قزل‌قبر

جمعیت

این روستا در دهستان هولاسو قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۶ نفر (۲۶خانوار) بوده‌است.

شنیده‌هایی در مورد نام این روستا و آثار باستانی آن

نام این روستا از دو کلمهٔ قزل و قبر تشکیل شذه است که قزل در زبان ترکی به طلا معنی می‌شود (لازم است ذکر شود که مردم این روستا کردنشین هستند). شنیده‌هایی بسیار از این روستا نقل شده‌است مبنی بر اینکه این روستا دارای آثار باستانی و گنج‌هایی است که این روستا را به جایی مرموز برای باستان شناسان تبدیل کرده‌است. یکی از مواردی نقل می‌شد و پس از پیگیری درست از آب درآمد مربوط می‌شود به آب روستاکه در قسمت شمالی این روستا محلی به نام پیرمحمد وجود دارد که گروهی از کاشفان ناشناس که برای یافتن آثار باستانی در آن منطقه دست به حفر زدند ناگهان به منبع آبی رسیدند که این آب موجب تأمین آب این روستا شد. یک مکان دیگر در این روستا وجود دارد که به نام «کونه هنگ» یا قلعهٔ زنبور که یک قلعهٔ قدیمی می‌باشد. گفته می‌شود منبع فراوانی از عسل در آن وجود دارد که به دلیل دسترسی سخت به آن مقدار کمی از آن استخراج شده‌است.

منابع

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.