روایت یک استعفا

روایت یک استعفا مصاحبه و گفتگوی میلاد دخانچی با محمد سرافراز، رئیس پیشین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پیرامون ۲۴ سال حضور در صدا و سیما و دلایل استعفای او از مدیریت این سازمان است که در قالب کتاب الکترونیکی در شهریور ۱۳۹۸ منتشر شد.[1][2][3][4] انتشار این کتاب حواشی و جنجال‌هایی را در پی داشت.[5][6][7] سرافراز در این کتاب اتهاماتی را متوجه اطلاعات سپاه کرده و مدعی فشار امنیتی‌ها در قراردادهای بازرگانی و تجاری صدا و سیما و تلاش آن‌ها برای برهم خوردن قراردادها با شرکت‌های غیر مرتبط با آن‌ها است.[6]

روایت یک استعفا «۲۴ سال مدیریت در رسانه ملی»
زبانفارسی
موضوع(ها)خاطرات
تاریخ نشر
۱۳۹۸
گونه رسانهکتاب الکترونیک
شمار صفحات۲۷۲ ص

عملکرد جزیره ای برنامه نود

در بخش دیگری از کتاب سرافراز پیرامون مصاحبه برنامه نود با محمدجواد ظریف که دستور عدم پخش آنرا صادر کرد، می‌گوید: «اینکه درگذشته چه مصاحبه‌هایی در این برنامه پخش شده من کاری ندارم. ملاک من چارچوب تعریف شده و انضباط کاری بود. برای ربط این مصاحبه با فوتبال از کلمه دیپلماسی ورزشی استفاده شده بود. بخشی از سؤالها در مورد برجام این بود که در محل مذاکرات چه کردید؟ این مصاحبه دربارهٔ فوتبال نبود، این مصاحبه فوتبال مالی شده بود.»[8][9] وی فردوسی پور را به عملکرد جزیره ای و داشتم تیم رسانه ای حمایت کننده در خارج سازمان متهم می‌کند. دخانچی (مصاحبه گر) در این کتاب می‌گوید پس از دستور سرافراز برای عدم پخش مصاحبه نود با ظریف، فردوسی پور در تماسی تلفنی با لحنی درددلانه به وی گفته‌است که عدم پخش مصاحبه برای سازمان هزینه ایجاد می‌کند.

روابط با سایر سازمانها و نهادها

وی مدعی است که پس از انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ و پس از آنکه اصلاح طلبان متوجه شدند قادر به تغییر لاریجانی از ریاست سازمان نیستند خواستار بر کناری ۳ نفر از معاونان لاریجانی شدند که وی نیز یکی از آنان بوده‌است. به عقیده او اصلاح طلبان از طریق وزارت اطلاعات برایش پرونده سازی کردند اما با مداخله رهبری جلوی آان کار گرفته شد.[10]وی معتقد به نقش سید مجتبی خامنه‌ای و حسین محمدی در برکناری‌اش است.[6][11]

«مدتی بعد یعنی در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۹۴ من به ملاقات مقام رهبری رفتم و ماجراها را توضیح دادم و گفتم مانند این است که یک حکومت پنهانی در حکومت که هم پول دارد، هم رسانه در داخل و خارج دارد و هم ابزار امنیتی دارد، علیه سازمان در حال برنامه‌ریزی است.»

 محمد سرافراز، روایت یک استعفا

او در این کتاب مدعی فساد مالی پیام رسان سروش، پرونده سازی سازمان اطلاعات سپاه برای شهرزاد میرقلی‌خان، ممنوع التصویری گسترده و بی ضابطه اشخاص توسط حراست سازمان صدا و سیمااست.

