گاویان

گاویان زیرخانواده‌ای در زیست‌شناسی هستند که شامل گروه گسترده‌ای از ۱۰ سرده متوسط تا بزرگ‌جثه از سم‌داران می‌شوند. این گروه گاوهای اهلی، گاومیش آمریکایی، گاومیش آفریقایی، گاومیش، غژگاو، و بزهای کوهی چهارشاخ یا دارای شاخ مدور را در بر می‌گیرد. رابطه فرگشتی میان این جانوران آشکار نیست و طبقه‌بندی آن‌ها به دسته‌های گوناگون و نه زیرگروه‌های رسمی نشان‌دهنده این عدم اطمینان است. ویژگی‌های کلی این گروه عبارتند از دارا بودن سم‌های جفت و شاخ در حداقل یک و گاه دو تا از جنس‌ها.

گاویان
گاومیش
آرایه‌شناسی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
زیرشاخه: مهره‌داران
رده: پستانداران
راسته: جفت‌سمان
زیرراسته: نشخوارکنندگان
تیره: گاوسانان
زیرخانواده: گاویان
گری، ۱۸۲۱

در بیشتر کشورها گاویان به عنوان منبع خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گوشت گاوهای اهلی به گونه معمول در همه مناطق جهان جز بخش‌هایی از هند و نپال که در آن‌ها گاو موجودی مقدس است و خوردنش گناه به شمار می‌رود، جزئی از غذای مردم هستند.

امروزه بررسی‌های باستان‌شناسانه و وراثتی نشان می‌دهند که نمونه‌های اهلی گاوهای امروزی حاصل اهلی شدن گروه اندکی از گاویان توسط انسان‌ها، نزدیک به ۱۰٬۵۰۰ سال پیش در خاور نزدیک، هستند.[1]

جستارهای وابسته

منابع

  1. Bollongino, R.; et al. (2012). "Modern Taurine Cattle descended from small number of Near-Eastern founders". Molecular Biology and Evolution. doi:10.1093/molbev/mss092.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ گاویان موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.