زیست‌پذیرترین شهرهای جهان

زیست‌پذیرترین شهرهای جهان (به انگلیسی: Most livable cities) نامی غیررسمی برای هر لیستی از شهرها را در نظرسنجی سالانه از نظر وضعیت زندگی رتبه‌بندی می کنند. علاوه بر تأمین آب تمیز، هوای پاک، غذا و سرپناه مناسب ، یک شهر "قابل زندگی" همچنین باید حس جامعه را ایجاد کند، محیط های خوبی را برای توسعه مهارت‌های اجتماعی، احساس استقلال و هویت را برای همه به ویژه جوانان فراهم کند.

مناطقی که شهرها معمولاً در بین 50 کشور برتر قرار دارند شامل آسیا (ژاپن و سنگاپور) ، اقیانوسیه (استرالیا و نیوزیلند) ، آمریکای شمالی (کانادا) و همچنین اروپای غربی (اتریش ، آلمان و سوئیس) است. سه نمونه از این نظرسنجی ها عبارتند از "شاخص ترین شهرهای قابل زندگی" مونوکل ، "رتبه بندی جهانی زیست پذیری" از واحد اطلاعات اکونومیست و "نظرسنجی کیفیت زندگی مرسر". Numbeo بیشترین آمار را بر اساس شهرها و کشورها دارد. نظرسنجی زندگی دویچه بانک یکی دیگر از رتبه‌بندی شهرها بر اساس کیفیت زندگی است.

رده‌بندی ای‌آی‌یو

واحد اطلاعات اکونومیست (EIU) سالانه یک رتبه‌بندی جهانی منتشر می کند که 140 شهر را از نظر کیفیت زندگی شهری بر اساس ارزیابی ثبات، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگی ،محیطی ، آموزشی و زیرساختی آنها رتبه‌ندی می‌کند. [1]

ملبورن ، استرالیا ، از سال 2011 تا 2017 به مدت هفت سال متوالی توسط EIU به عنوان دوست‌داشتنی‌ترین شهر جهان رتبه‌بندی شده بود. [2] بین سالهای 2004 و 2010 ، ونکوور ، کانادا ، در رتبه بندی دوست‌داشتنی ترین شهر EIU قرار گرفت که ملبورن در گزارش افتتاحیه سال 2002 ، مقام اول را داشت. ونکوور از سال 2015 در رده سوم قرار دارد ، در حالی که وین ، اتریش تا سال 2018 با صعود به جایگاه دوم در رده دوم قرار دارد.

پایتخت سوریه ، دمشق ، در میان 140 نفری که در سال 2016 ارزیابی شده است ، در کمترین شهر زندگی قرار گرفت. [3]

EIU همچنین یک نظرسنجی در مورد هزینه های زندگی در سطح جهان منتشر می کند که هزینه زندگی در طیف وسیعی از شهرهای جهانی را با یکدیگر مقایسه می کند. [4]

رتبه بندی جهانی قابلیت زندگی جهانی EIU 2019[5]
شهر کشور
1 وین اتریش
2 ملبورن استرالیا
3 سیدنی استرالیا
4 اوساکو ژاپن
5 سنگاپور سنگاپور
6 ونکوور کانادا
7 توکیو ژاپن
8 تورنتو کانادا
9 کپنهاگ دانمارک
10 تهران ایران

رده‌بندی مرسر

شرکت مشاوره جهانی منابع انسانی و خدمات مالی آمریکایی مرسر سالانه بررسی کیفیت زندگی خود را با مقایسه 221 شهر بر اساس 39 معیار منتشر می کند. به شهر نیویورک امتیاز اولیه 100 داده می شود و سایر شهرها در مقایسه با آن رتبه‌بندی می شوند. معیارهای مهم ایمنی، آموزش، بهداشت، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگ، محیط زیست، تفریح، ثبات اقتصادی، حمل‌ونقل عمومی و دسترسی به کالاها و خدمات است. این لیست برای کمک به شرکت‌های چند ملیتی در تصمیم‌گیری در مورد راه‌اندازی دفاتر یا کارخانه‌ها و میزان پرداخت حقوق کارمندان در نظر گرفته شده است. مرسر از سال 2009 وین پایتخت اتریش را در نظرسنجی سالانه "کیفیت زندگی" رتبه اول قرار داده است.

رتبه بندی کیفیت زندگی مرسر 2019 [6]
شهر کشور
1 وین اتریش
2 زوریخ سوئیس
3 ونکوور کانادا
3 مونیخ آلمان
3 اوکلند نیو زیلند
6 دوسلدورف آلمان
7 فرانکفورت آلمان
8 کپنهاگ دانمارک
9 ژنو  سوئیس
10 بازل سوئیس

رده‌بندی مونوکل


از سال 2006 ، مجله سبک زندگی مونوکل لیستی سالانه را منتشر می‌کند. این لیست در سال 2008 "شاخص‌ترین شهرهای قابل زندگی" نامگذاری شد و 25 مکان برتر برای کیفیت زندگی را ارائه داد.

معیارهای مهم در این بررسی ایمنی، بزه، ارتباط بین المللی، آب‌وهوا، آفتاب، کیفیت معماری، حمل و نقل عمومی، تحمل، مسائل زیست محیطی و دسترسی به طبیعت، طراحی شهری، شرایط کسب و کار، توسعه سیاست‌های فعال و مراقبت‌های پزشکی است.

نظرسنجی مونوکل 2019 مشخص کرد که قابل زندگی ترین شهر جهان زوریخ است و پس از آن توکیو، مونیخ و کپنهاگ قرار دارند.

بررسی کیفیت زندگی Monocle 2019[7]
شهر کشور
1 زوریخ سوئیس
2 توکیو ژاپن
3 مونیخ آلمان
4 گپناگ دانمارک
5 وین اتریش

نظرسنجی زنده ماندن دویچه بانک

نظرسنجی سال 2019 نشان داد که شهرهای زیر از نظر کیفیت زندگی به دلایل متعددی دارای بالاترین سطح هستند (به عنوان مثال سبک، قیمت مناسب، شادی و آلودگی و غیره)

شهرهایی با بالاترین کیفیت زندگی 2019[8]
شهر کشور
1 زوریخ سوئیس
2 ولینگتون نیوزیلند
3 کپنهاگ دانمارک
4 وین اتریش
5 ادینبورگ انگلستان
6 سنگاپور سنکاپور
7 ملبورن استرالیا
8 بوستون امریکا
9 سیدنی استرالیا
10 سان فرانسیسکو امریکا

جستارهای وابسته

منابع

  • ویکی‌پدیا انگلیسی
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.