مقابله با تحریم و فشار کشورهای غربی

وی همچنین دربارهٔ قطع برنامه‌های پرس تی وی توسط دولت‌های غربی می‌گوید: «رئیس یوتل ست هم بیکار ننشست و به همه سرویس دهنده‌های ماهوارهای نامه داد تا شبکه‌های ما را قطع کنند. از آن به بعد کار ما مانند عملیات پارتیزانی شده بود. اگر طرفِ مذاکره برای اجاره ماهواره، اداره کل امور مالی سازمان بود بلافاصله مخالفت می‌شد. یک نفر از نیروهای شبکه مسئول پیگیری شده بود یا خودش مستقیماً مذاکره می‌کرد یا از طریق شرکتهای همکار، ماهواره‌ها را اجاره می‌کردند. رئیس یوتلست کلافه شده بود! هر جا شبکه‌های ما را قطع می‌کردند از جای دیگر وصل می‌شدیم. همزمان ما به تقویت انتشار از طریق شبکه‌های کابلی و IPTVها و OTTها می‌پرداختیم. پس از آن شرکت اسپانیائی خدمات ماهوارهای «هیسپاست» در یک اقدام یکطرفه پخش شبکه‌های پرس تی وی و هیسپان تی وی را از اول دیماه سال ۱۳۹۱قطع کرد. شبکه هیسپان تیوی به عنوان یک مؤسسه رسانه ای دارای مجوز رسمی بوده و طبق قوانین اتحادیه اروپا به فعالیت رسانهای می‌پرداخت. دولت اسپانیا و شرکت ماهواره ای هیسپاست هیچگونه دلیل قانونی برای این تصمیم اعلام نکرده و به صورت کاملاً یکطرفه اقدام به لغو قرارداد کردند. بیش از ۱۵ درصد سهام شرکت هیسپاست توسط شرکت یوتل ست خریداری شده بود. همچنین شرکت آسیاست که بخشی از سهام آن توسط شرکتهای آمریکایی خریداری شده بود اقدام به قطع پرس تی وی و سایر شبکه‌های ایرانی در قاره آسیا کرد. بعد از اقدام انگلیس از طریق اتحادیه اروپا نوبت آمریکا شد. در پی اِعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران، سرویس‌دهنده ارتباطات ماهوارهای بین‌المللی اینتل ست INTELSAT از ۱۰ تیرماه ۹۲ پخش برنامه‌های شبکه‌های برون‌مرزی ایران ازجمله شبکه‌های پرس تی وی، هیسپان تی وی و چند شبکه دیگر را قطع کرد. روشی که دولت‌های غربی در برخورد با رسانه‌های ایران در پیش گرفته بودند از منظر حقوقی یادآور قانون جنگل و از نگاه آزادی بیان، یادآور قرون وسطا بود که در آن دانستن جرم تلقی می‌شد!»[12]

درگیریهای رسانه ای

وی معتقد است که جوسازی علیه او توسط یک مرکز رسانه ای خاص که توسط مشاور رئیس‌جمهور (روحانی) با امکاناتی که در دوران هاشمی رفسنجانی ایجاد شده بود راه اندازی شده و سپس توسط بی‌بی‌سی فارسی تقویت شده بود صورت می‌گرفت. این مرکز مطلب مربوط به صداوسیما را مانیتورینگ کرده و برای تهیه خوراک خبری به رسانه‌ها و خبرنگاران وابسته می‌داد.[13]

به عقیده او یک مرکز وابسته به یکی از بخش‌های سپاه هم بر علیه او فعال بوده‌است.[14]

منابع

  1. رویداد۲۴، پایگاه خبری، تحلیلی (۹ شهریور ۱۳۹۸). «روایت محمد سرافراز از فشار اطلاعات سپاه به شهرزاد میر قلی خان/ نقش حداد عادل در استعفای رئیس صدا و سیما چه بود؟». fa. دریافت‌شده در ۳۱ اوت ۲۰۱۹.
  2. «کشمکش بر سر نقش "باند دفتر خامنه‌ای" در اداره صداوسیما». fa. دویچه‌وله فارسی. دریافت‌شده در ۳۱ شهریور ۱۳۹۸.
  3. «ناگفته‌های سازمان صداوسیما از زبان رئیس سابق». fa. ایندیپندنت فارسی. دریافت‌شده در ۳۱ شهریور ۱۳۹۸.
  4. «کتاب «روایت یک استعفا، ۲۴ سال مدیریت در رسانه ملی» منتشر شد - رضوی». خبرگزاری رضوی | اخبار خراسان، ایران با عکس و فیلم. ۳۰ اوت ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۳۱ اوت ۲۰۱۹.
  5. «عصر جدید، اینجاست!». عصر ایران. دریافت‌شده در ۳۱ اوت ۲۰۱۹.
  6. ««از مجتبی تشکر کن»». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۳۱ اوت ۲۰۱۹.
  7. «محمد سرافراز و روایت یک «نفوذ» - اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم. دریافت‌شده در ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۹.
  8. روایت یک استعفا صفحه120
  9. «ادعای رئیس سابق صداوسیما: تعطیلی نود درخواست دفتر رهبری بود که من زیر بار آن نرفتم!». صرفا جهت اطلاع. ۸ شهریور ۱۳۹۸. دریافت‌شده در ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۹.
  10. روایت یک استعفا صفحه 40
  11. «'حکومت پنهان' منصوبان آیت الله خامنه‌ای؛ روایت محمد سرافراز». bbc فارسی. ۳۱ اوت ۲۰۱۹.
  12. روایت یک استعفا صفحه102
  13. روایت یک استعفا صفحه122
  14. روایت یک استعفا صفحه122

پیوند به بیرون

کتاب روایت یک استعفا: ۲۴ سال مدیریت در رسانهٔ ملی، گفتگو با محمد سرافراز.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.