پنزر ۲

پنزر کمپ واگن (خودروی زرهی رزم) ۲ معروف به پنزر ۲ (آلمانی: Panzerkampfwagen II - Panzer II) یک تانک سبک آلمانی بود که اواسط دهه ۱۹۳۰ میلادی طراحی و به صورت گسترده در جنگ جهانی دوم به کار گرفته شد.

خودروی زرهی رزم ۲ (پنزر ۲)
Panzerkampfwagen II (Panzer II)
پنزر ۲ مدل سی، موزه ای در فرانسه
نوعتانک سبک
اولین سازندهآلمان
تاریخچۀ خدمت‌رسانی
در خدمت۱۹۳۶–۱۹۴۵
جنگ‌هاجنگ جهانی دوم
تاریخچۀ محصول
طراحی‌شده۱۹۳۴–۱۹۳۶
قیمت واحد۵۲۶۰۰ رایش مارک
تولیدشده۱۹۳۵ – ژانویه ۱۹۴۴
تع. ساخت۱٬۸۵۶ (بدون تبدیل شده‌ها)
مشخصات (مدل سی)
جرم۸٫۹ تن
طول۴٫۸۱ متر
عرض2.۲۲ متر
ارتفاع1.۹۹ متر
خدمه۳ نفر (فرمانده\توپچی، راننده، بارگذار)

زره۵ تا ۱۵ میلی‌متر[1]
صلاح
اصلی
یک توپ ۲۰ میلی‌متری KwK 30 L/55
سلاح
ثانویه
یک مسلسل ۷٫۹۲ میلی‌متری ام‌گه ۳۴
موتورموتور HL 62TRM بنزینی شش سیلندر مایباخ
۱۴۰ اسب بخار
توان/وزن۱۵٫۷ اسب بخار بر تن
سیستم تعلیقفنر تخت
فاصله از زمین۳۵ سانتی‌متر
ظرفیت سوخت۱۷۰ لیتر[1]
برد
عملیاتی
جاده: ۱۹۰ کیلومتر[1]
خارج از جاده: ۱۲۶ کیلومتر[1]
Maximum speed ۳۹٫۵ کیلومتر بر ساعت[1]
پنزر ۲

با این وجود که طراحی این تانک به جهت پر کردن خلع ایجاد شده پس از زیر پا گذاشتن محدودیت‌های اعمال شده بر آلمان بر مبنای پیمان ورسای توسط حاکمان نازی صورت گرفت، پنزر ۲ به عنوان پرشمارترین تانک آلمانی در هنگام آغاز درگیری‌ها نقشی کلیدی در سال‌های اولیه جنگ جهانی دوم به خصوص در نبردهای اتفاق افتاده در لهستان و فرانسه ایفا کرد. از این تانک در تمامی جبهات از جمله شمال آفریقا و جبهه شرقی استفاده گردید.

در نهایت تانک‌های متوسط پنزر ۳ و ۴ بین سال‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۴۱ جانشین پنزر ۲ شدند تا این تانک از سال ۱۹۴۲ تقریباً از تمامی خطوط مقدم خارج و از آن پس تنها در مقاصد آموزشی و در مناطق عملیاتی ثانویه به کار گرفته شود. در برخی موارد از جمله در خط دفاعی ساحلی موسوم دیوار آتلانتیک نیز از برجک تانک‌های از رده خارج شده پنزر ۱ و ۲ به عنوان استحکامات دفاعی ثابت استفاده گردید.

با این وجود که تولید تانک پنزر ۲ از ژانویه سال ۱۹۴۴ متوقف گردید، در ادامه از شاسی آن همچنان در تولید انواع زره‌پوش‌های دیگر از جمله توپ خودکششی وسپه (Wespe) و زره‌پوش ضدتانک ماردر ۲ (Marder II) بهره برده شد.

منابع

  1. Jentz 1996, p. ۲۷۸.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.