کونگفو توآ
کونگ فو توآ یک ورزش رزمی ایرانی است که توسط ابراهیم میرزایی در سال۱۳۴۸ بنیانگذاری گردید. کونگ فو توآ پس از گذراندن مراحل آزمایشی در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) فعالیت رسمی خود را با تأسیس دانشکده انشاء تن و روان در سال ۱۳۵۲ آغاز نمود.
کونگ فو توآ | |
---|---|
نشان کونگفو توآ | |
نام | کونگ فو توآ |
تاریخ تاسیس | بین سالهای ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۲ خورشیدی |
کشور مبدا | ایران |
بنیانگذار | ابراهیم میرزایی |
کونگفو توآ دارای هفت مایگاه است که به غیر از مایگاه اول که به حرکات فیزیکی و فعالیتهای بدنی میپردازد، بقیه به جنبههای علمی، عرفانی و پزشکی در خصوص تن و روان اشاره دارد این هنر رزمی براساس برخی سبکهای شائولین کونگ فو، ابداع شدهاست. اصول اساسی کونگ فو توآ توسط ابراهیم میرزایی در کتابی به عنوان کاراته و ذن و فیلمی به نام یم می انتشار یافتهاست.
کونگفو توآ در ایران و چندین کشور از جمله آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد، هندوستان، بلژیک ،آلمان، فرانسه و چین و بلغارستان فعالیت مینماید.
پیشینه
ابراهیم میرزایی پس از یادگیری رشتههایی همچون کونگفو، کاراته، تکواندو و دورههای تکاوری در کشورهای مختلف نگارش کتابی با عنوان کاراته و ذن را آغاز کرد که در سال ۱۳۵۱ انتشار یافت. وی سَبْک جدیدی را به نام «توآ» که در این کتاب به آن پرداخته شده، از همان سال مراحل آزمایش خود را در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) گذراند و در نهایت در سال ۱۳۵۲ با تأسیس دانشکده تن و روان فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.
در سال ۱۳۶۰ به سبب فعالیتهای سیاسی ابراهیم میرزایی بار دیگر فعالیت باشگاههای کونگ فو توآ ممنوع شد و تا سال ۱۳۷۰ ورزشکاران این رشته به صورت مخفیانه به معرفی و آموزش این ورزش میپرداختند. در سال ۱۳۷۰ کونگ فو توآ با عنوان «انجمن کونگفو توآ» بهطور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته آغاز شد. در اواخر سال ۱۳۷۱ فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال ۱۳۷۸ بهنام فدراسیون ورزشهای رزمی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فو توآ فعالیت نمود و مجدداً در سال ۱۳۸۱ در زمره سبکهای فدراسیون ورزشهای رزمی درآمد. در سال ۱۳۸۴ فدراسیون کونگ فو جمهوری اسلامی ایران تشکیل گردید و در سال ۱۳۹۰ نام کونگ فو از این رشته جذاب ایرانی حذف شد و در حال حاضر این سبک با نام توآ در ایران و جهان فعالیت میکند. مطابق لایحه قانونی واگذاری سازمان ورزشی و فرهنگی تاج به سازمان تربیت بدنی ایران مصوب ۱۳۵۸٫۷٫۸ کلیه اموال منقول و غیرمنقول و مطالبات و دیون سازمان ورزشی و فرهنگی تاج همراه با پرسنل واحدهای سازمان مذکور به سازمان تربیت بدنی ایران واگذار گردید.[1]
جایگاه جهانی کونگ فو توآ
اولین مجمع با نام ووکا با حضور ۲۵ کشور تشکیل شد که بعد از حدود ۱ سال به ووتا تغییر نام داد. اولین حرکت سازمان جهانی توآ، برگزاری اولین دوره کلاسهای بینالمللی داوری و مربیگری بود که از تمام کشورهای عضو برای حضور در این کلاسها شرکت کردند. طولی نکشید که کشورهای عضو به بیش از ۵۰ کشور از ۵ قاره جهان رسید. سپس با برگزاری اولین دوره مسابقات جهانی کونگ فو توآ با حضور ۴۵ کشور کونگ فو توآ در بین جوامع جهانی بار دیگر مطرح شد. ورزش رزمی کونگ فو توآ به جز در برخی مبانی نظری و مفاهیم بنیادین که ویژگی تمام سبکهای کونگ فو است، به لحاظ مکانیزم و دینامیک حرکات و ضربات ارتباط چندانی با کونگ فو چینی ندارد و ابراهیم میرزایی الفاظ آن را از زبانهای مختلف از جمله زبان پارسی پهلوی و کتاب اوستا گرفتهاست. دو دوره مسابقات آسیایی این رشته با شرکت ۲۲کشور در سال های۹۴و۹۶در شهرهای قصر شیرین و مشهد برگزار شدهاست.
نگارخانه
- گزارش چاپ شده از روند استقبال از کونگفو توآ در ایران در مجله دنیای ورزش، سال ۱۳۵۳
- مشت واره کونگ فو توآ
- جهان واره نماد پشت لباس در کونگ فو توآ نشان از سیاره تن و روان
- شاهین نمای ترازوی جهان تن و روان نماد اعتدال و قدرت در کونگ فو توآ
- یکی از مطالب آموزشی کونگفو، زیر نظر ابراهیم میرزایی؛ چاپ شده در مجله دختران و پسران
- دانشکده انشاء تن و روان
جستارهای وابسته
منابع
- «مرکز پژوهشها - لایحه قانونی واگذاری سازمان ورزشی و فرهنگی تاج به سازمان تربیت بدنی ایران». دریافتشده در ۲۰۱۷-۰۴-۱۳.