قولنجی

قولنجی (قولونجو)، روستایی است از توابع بخش انزل و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران واقع شده‌است. ۸۰ درصد از اهالی روستا ترک سنی حنفی مذهب هستند.قولنجی بزرگترین روستای حنفی مذهب استان آذربایجان غربی میباشد که این امر آنان را با ترکهای ترکیه مرتبط میسازد.[2] ۲۰درصد از اهالی نیز ترک شیعه هستند. زبان مردم ترکی آذربایجانی است. قولون در زبان ترکی به معنی اسب نابالغ و قولونجو یا (Quluncu) به معنای پرورش دهنده اسب است ، قولونجو به دیار شاعران و عاشیق ها نیز شهره است : آشیق خانباباخان ، فقیر محمد ، شاعر محمد بوزقورد ، شاعر و نویسنده تیمور لنگ بوزقورد ، شاعر شناخته شده استاد دده کاتیب ، آشیق یحی ، اوزان محمد ائل بیگی ، شاعر کاتیب اوغلو ،آشیق نوروز ، آشیق محمد قلی عابباس اوغلو ، آشیق بخشعلی ، آشیق ذکریا ، شاعر مختارپور ، شاعر وهاب حبیبی از گذشته تا عصر معاصر شاعرانی هستند که از دل این روستا برخواسته اند و با قلم و آواز خود نامی برجای گذاشته اند.

قولنجی
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانآذربایجان غربی
شهرستانارومیه
بخشبخش انزل
دهستانانزل جنوبی
نام محلیقولونجو، قیلینجی
نام‌های دیگرQuluncu
مردم
جمعیت۵۱۹۲ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیتمثبت
تراکم جمعیتبالا
نفر بر کیلومتر مربع
اطلاعات روستایی
کد آماری۰۳۹۲۰۶
ره‌آوردمحصولات باغی
پیش‌شمارهٔ تلفن3256

جمعیت

این روستا در دهستان انزل جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۴۹۵۵ نفر (۱۲۲۴ خانوار) بوده‌است.[3]

محل درآمد مردم این دهستان (قولونجو) بیشتر از راه کشاورزی، رانندگی و کارهای ساختمانی و ماشین‌های سنگین است.

در سال‌های ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ قولونجو مقر سربازان سپاه عثمانی بوده است. از مشاهیر قولونجو می‌توان به نام‌هایی همچون حاج قیلینج خان، محمد علی بوزقورت(۱۹۴۸–۱۸۸۶)مشهور به «غازی بوزقورت»(Gazi Bozkurt) که مزارش در استان هکاری ترکیه است و دده کاتیب (۱۳۰۴–۱۳۸۷) عالم و شاعر مشهور آذربایجان اشاره کرد که از شعرای بزرگ تاریخ آذربایجان به‌شمار می‌روند.[4]

در قولنجی زیارتگاهی وجود دارد که آن را مزار یکی از اصحاب پیامبر اسلام بنام «عبدالله بن حسان خزرجی انصاری مدنی» معروف به «ابوالقاسم» می‌دانند. مردم به او «شاه ابوالقاسم» می‌گویند.

گردو، گیلاس، بادام، انگور و سیب مهم‌ترین محصولات روستای بزرگ قولنجی هستند.

منابع

  1. کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران، سازمان نقشه‌برداری کشور
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۶ اوت ۲۰۱۳. از پارامتر ناشناخته |dead- url= صرف‌نظر شد (کمک)
  3. درگاه ملی آمار ایران
  4. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در 7 اكتبر 2013. دریافت‌شده در 6 دسامبر 2013. تاریخ وارد شده در |archivedate= را بررسی کنید (کمک)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.