سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ایران از تیر ماه سال ۱۳۸۴ براساس قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم‌افزار (مصوب ۴/۱۰/۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی) و آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران (مصوب ۲۴/۴/۱۳۸۳) فعالیت خود را آغاز کرد. این سازمان به عنوان بزرگترین تشکل مردم نهاد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، با تلاش بی‌وقفه دست‌اندرکاران صنعت ICT کشور، با هدف تنظیم مناسبات بخش خصوصی و دولت و همچنین مشارکت مؤثر در ساماندهی امور تجاری رایانه‌ای، پیش از این در قالب انجمن شرکت‌های انفورماتیک از سال ۷۳ فعال بوده‌است که در نهایت سال ۸۴ براساس مصوبه مجلس و آئین نامه هیئت وزیران، تحت عنوان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای فعالیت خود را در مقیاس وسیع تری ادامه می‌دهد. پس از برگزاری انتخابات دوره اول در تیر ماه ۱۳۸۴، تاکنون نظام صنفی رایانه‌ای در استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، کرمان، فارس، یزد، مازندران، گیلان، همدان، خراسان رضوی، گلستان، قم، مرکزی، قزوین، سیستان و بلوچستان،زنجان، هرمزگان و کرمانشاه تشکیل شد و در استان‌های استان خوزستان، استان خراسان جنوبی و استان ایلام نیز در شرف تأسیس می‌باشد.

۸ خرداد ۱۳۹۴ حسن روحانی، رئیس‌جمهور در حکمی ناصرعلی سعادت را به عنون رئیس سازمان نظام صنفی کشور منصوب کرد.[1]

رئیس‌جمهور یک نفر از سه نفر منتخب را که از سوی شورای مرکزی معرفی می‌شوند، به عنوان رئیس سازمان نظام صنفی کشور انتخاب می‌کند. شگفتی دوره گذشته (دوره سوم) در حالی که انتخاب اول، آزاده داننده نماینده پیشتاز تهران، به نفع کاظم آیت‌اللهی رئیس پیشتاز سازمان اصفهان، کنار گذاشته شد، نشان داد سکه ریاست سازمان تا رسیدن به کف شورای مرکزی بارها چرخ خواهد خورد.[2]

اعضاء

هر یک از سازمان‌های استانی با برگزاری مجمع و انتخاب هیئت مدیره‌ای متشکل از ۶ الی ۲۵ نفر، با توجه به ظرفیت فناوری اطلاعات در هر استان، کار خود را آغاز کرد. در پی شکل‌گیری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در استان‌ها و برگزاری انتخابات شورای مرکزی، رئیس سازمان توسط رییس جمهور انتخاب و فعالیت رسمی سازمان آغاز شد.

اهداف

امروزه این سازمان تلاش دارد در جایگاه تنظیم گر مناسبات بخش خصوصی و دولت در حوزه فناوری اطلاعات ضمن دفاع از حیثیت و حقوق حرفه‌ای آحاد صنف، مشارکت در تصمیم‌سازی برای این حوزه و اشاعه آن به سطوح اجرایی، بازخورد لازم از محیط اجرا را جهت تصحیح مسیر به سطوح سیاست‌گذار و برنامه‌ریز منتقل نماید. در حال حاضر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در ۲۵ استان کشور فعالیت مستمر دارد و بیش از ۱۰هزار شرکت، فروشگاه و مشاور حقیقی، دارای پروانه عضویت از این تشکل هستند. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در پایتخت، دارای 2546 شرکت عضو، 123 فروشگاه و 1065 عضو حقیقی (کارشناس و مشاور) است.[3]


منابع

  1. "«ناصر علی سعادت» رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور شد". خبرگزاری فارس.
  2. شفیعی برزی, مسعود (March 2015). "یک گام تا اختلاف؛ دو گام تا سازش". ماهنامه پیوست.
  3. «سایت نظام صنفی استان تهران». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ ژوئن ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۴.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.