پی‌دی‌اف

قالب سند قابل حمل (به انگلیسی: Portable Document Format) با کوته‌نوشت پی‌دی‌اف، نوعی قالب پرونده است که توسط شرکت ادوبی در دهه ۱۹۹۰ ساخته شده‌است و هدف آن «نمایش» سندها (که شامل قالب دهی متن، و تصویر اند) به شیوه‌ای است که «مستقل» از نرم‌افزار کاربردی، سخت‌افزار و سیستم عامل باشد.[2][3]

قالب سند قابل حمل
Adobe PDF icon
پسوند(های) نام پرونده
نوع رسانهٔ اینترنتی
  • application/pdf,[1]
  • application/x-pdf
  • application/x-bzpdf
  • application/x-gzpdf
کد فایل‌بندی'PDF '[1] (شامل یک تک فاصله خالی)
شناسانه نوع یکسان
com.adobe.pdf
عدد جادویی
%PDF
توسعه‌دهندهایزو در اصل ادوبی
ارائهٔ اولیه۱۵ ژوئن ۱۹۹۳ (۱۹۹۳-۰۶-15)
آخرین ویرایش
۲٫۰
فرزندانPDF/A, PDF/E, PDF/UA, PDF/VT, PDF/X
استاندارد بین‌المللیISO 32000-2
قالب آزاد؟آری
وبگاه

پی‌دی‌اف یک قالب پرونده رایانه که مشخص کنندهٔ بافت پرونده‌های کتاب الکترونیکی است که به عنوان راه‌حلی برای نمایش پرونده‌های متنی در یک طرح‌بندی خاص مشابه متون چاپ شده به کار می‌روند. خالق این فرمت شرکت ادوبی می‌باشد. از نرم‌افزارهای اولیه خواندن پی‌دی‌اف می‌توان به ادوبی آکروبات اشاره کرد. همچنین نسخه حرفه‌ای این برنامه تحت عنوان Adobe Acrobat Pro DC در بازار موجود است و با آن می‌توان پی‌دی‌اف‌ها را به صورت حرفه‌ای نیز ویرایش کرد. معمولاً از نسخه های پی دی اف برای انتقال فیایل بدون انکه تعغییری در فایل ایجاد شود استفاده می شود.

PDFX

برای ورژن‌های مختلف از نرم‌افزار مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرمت PDFX فرمت مطلوب چاپخانه‌ها است، چراکه ضمن کاهش حجم بالای فایل طراحی در کیفیت آن تاثیری نگذاشته و امکان چاپ با کیفیت بالا را فراهم می‌کند.[4]

منابع

  1. The application/pdf Media Type, 2004, RFC 3778
  2. Adobe Systems Incorporated, PDF Reference, Sixth edition, version 1.23 (53 MB), Nov 2006, p. 33.
  3. "The Camelot Project" (PDF).
  4. «فرمت های ذخیره سازی رایج و کاربردی در فتوشاپ». چاپ آقا. ۲۰۱۹-۱۰-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۱۸.

جستارهای وابسته

توجه

  1. قبل از ادوبی آکروبات و قالب سند قابل حمل، پسوند .pdf توسط یک متن‌پرداز به نام WordStar استفاده می‌شد، و از این پسوند برای فایل‌های تعریف پرینتر استفاده می‌کرد.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.