رایگان‌سواری

رایگان‌سواری[1] یا اتوستاپ (به فرانسوی: Auto-stop) یا هیچ‌هایکینگ (به انگلیسی: Hitchhiking) که علامت آن با انگشت شست است که فرد هیچ‌هایکر از یک خودرو‌ یا هر وسیله نقلیه که در حال گذر است درخواست سواری مجانی به قصد ادامه سفر خود را میدهد بدون پرداخت کرایه.

اتو استاپ زدن در مناطق کم جمعیت متداول است

هیچ‌هایکینگ نوعی مسافرت رایگان است که فرد مسافر معمولاً با ایستادن کنار جاده و نشان دادن انگشت شست یا اشارات مختلف خواهان آن می‌شود تا رانندگانی که مایل به سوار کردن او باشند توقف کنند و اگر مسیرشان باهم یکی باشد او را سوار کنند. این مسافرت ممکن است کوتاه‌مدت یا بلند‌مدت باشد.

بسیاری از افراد مختلف این کار را انجام می‌دهند ولی همه موفق نیستند شما باید نشان بدهید که می‌خواهید سوار ماشین بشوید و باید ژست بگیرید. این ژست گرفتن چند روش دارد: در آمریکای شمالی یک ژست معمولی هست که به ماشین عبوری انگشت شست را نشان می‌دهند و ماشین هم می‌ایستد و مسافر را سوار می‌کند. در بخش‌های دیگر جهان نیز این روش شایع است که به صورت معمولی می‌ایستند و انگشت شست را به سمت مقصد اشاره می‌کنند و همزمان دست دیگر را به سمت پایین تکان می‌دهند. البته این نوع فرهنگ تا حدودی نشان می‌دهد که اتو استاپ زدن در کشورها و نقاط مختلف با هم کمی فرق دارد. بهتر است اسم شهری که می‌خواهید به آن بروید را هم روی یک کاغذ درشت بنویسید که اگر مسیر راننده به آن شهر می‌خورد برای شما توقف کند.


البته صرفاً جهت اطلاع؛ باید در نظر داشته باشید که هیچ‌هایکنیگ برای زنان و دختران جوان در بعضی از کشورهای اسلامی بسیار مذهبی همانند ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه امکان دارد کمی خطرناک باشد و همواره باید مواظب باشید که در کدام منطقه جغرافیایی قصد سفر دارید و همچنین در چه زمانی از روز سفر می‌کنید چراکه مطمئنا در شب احتمال خطر بیشتر از روز است. و نیز شاید در کشوری یا منطقه‌ای عمل هیچ‌هایکینگ مجاز نباشد.

دو علامت برای نشان دادن منع درخواست سفر مفتی

وضعیت قانونی

به دلیل مخاطرات احتمالی در برخی کشورها رایگان‌سواری ممنوع می‌باشد و حتی در برخی از جاده‌ها تابلوهایی مبنی بر ممنوعیت این عمل نصب است که در صورت درخواست سفر رایگان در این مسیرها، ممکن است فرد جریمه شود.[2]

پانویس

  1. برابرنهاده فرهنگستان زبان فارسی.
  2. وضعیت کشورهای مختلف برای هیچ هایکینگ

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.