حتا

حتا شهر آبادی از توابع امارت ( دبی ) در امارات متحده عربی می‌باشد. شهر حتا در فاصلهٔ ۱۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دبی واقع شده‌است.

Hatta
لقب(ها): 
Audvin Mountains
Hatta
مختصات: ۲۴°۴۹′۲۱″ شمالی ۵۶°۰۶′۱۵″ شرقی
کشورامارات متحده عربی
Emirateشهر دبی
بلندی
۳۸۷ متر (۱۲۶۹ پا)
شهر حتا

محدوده شهر حتا

از شمال روستای مصفوت، از جنوب وادی خمیس در سلطنت عمان، از مغرب ولایت محضه، و از سمت مشرق به حویلات از توابع امارت رأس‌الخیمه محدود می‌گردد.

بیشنهٔ تاریخی

شهر حتا شهری است بسیار قدیمی که تاریخ آن به دوره قبل از اسلام می‌گردد، پیشینهٔ این روستا به ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد. خانه‌های قدیمی دهستان «حتا» به‌طور عجیبی ساخته شده‌است، بعضی از خانه‌ها فقط در ساخت آن سنگ به کار برده‌اند بدون ساروج یا گِل ولای، بقایای خانه‌های که بجا مانده‌است نشان می‌دهد که فقط از سنگ‌های خوشکی که از ته دره عمیق «حتا» آورده‌اند ساخته‌اند، سنگ‌ها روی هم چیده‌اند و سقفش با چوب درختان کوهی که از ارتفاعات کوه‌های اطراف خود بوده آورده‌اند وسقف خانه را با آن پوشانده‌اند. روستای باستانی «حتا» بر فراز کوه حجر ساخته شده‌است، در دوران گذشته این منطقه «الحجرین» نامیده می‌شده‌است، نسبتاً به وجود دوکوه بلند در دوطرف روستا. بر فراز این دو کوه دو «برج» وجود دارد که نگهبانان در شبها در آن‌ها پاس می‌دادند. امروزها دهستان حتا یکی از مراکز مهم گردشگری دبی به‌شمار می‌آید.

بازسازی شهر باستانی

روستای تاریخی حتا در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط شهرداری دبی وطبق دستور حکومت دبی بازسازی شده‌است.

خانه‌های بازسازی شده در حدود ۳۰ ساختمان است که حجم‌های مختلف دارند، خانه‌ها برطبق مواردی که در دوران قدیم ساخته بوده‌اند باسازی نموده‌اند، از سنگ و گِل ولای و گچ وشاخه درخت خرما وچوب «چندل» ومنگور در سقف خانه‌ها به کار برده شده‌است. بعد از اتمام ترمیم روستای تاریخی توسط نائب حاکم دبی در سال ۲۰۰۱ میلادی روستا افتتاح گردید.

قلعهٔ حتا

قلعهٔ حتا یکی از قلعه‌های تاریخی ومشهور منطقه‌است. این قلعه در سال ۱۸۹۶ میلادی توسط شیخ مکتوم بن حشر آل مکتوم ینیادگذاری شده‌است. همچنین مسجدی تاریخی در نزدیکی قلعه وجود دارد که تاریخ بناه آن به ۲۰۰ سال پیش بر می‌گردد. مسجد وقلعه هردو توسط حکومت دبی باسازی شده‌اند.

منابع

    • دکتر:عبدالله، مرسی، محمد الامارات العربیة وجیرانها دارالقلم: کویت، چاپ اول، انتشار سال ۱۹۸۱ میلادی. (به عربی).
    • دکتر: المجد، کمال، احمد، (دولة الامارات العربیة المتحدة، دراسة مسحیة شاملة) .، شرکه المصریة للطباعة والنشر: قاهره، چاپ اول، انتشار سال ۱۹۷۸ میلادی.
    • دکتر: فاطمه، الصایغ، (الامارات العربیة المتحدة من قیبلة الی الدولة) . انتشار مرکز الخلیح للکتب ۱۹۹۷ میلادی.
    • محمدیان، کوخردی، محمد، “ (الإمارات عبر التاریخ) “، ج۱. سال انتشار ۲۰۰۸ میلادی به (عربی).
    • دکتر:ادوارد، هندرسون، “ (ذکریات عن دولة الإمارات و سلطنة عمان) “، چاپ موتیف ایت للنشر، مطبعة راشد، عجمان ۱۹۸۸ میلادی.

    نگارخانه



    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.