش میلیونی (یک میلیون تومان) رسید.

گنج قارون
پوستر فیلم گنج قارون در سال ۱۳۴۴
کارگردانسیامک یاسمی
تهیه‌کنندهسیامک یاسمی
نویسندهسیامک یاسمی
ابراهیم زمانی
بازیگرانمحمدعلی فردین
فروزان
تقی ظهوری
آرمان
ایران قادری
فیلم‌برداراحمد شیرازی
تاریخ‌های انتشار
۲۶ آبان ۱۳۴۴
کشورایران
زبانفارسی
هزینهٔ فیلمحدود ۳۰۰ هزار تومان
فروش گیشهسه میلیون و هشتصد هزار تومان

در این فیلم صدای ایرج بر چهره محمدعلی فردین خوش نشست و باعث شد این فیلم به محبوبیت زیادی برسد. ایرج در این فیلم سه ترانه («علی بی غم»، «گنج قارون» و «اومدم از هند اومدم») را اجرا کرد.

خلاصه داستان

جوانی، مرد ثروتمندی با نام قارون را که از روی یأس قصد خودکشی دارد نجات می‌دهد و در خانهٔ خود از او نگهداری می‌کند. بعد، از طریق مادر خود درمی‌یابد که قارون پدرش است که سال‌ها قبل به خاطر هوسبازی‌هایش او و مادرش را رها کرده‌است. پسر، پدر را از خود می‌راند. قارون که وارثی ندارد، ضمن اینکه از گذشتهٔ خود نادم است، به‌دفعات سعی می‌کند که پسرش را به دست آورَد و سرانجام نیز موفق می‌شود.[1]

بازیگران

بازیگر نقش صداپیشه
محمدعلی فردینعلی بی‌غمچنگیز جلیلوند
فروزانشیرینمهین کسمایی
تقی ظهوریحسن جغجغهتقی ظهوری
آرمانقارونایرج ناظریان
عباس شباویزفرامرزجلال مقامی
رفیع حالتیپیشکار قاروناحمد رسول‌زاده
ایران قادریمادر علیپروین نویدی
ماروتیانپدر شیریناحمد رسول‌زاده
کارمنپروین چایچی
سیروس شاندرمنیحسن کشمش
ملیحه نظریمادر شیرینتوران مهرزاد
تقی ظهوری (سمت راست) و محمد علی فردین در فیلم گنج قارون - ۱۳۴۴

حواشی

هشتصد هزار نفر از جمعیت حدود یک میلیونی آن وقت تهران، بلیت گنج قارون را خریدند و برای تماشای فیلم به سینماها رفتند.[2]

این فیلم از نظر فنی مورد نقد برخی منتقدین و هنرمندان قرار داشته و دارد تا حدی که عده ای از آن به عنوان سمبل فیلم‌های «خالتور» یاد می‌کنند.[3][4]

فردین و فروزان در ابتدا می‌خواسته‌اند سهم خود را از این فیلم بفروشند چون با توجه به عدم استقبال از فیلم در چند روز اول، فکر نمی‌کرده‌اند به دلیل تنوع و طولانی بودن قصه فروش خوبی داشته باشد ولی این فیلم با موفقیت روبرو می‌شود و بیست و پنج میلیون ریال فروش در تهران و شهرستان‌ها داشته‌است.[5][6]

پانویس

  1. «خلاصه داستان فیلم گنج قارون». سازمان توسعهٔ سینمایی سوره. دریافت‌شده در ۳۰-۰۸-۲۰۱۷. تاریخ وارد شده در |بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. نیم قرن پس از گنج قارون؛ فیلم‌هایی که میلیاردی می‌فروشند، بی‌بی‌سی فارسی
  3. ««خالتور» کاری می‌کند که «گنج قارون» هم شاهکار به نظر برسد!». سینماپرس. ۲۰۱۷-۱۲-۱۲. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۰۵.
  4. «۵۰ سال پس از گنج قارون؛ فیلمی که مجوز نگرفت». تاریخ ایرانی. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۰۵.
  5. «محمدعلی فردین: بنا بود متوسلانی-گرشا-سپهرنیا در "گنج قارون" بازی کنند!/فیلم در دو هفته اول فروش نمی‌کرد و می‌خواستند از پرده برش دارند/آرزوی رقابت با "سنگام" موجب تولید فیلم شد». ژورنال سینما. ۱۳۹۴-۱-۱۸. دریافت‌شده در 2018-02-05. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  6. «درخشش و سکوت محمد علی فردین». صدای آمریکا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۰۵.

منابع

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به گنج قارون در ویکی‌گفتاورد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.