شهرداری

شهرداری معمولاً به بخشی شهری از تقسیمات کشوری گفته می‌شود که به صورت یک ابرشرکت با قدرت خودگردان یا در حیطه قضایی اداره می‌شود. همچنین اصطلاح شهرداری به معنی بدنه حاکم در یک شهرداری نیز اطلاق می‌شود.[1]

واحد
تقسیمات کشوری
مسئول نهاد نوع مرکز
کشور وزیر کشور وزارت کشور دولتی پایتخت
استان استاندار استانداری مرکز استان
شهرستان فرماندار فرمانداری (ویژه) مرکز شهرستان
بخش بخشدار بخشداری مرکز بخش
دهستان بخشدار
(قبلاً دهدار)
بخشداری
(قبلاً دهداری)
مرکز دهستان
شهر شهردار شهرداری عمومی
غیردولتی
روستا دهیار دهیاری

قدرت سیاسی

قدرت شهرداری ، محدوده‌ای از استقلال مَجازی می‌باشد که برای کمک و تکمیل حاکمیت‌پذیری از دولت است. شهرداری‌ها ممکن است حق داشته باشند که برای افراد و شرکت‌ها مالیات وضع کنند مثل مالیات بر درآمد، مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد شرکت‌ها و همچنین ممکن است بودجه کلانی را نیز از دولت‌ها دریافت کنند.

در ایران

در ایران شهرداری‌ها تمایل و گرایش زیادی برای ایفای اقتدار خود در حوزه‌های مختلف دارند ولی در بسیاری از موارد اقدامات آنها با حقوق ملت در تعارض هستند.[2][3]

جستارهای وابسته

  • اطلاعات و قوانین شهرداریها- موضوعاتی که در شهرداریها بایستی با آن آشنا باشید
  • شرکت شهردار

منابع

  1. "Municipality". Merriam-Webster.
  2. حسین احمدی نیاز (۲۲-۱۰-۱۳۹۲). «دیوان عدالت اداری و دعوت از شهرداری به قانونگرایی». vekalatonline.ir نقل از پایگاه خبری رسانه قانون. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  3. حسین احمدی نیاز (شماره ۳۳۶ شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲). «دیوان عدالت اداری و دعوت از شهرداری به قانونگرایی». روزنامه قانون. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.