جی (کرج)

جی (( گی ))(کرج) روستایی از توابع بخش آسارا شهرستان کرج در استان البرز ایران است.

جی (کرج)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانالبرز
شهرستانکرج
بخشبخش آسارا
دهستانآدران
نام‌های دیگرگی
نام‌های قدیمیگی.ارنگه کوچک
مردم
جمعیت۱۰۰ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۲۶۱۵۸۴

جمعیت

این روستا در دهستان آدران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر (۴۰ خانوار) بوده‌است.

" معنی نام گی یا جی"

با سلام.حتما همه ی شما دوستان حداقل یک بار به اینکه معنی اسم روستا چه هست فکر کرده اید.و اینکه اسم اصلی روستا سرانجام کدامیک از این دو کلمه هست. خوشبختانه در دنیای امروز موتورهای جستجوی اینترنت کمک زیادی برای جمع آوری اطلاعات کرده اند .با یک جستجوی ساده در گوگل معانی مختلف کلمه " گی" در فرهنگهای مختلف لغت  در اختیار ما قرار می گیرد .که برخی از معانی عبارتند از  آبگیر ، تالاب ، شمر(حوض کوچک) مرد.

با توجه به معانی فوق به نظر میرسه که آبگیر یا محل پرآب در مورد دلیل  نام گذاری روستا به اسم "گی" صحیح تر باشه چرا که روستا با توجه به جغرافیای موجود دارای چندین چشمه سار دائم و فصلی هست و عمق کم  چاه های احداث شده هم نشان از قرار گرفتن روستا بر روی صفحه های پرآب زیر زمینی هست.

به نظر میرسه که با ورود اسلام و ترویج زبان عربی در صده های میانه قمری از آنجا که حرف "گ"در زبان عربی وجود ندارد برای نوشتن " گی " را " جی" استفاده نموده اند .


[2]

زبان

زبان رایج در این روستا و دیگر روستاهای منطقه تاتی است.[3]

ریشه ی زبان روستای جی تاتی است.

تات به بخشی از مردم ایران گفته شده که از خراسان تا آذربایجان زندگی می کرده اند .و ریشه آنها به قوم ماد باز میگردد و زبانشان تاتی نام دارد که نوعی از زبان فارسی بوده البته در مناطق مختلف لهجه های مختلف در زبان تاتی وارد شده است اما همچنان ریشه زبان روستاهای البرز و بخش آسارا تاتی می باشد.در زیر تعدادی از روستاهای استان البرز که به زبان تاتی گفتگو می کنند ذکر می شود.

روستاهای جی ،آزادبر،ابهرک ،ادران، ارنگه  پورکان،تکیه سپهسالار، جور آب، چاران،حسن‌کدر،خوارس،خور،خوزنکلا ،درده، دروان، سرخه‌دره ،سر زیارت، سرودار ،سیاه کلان ،سیجان، سیرا، شهرستانک، کلوان، کلها، کندر، مورود ،میدانک، نسا، نشترود، نوجان، وارنگه‌رود، واریان، ورزن، مروت اوا(پسوند اوا در زبان تاتی همان آباد است) و روستاهای مرادتپه، تات زبان هستند. در دامنهٔ جنوبی رشته کوه البرز رودبار الموت و اکثر مردم شهرستان طالقان تات زبان هستند

منابع

۴. تحقیقات علیرضا رشیدیان جی

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.