لووستاتین

Lovastatin
شمارهٔ CAS 75330-75-5
فرمول شیمیایی C24H36O5
گروه دارویی داروهای قلبی عروقی
PubChem 53232
جرم مولی (گرم بر مول) ۴۰۴٫۵۴
فارماکوکینتیک لوواستاتین پس از هیدرولیز دردستگاه گوارش به شکل فعال در می‌آید. کمتر از نیمی از این دارو از راه خوراکی جذب می‌شود
نیمه عمر ۳ ساعت
متابولیسم کبدی
دفع قسمت عمده دارو از طریق صفرا و کمی هم از طریق ادرار
زیست فراهمی کمتر از ۵ درصد
مکانیسم اثر پیوند دارو به پروتئین بسیار زیاد است (بیش از ۹۵ درصد)
عوارض جانبی یبوست، نفخ، سردرد، تهوع، سوء هاضمه، درد شکم، اسهال، خستگی، بی‌خوابی، جوش‌های پوستی، رابدومیولیز، هپاتیت افزایش غلظت کرآتین فسفوکیناز و آنژیوادم
موارد مصرف لوواستاتین در مبتلایان به افزایش کلسترول خون که به درمان با رعایت رژیم غذایی پاسخ کافی نمی‌دهند و برای کم کردن سرعت پیشرفت آترواسکلروز عروق کرونر در افرادی که بیماری عروق کرونر دارند و غلظت کلسترول پلاسمای آنها بالا باشد، تجویز می‌شود.
راه استعمال دهانی
مصرف در بارداری این دارو در بیماری فعال کبدی زنان باردار و شیرده نباید مصرف شود.

لواستاتین (به انگلیسی: Lovastatin)

رده درمانی: کاهنده چربی خون .

اشکال دارویی: قرص

تداخل دارویی

مصرف همزمان سیکلوسپورین، جم فیبروزیل و نیاسین با لواستاتین خطر بروز نارسایی کلیوی حاد و رابدومیولیز را ممکن است افزایش دهد.

اوج غلظت

زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت ۴-۲ ساعت می‌باشد.

هشدارها

  • در صورت انجام پیوند اندام همراه با مصرف داروهای کاهنده ایمنی و در صورت وجود کاهش فشار خون، عفونت حاد و شدید، اختلالات شدید الکترولیت یا غدد اندوکرین، حملات تشنجی غیرقابل کنترل تروما یا جراحی مهم، مصرف دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
  • در طول مدت مصرف و تا یک ماه بعد از قطع مصرف این دارو، بیماران زن نباید باردار شوند.
  • در صورتی که غلظت خونی کرآتین کیناز (OK) شدیداً افزایش پیدا کند یا در صورت بروز میوزیت در بیمار، مصرف دارو باید قطع شود.
  • اندازه‌گیری غلظت کلسترول سرم (۴ هفته پس از شروع درمان و در فواصل منظم در طول درمان)، کرآتین کیناز سرم (در فواصل منظم) و انجام آزمون عملکرد کبد (قبل از شروع درمان، هر ۶ هفته در طول درمان ۳ ماه اول درمان و هر ۸ هفته در طول سال اول درمان و سپس هر ۶ ماه) ضروری است.
  • بیمار باید آگاه باشد که در طول مدت مصرف این دارو، بروز هر گونه درد عضلانی را به پزشک خود اطلاع دهد.
  • مصرف این دارو همراه با غذا (معمولاً شام) اثربخشی بیشتری دارد.
  • در صورت مشکوک بودن به بارداری، حتماً با پزشک باید اطلاع داده شود.
  • قبل از قطع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود.
  • در صورت نیاز به هر گونه عمل جراحی یا درمان اضطراری باید احتیاط شود.
  • در صورت فراموش شد یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن آن نوبت باید مصرف شود، مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت مقدار مصرف بعدی نباید دو برابر شود

مقادیر مصرف

بزرگسالان: ابتدا mg/day۲۰ همراه با شام مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف هر چهار هفته بر اساس نیاز و تحمل بیمار تنظیم می‌گردد. به عنوان نگهدارنده، mg/day۸۰-۲۰ به صورت مقدار واحد یا در مقادیر منقسم همراه با غذا مصرف می‌شود. در مورد بیمارانی که همزمان از داروهای کاهنده ایمنی، استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود مصرف دارو با mg/day۱۰ شروع شده و از mg/day۲۰ تجاوز نکند.

منابع

    • سایت دارویاب
    • ویکی‌پدیای انگلیسی
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.