ساره امیری

ساره بنت یوسف الامیری (به عربی: سارة بنت يوسف الأميري) (زادهٔ ۱۹۸۷) وزیر علوم پیشرفته، رئیس سازمان فضایی و نایب‌ رئیس ماموریت مریخ امارات متحده عربی است.[1] او در سال ۱۹۸۷ میلادی (۱۳۶۶-۱۳۶۵ شمسی) در امارات متحده عربی متولد شده و مطالب منتشر شده در مورد بلوچ بودن بودن وی صحت دارد..[2]

ساره الامیری
الامیری در ۲۰۱۹
وزیر علوم پیشرفته
آغاز به کار
۱۹ اکتبر ۲۰۱۷
نخست‌وزیرمحمد بن راشد آل مکتوم
پس ازتشکیل وزارتخانه
اطلاعات شخصی
زاده۱۹۸۷ (۳۳۳۴ ساله)
امارات متحدهٔ عربی
محل تحصیلدانشگاه آمریکایی شارجه
دیناسلام، سنی

تحصیلات

ساره امیری دارای مهندسی کامپیوتر از دانشگاه آمریکایی شارجه (از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸) است و کارشناسی ارشد همین رشته را در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ دریافت کرد.[3]

منصب‌ها و مسئولیت‌ها

ساره امیری پس از تحصیل، مدیریت سیستم‌های پیشرفته در «مرکز فضایی راشد بن محمد» را در اختیار گرفت. او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ رییس بخش توسعه و پژوهش‌های این مرکز هم بود. امیری در سال ۲۰۰۹ در تیم برنامه‌ریزی سیستم کنترل از راه دور ماهوارهٔ «دبی‌ست ۱» مشغول به فعالیت بود و همین نقش را در راه‌اندازی ماهوارهٔ «دبی‌ست ۲» برعهده داشت.

طبق حکمی که محمد بن راشد آل مکتوم حاکم دبی و نخست‌وزیر امارات برای ساره امیری صادر کرده، افزون بر پست وزیر علوم پیشرفته این کشور، ریاست تیم اکتشاف مریخ و رییس شورای دانشمندان این کشور است. شورای دانشمندان امارات در سال ۲۰۱۶ تأسیس شده‌است.

ساره امیری در دسامبر ۲۰۱۵ در گفت‌وگویی فعالیت در امور فضایی را به عنوان یکی از آرزوهای همیشگی خود توصیف کرده بود:

نخستین روز در مرکز فضایی بن راشد نمی‌دانستم این نخستین قدم من به سمت تحقق آرزوی همیشگی‌ام است. این قدم، من را به کشف فضا و تجربهٔ کار کردن با ماهواره‌ها نزدیک کرد. نخستین روزی که وارد محل کارم شدم، فهمیدم که باید به خودم متکی باشم و هیچ فرد با تجربه‌ای آن‌جا نیست که کار را به من یاد بدهد. تمام اعضای تیم نخستین بار بود که با بخش فنی ماهواره کار می‌کردند. همه فکر می‌کردند این‌که گروهی از جوانان که بزرگ‌ترین‌شان ۲۷ ساله است بتوانند ماهواره‌ای طراحی کرده و به فضا پرتاب کنند

 ساره امیری، مجلهٔ خلیج

این گروه توانست در نوامبر ۲۰۱۳ ماهوارهٔ «دبی‌ست ۲» را که پنج سال روی آن کار کرده بود، به فضا پرتاب کند.

کاوشگر امید

فضاپیمای أمل یا همان امید نخستین کاوشگر میان‌سیاره‌ای ساخته شده در جهان عرب به شمار می‌رود. تیمی متشکل از ۱۵۰ دانشمند اماراتی با همکاری ۲۰۰ محقق از دانشگاه‌های آریزونا، برکلی و‌ کلرادوی آمریکا از سال ۲۰۱۴ به مدت شش سال بر روی پروژهٔ طراحی، ساخت و پرتاب این کاوشگر کار می‌کردند.

ساره امیری بعنوان وزیر مشاور دولت امارات در علوم پیشرفته، مدیریت مرکز فرماندهی این پروژه را برعهده دارد.[4] وی در ژوئن ۲۰۱۶ در گفت‌وگو با مجمع جهانی اقتصاد خبر داده‌بود که ساخت فضاپیمای «أمل» (امید) امارات تا سال ۲۰۲۰ تمام و در ماه مارس ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد. اما در سال ۲۰۲۰ میلادی در دو نوبت به دلایل گوناگون از جمله شرایط جوی نامناسب به تاخیر افتاد. تاریخ نخست تعیین شدهٔ رسمی برای پرتاب این کاوشگر پانزدهم ژوئیه عنوان شده بود که به علت بدی آب و هوا به روز سه‌شنبه ۱۷ ژوئیه موکول شد. اما سرانجام در ساعت ۶:۵۸ دقیقه به وقت محلی (۲:۱۰ بامداد به وقت تهران، ۳:۱۰ دقیقه به وقت کابل) توسط شرکت صنایع سنگین میتسوبشی به عنوان تأمین کننده موشک حامل این فضاپیما از مرکز فضایی تانه‌گاشی‌ما در ژاپن به فضا پرتاب شد. لحظاتی پس از پرتاب، ساره امیری، وزیر مشاور دولت امارات و معاون ماموریت «امید» به شبکه تلویزیونی دبی گفت «آنچه شاهد هستیم آینده امارات متحده عربی است». وی افزود «ما حال منتظر جدا شدن (کاوشگر از موشک) و ارسال نخستین سیگنال‌ها هستیم».[5]

افتخارات

  • ساره امیری در سال ۲۰۱۵ از طرف «انجمن جهانی اقتصاد» به پاس فعالیت‌هایش در زمینهٔ توسعهٔ علم فناوری و مهندسی به عنوان یکی از ۵۰ دانشمندان جوان برتر جهان انتخاب شد.
  • وی در سال ۲۰۲۰ از سوی بی‌بی‌سی در فهرست صد زن الهام‌بخش جهان قرار گرفت.[6]

منابع

  1. August 2020, Meghan Bartels 18. "UAE's Hope Mars orbiter nails first big maneuver in deep space". Space.com. Retrieved 2020-08-27.
  2. "من هي الوزيرة سارة الأميري لمحات من حياة مهندسة"الأمل"". Thaqfny. Retrieved 2020-08-03.
  3. تعرف على سارة الأميري.. فتاة تقود الإمارات إلى كوكب المريخ بمسبار 2020، جيل الثورة، 11 فبراير2016 . بایگانی‌شده در ۲۰۱۶-۰۸-۲۶ توسط Wayback Machine
  4. «امارات متحده؛ زنی که پشت ماموریت مریخ قرار دارد». ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۰. از پارامتر ناشناخته |نام خانولدگی= صرف‌نظر شد (کمک)
  5. «کاوشگر امارات راهی مریخ شد». ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۰. از پارامتر ناشناخته |نام خانولدگی= صرف‌نظر شد (کمک)
  6. بترلی، امیلیا (۲۷ نوامبر ۲۰۲۰). «چه کسانی در فهرست امسال صد زن بی‌بی‌سی حضور دارند؟». بی‌بی‌سی. بی‌بی‌سی. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۰.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.