پورناک

پورناک، روستایی است از توابع شهرستان پلدشت و در استان آذربایجان غربی ایران. ۵۰ سال پیش این روستا یکی از روستاهای تجاری شهرستان محسوب می‌شود که پنبه مهمترین محصول آنجا بود و به شهرها و کشورهای دیگر صادر می‌شد. این روستا از نظر فرهنگ قدیمی بسیار غنی بوده و افراد مشهور و بزرگی از این روستا پدید آمده‌اند. ضرب‌المثل‌های این منطقه بسیار غنی بوده و از سایر مناطق آذربایجان از نظر فولکلور غنی تر می‌باشد. گفتنی است بنیانگذاران این روستا از کشور ترکیه به این منطقه مهاجرت کرده‌اند. چنانچه در حوالی نِوشَهیر ترکیه چندین روستا وجود دارند که بنام «بیوک پورنَک لَر» خطاب می‌شوند و از بخشهای بسیار مهم این منطقه می‌باشند.

پورناک
تصویر هوایی روستای پورناک
تصویر هوایی روستای پورناک
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانآذربایجان غربی
شهرستانماکو
بخشبخش پلدشت
دهستانزنگبار
نام محلیپُرنَه
نام‌های دیگرپورناک
نام‌های قدیمیپرناک، پرنک
سال بنیاد۶۴۵
مردم
جمعیت۴۵۵ نفر (سرشماری ۹۵)
اطلاعات روستایی
کد آماری۰۴۲۸۳۳
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۴۴۳۴۳۲

جمعیت

این روستا در دهستان زنگبار قرار داشته و بر اساس سرشماری سال 1395 جمعیت آن 1300نفر (250 خانوار) بوده‌است.[2] زبان اهالی بومی ترکی‌آذربایجانی است و مهاجرین ایل میلان هم کردی کرمانجی است و پیرو مذاهب شیعه و سنی شافعی هستند.

تقسیمات

در کل روستا به چهار محله با نام‌های محله حاج رضا، یوخاری محله(حالوا قاپان)، دیک محله و محله مسجد قاباقی تقسیم می‌شود

مشاغل

مردم این روستا اکثراً به کار کشاورزی مشغول هستند علاوه در کشاورزی مردم دامداری هم می‌کنند.

محصولات کشاورزی

گندم، جو، آفتاب گردان، چغدر قند، شمبلیه، یونجه - در تابستان شما می‌توانید نظاره گر مزارع وسیع گندم و آفتاب گردان باشید، ماه برداشت گندم و جو تیر ماه و آفتاب گردان در اواخر شهریور برداشت می‌شود

آثار باستانی

از آثار باستانی این روستا می‌توان به مسجد جامع و حمام باستانی مربوط به دوره قاجار واقع در مرکز روستا اشاره کرد

نخبه های روستای پورناک

- حسن خان زاده (فعال اجتماعی و خبرنگار برون مرزی و ملی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران)

- دکتر محمود زاده

- دکتر عباس پور

و...

مراکز آموزشی

در این روستا تنها می‌توان تا پایان مقطع راهنمایی تحصیل کرد. دوره ابتدایی به صورت مختلط بوده و بعد از پایان دوره ابتدایی دخترها برای ادامه تحصیل باید به روستای اروج‌محمدکندی رفت‌وآمد کنند.

مراکز درمانی

این روستا بر خلاف سایر روستاهای منطقه هم دارای خانه بهداشت و هم دارای درمانگاه هست و اکثر روستاهای منطقه به خصوص تپه‌باشی پورناک و آقامیرکندی، علینظر، بهلول آباد و اروج محمد برای نیازهای درمانی به این مراکز مراجعه می‌کنند

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.