محمدنبی رودکی

محمدنبی رودکی (زادهٔ ۱۳۳۷ شیراز) نظامی و سیاستمدار ایرانی است که هم‌اکنون بعنوان رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس فعالیت می‌کند.[1] وی پیش‌تر در دورهٔ هفتم مجلس شورای اسلامی بعنوان نماینده شیراز در مجلس حضور داشت.[2] رودکی فعالیت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از تیرماه ۱۳۵۸ آغاز کرد و در طول جنگ ایران و عراق فرماندهی لشکر ۱۹ فجر را برعهده داشت.[3]

محمدنبی رودکی
نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
مشغول به کار
۱۳۸۳  ۱۳۸۷
حوزه انتخاباتیشیراز و زرقان
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۳۷
شیراز، ایران
ملیت ایران
حزب سیاسیاصولگرایان
محل تحصیلدانشگاه تهران
(کارشناسی حقوق قضایی)
پیشهسیاستمدار، نظامی
دیناسلام، شیعه
جایزه‌هانشان فتح

زندگی‌نامه

محمدنبی رودکی در سال ۱۳۳۷ در شهر شیراز زاده شد. او پس از اخذ مدرک دیپلم، عازم خدمت سربازی شد، ولی در پی درخواست روح‌الله خمینی مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، در سال ۱۳۵۶ خدمت سربازی را نیمه‌کاره رها کرد و بهمراه گروهی به تهران نقل مکان کرد و مدتی بعد نیز به شیراز بازگشت و در مسجد جامع این شهر، فعالیت بر علیه رژیم شاهنشاهی را آغاز نمود. وی پس از وقوع انقلاب و تشکیل دولت موقت، در تیرماه ۱۳۵۸ به عضویت سپاه فارس درآمد و در پی آغاز درگیری‌های کردستان، بعنوان یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به غرب کشور اعزام شد و در خلال درگیری‌های پاوه، از ناحیه هر دو پا مجروح گردید.[4] با شروع جنگ ایران و عراق، در روزهای نخست برادر وی؛ صمد رودکی در خلال محاصره خرمشهر، کشته شد. رودکی در شهریور ۱۳۵۹ به منطقه جنوب اعزام گردید و ابتدا به‌عنوان فرمانده تیپ امام سجاد فارس فعالیت می‌کرد. وی در سال ۱۳۶۱ به عنوان فرمانده لشکر ۱۹ فجر منصوب شد و تا انتهای جنگ نیز در این جایگاه فعالیت کرد. پس از جنگ، برای مدت ۲ سال فرماندهی لشکر ۷ ولیعصر خوزستان را برعهده داشت، سپس به معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب گردید.[5] رودکی در دورهٔ هفتم مجلس شورای اسلامی نماینده شیراز بود و نایب‌رئیسی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را برعهده داشت. پس از مجلس هفتم از سوی شهردار وقت تهران؛ محمدباقر قالیباف به‌عنوان مشاور عالی شهردار تهران منصوب شد. او هم‌اکنون با درجه سرتیپی از سپاه پاسداران، بعنوان رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس فعالیت می‌کند.

مجلس هفتم

محمدنبی رودکی در انتخابات مجلس هفتم شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز کاندید شد و با کسب ۱۱۴ هزار رای به مجلس هفتم راه پیدا کرد. وی در تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز، از لحاظ میزان رأی بدست آمده، رکورددار می‌باشد. او در دوره هفتم مجلس، برای مدت ۳ سال، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود.

سوابق

تحصیلات

رودکی دانش‌آموخته کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه تهران است.

نشان فتح

رودکی پس از پایان جنگ ایران و عراق، از سوی رهبر جمهوری اسلامی، نشان فتح با عناوین شجاعت و مدیریت دریافت کرد.[7]

جستارهای وابسته

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.