کشاورزی دقیق

کشاورزی دقیق (Precision Farming یا Precision Agriculture) یک مفهوم جدید در کشاورزی امروزی است و بر مبنای وجود ناهمگونی در سطح مزرعه استوار است. یکی از دلایل رشد کشاورزی دقیق در میان دانشمندان و کشاورزان، پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف از جمله سیستم تعیین مختصات جغرافیایی یا جی پی اس، سنسورها، عکسهای هوایی یا ماهواره ای (یا سنجش از دور) و تسهیلات مدیریت اطلاعات جغرافیایی است. بر این اساس اطلاعات جمع‌آوری شده توسط تکنولوژی‌های ذکر شده برای انجام محاسبات دقیق در مورد سطح ناهمگونی در مزرعه از جهت‌های مختلف از جمله مقدار مواد مغذی خاک، گسترش و پخش آفتها بیماریها و علفهای هرز در سطح مزرعه همچنین تصمیم‌گیری در مورد موعد فعالیتهای مدیریتی و همچنین پیش بینی مقدار عملکرد مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

مزیتهای کشاورزی دقیق

کاهش مصرف کودهای شیمیایی به علت وجود نقشه‌های بیشینه و کمینه مواد مغذی خاک و کمک به کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از مصرف بیش از حد مواد شیمیایی و همچنین افزایش عملکرد در صورت عمل کردن به موقع و به میزان لازم در موارد مدیریتی است.

تحلیل صنعت کشاورزی ایران

شرح وضعیت کشاورزی سنتی

برای سالیان متمادی کشاورزان نهاده‌های کشاورزی را بر پایه تجربیات سالیان گذشته و به میزان معینی برای تمام زمین بدون توجه به دیگر ملاحظات توزیع می‌کردند. آنها میزان بذر پاشی، کود و سم را برای همه زمین با نسبت مشخصی توزیع می‌کردند و آبیاری یکنواختی را برای زمین به کار می‌گرفتند. در نتیجه این رویکرد، ملاحظه می‌شود میزان راندمان آبیاری پایین بوده و درصد بالایی از کود و سموم شیمیایی به هدر رفته و تنها آسیب‌های ناشی از آن است که باقی مانده و موجب آلودگی منابع زیر زمینی آب و خاک می‌گردد.

در واقع، این بزرگ‌ترین اشتباهی است که می‌تواند اتفاق افتد. در این مکانیزم توزیع منابع و نهاده‌های کشاورزی به حالت یکسان برای همه استفاده می‌شود، در حالی که به علت تفاوت‌های ذاتی خاک و بستر کشاورزی از یک سو و شرایط آب و هوایی از سوی دیگر، برخی به نهاده‌های بیشتر و برخی به نهاده‌های کمتری نیازمندند و همان‌طور که فقر غذایی موجب کاهش راندمان تولید است، اضافه تزریق نهاده‌ها هم خسارت و آلودگی به محصول نهایی و محیط زیست را به همراه دارد .

شرح وضعیت مطلوب با کشاورزی دقیق

مدیریت مناسب نهاده‌ها، که اکنون کشاورزی دقیق نامیده می‌شود راه کار فناورانه به این نیاز تاریخی است.

کشاورزی دقیق به دلیل سطح مدیریتی که دارا می‌باشد از کشاورزی سنتی متمایز است. در کشاورزی دقیق به جای این که کل مزرعه به عنوان یک واحد مدیریتی باشد، اعمال مدیریت برای مناطق کوچک در مزرعه در نظر گرفته می‌شود که این کار سطح مدیریت را با تأکید بر نیازهای صحیح کشاورزان افزایش می‌دهد. کشاورزی دقیق در واقع، سیستم مدیریت تلفیقی است و کوشش دارد نوع و میزان نهاده‌ها را بر اساس نیازهای واقعی محصولات که در مناطق کوچک‌تر زمین قرار دارند، تطبیق دهد.

منابع

    سایت صنایع هوشمند شریف

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ کشاورزی دقیق موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.