فربد مرشدزاده

فربد مرشدزاده (زادهٔ ۱۸ مرداد ۱۳۵۳، تهران) نقاش و هنرمند نوگرای ایرانی است.

فربد مرشدزاده
زادهٔ۱۸ مرداد ۱۳۵۳ (۴۶ سال)
۹ اوت ۱۹۷۴
تهران، ایران
ملیتایرانی
پیشهنقاشی نوگرا

سبک هنری او بیشتر نقاشی فیگوراتیو است و موضوعات اجتماعی چون خشونت را در نقاشی‌های خود بازتاب می‌دهد. او از جمله معدود هنرمندان معاصر ایرانی است که به هویت جنسی و دگرباشی در کارهای خود پرداخته است.

زندگی‌نامه

دو عاشق، کارِ مرشدزاده

فربد مرشدزاده در ۱۳۵۳ خورشیدی در تهران به دنیا آمد و در هشت سالگی به همراه والدینش به رودهن مهاجرت کرد. در سال ۱۳۷۲ در رشته نقاشی عمومی در دانشگاه آزاد اسلامی نام‌نویسی کرد و تحصیلات هنری خود را زیر نظر استادانی چون معصومه مظفری، نصرت الله مسلمیان و بابک اطمینانی انجام داد. در سال ۱۳۷۶ مدرک کارشناسی و در ۱۳۸۰ مدرک کارشناسی ارشد خود را از همان دانشگاه رفت. او نخستین نمایشگاه گروهی خود را در ۱۳۷۸ در نگارخانه برگ و نخستین نمایشگاه خود را در ۱۳۸۲ در نگارخانه طراحان آزاد برگزار کرد.

در سال ۲۰۰۴ میلادی، او به هند رفت تا در زمینه جنسیت و هویت جنسی تحت نظر آر. راج رائو پژوهش کند.[1]

سبک

کارهای مرشدزاده تاثیرگرفته از فضای ایران و بیان‌کننده آن‌ها با زبان نمادین است. او به طور گسترده به خشونت در چندین اثر خود پرداخته است؛ موضوعی که به باورش «برای مبارزه با آن، باید بی‌عمل بود.»[2] او در کارهای خود مخالفتش را با اعدام و زندانی کردن زندانیان سیاسی در ایران ابراز کرده است. زنان از تم‌های اصلی کارهای او هستند؛ زنانی که از سرکوب و ناعدالتی فریاد می‌زنند یا نگاه غم‌ناکی به دوردست دارند. چهره کسانی که زجر می کشند و از شکنجه شدن به فریاد می‌رسند نیز در بسیاری مجموعه‌های او دیده می‌شوند.[1] نقاشی‌های او همچنین گاه دارای فضای غم‌انگیز و تاریک هستند. مرشدزاده خود این فضا را نتیجه مهاجرت خانواده‌اش در کودکی از فضایی شلوغ و مملو از نزدیکان در تهران به فضایی کوچک‌تر و غریبه در حومه شهر می‌داند.[1]

منابع

  1. Fatemeh Kavandi (16 July 2012). "Silent screams of a generation: Speaking to Farbod Morshedzadeh". Your Middle East. Retrieved 28 February 2015.
  2. «نمایشگاه نقاشی فربد مرشد زاده». تیوال. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۵.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.