پوربیگل

پوربیگل (به انگلیسی: Porbeagle) یک گونه از کوسه‌سانان از تیرهٔ سفیدکوسگان است که بیشتر در آب‌های سرد و ملایم اقیانوس اطلس شمالی پراکنده شده‌اند. این کوسه بیشتر از ۳۰ تا ۷۰ درجهٔ شمالی و ۳۰ تا ۵۰ درجهٔ جنوبی پراکنده شده‌اند.[2]

پوربیگل
وضعیت بقا
آرایه‌شناسی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: غضروف‌ماهیان
راسته: کوسه‌سانان
تیره: سفیدکوسگان
سرده: لامنا
گونه: L. nasus
نام علمی
Lamna nasus
     محدودۀ تایید شده     محدودۀ احتمالی
مترادف

Lamna philippii Perez Canto, 1886
Lamna punctata Storer, 1839
Lamna whitleyi Phillipps, 1935
Oxyrhina daekayi Gill, 1861
Selanonius walkeri Fleming, 1828
Squalus cornubicus Gmelin, 1789
Squalus cornubiensis Pennant, 1812
Squalus monensis Shaw, 1804
Squalus nasus Bonnaterre, 1788
Squalus pennanti Walbaum, 1792
Squalus selanonus Leach, 1818

ویژگی‌ها

این کوسه‌ها معمولاً به ۲٫۵ متر در طول و ۱۳۵ کیلوگرم در وزن می‌رسند. کوسه‌های اقیانوس اطلس شمالی معمولاً از کوسه‌های نیمکرهٔ جنوبی بزرگترند و معمولاً رنگ و تاریخچهٔ زندگی متفاوتی دارند. بالای بدن این کوسه‌ها به رنگ خاکستری و پایین آن سفید است. بینی آنها نوکتیز است و بالهٔ باریکی دارند.

پوربیگل‌ها معمولاً از ماهیان استخوانی و سرپایان شکار می‌کنند و تا عمق ۱۳۶۰ متری برای شکار پایین می‌روند. این کوسه‌ها مهاجرت‌های فصلی نیز دارند اما معمولاً میان آب‌های کم عمق و عمق مهاجرت می‌کنند. پوربیگل‌ها به شدت سریع و چالاک اند و می‌توانند دمای بدنشان را بالاتر از دمای پیرامون ببرند.

کوسه‌های ماده معمولاً سالی ۴ بچه به دنیا می‌آورند. رویان در این کوسه‌ها در رحم مادر تشکیل می‌شود و از یک تخم نابارور (بدون لقاح) هم تغذیه می‌کند. تولد در این نوع کوسه شبیه زنده‌زایی است با این تفاوت که رویان از طریق جفت به مادر وصل نیست و تغذیه به کمک کیسه ناف صورت می‌گیرد.

منابع

  1. Stevens, J., S.L. Fowler, A. Soldo, M. McCord, J. Baum, E. Acuña, A. Domingo and M. Francis (2006). "Lamna nasus". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2010.1. International Union for Conservation of Nature. Retrieved November 12, 2009.
  2. Francis, M.P. , L.J. Natanson and S.E. Campana (2008). "The Biology and Ecology of the Porbeagle Shark, Lamna nasus" in Camhi, M.D. , E.K. Pikitch and E.A. Babcock (eds.) Sharks of the Open Ocean: Biology, Fisheries and Conservation. Blackwell Publishing. pp. 105–113.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.