جواد قراب

جواد قراب هافبک تاج و تیم ملی ایران در دهه چهل و پنجاه بود. او بازیکنی شوت زن، بازیساز و گل زن بود که مورد توجه رایکوف مربی تاج تهران قرار گرفت. او یکی از اعضای تیم تاج تهران بود که در سال ۱۳۴۹ توانست به عنوان اولین تیم ایرانی قهرمان آسیا شود.[1]

جواد قراب

شناسنامه
زادروز ۸ مرداد ۱۳۲۸
زادگاه تهران،  ایران
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی
پُستهافبک (بازیکن)
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
برق تهران
استقلال تهران
تیم ملی
 ایران ۶۰ (-)

دوران بازیکنی

برق تهران

جواد قراب، توسط حسین صالحی از داوران بنام آن زمان به باشگاه برق تهران معرفی شد و در ۶ ماه حضور در آن باشگاه توانست آقای گل مسابقات شود و با برق تهران رده چهارم جدول را بدست آورد.

استقلال تهران

جواد قراب، بعد از درخشش در تیم برق تهران مورد توجه رایکوف مربی وقت تیم تاج تهران قرار گرفت و به تاج تهران پیوست. او سال‌ها برای تاج بازی کرد و توانست همراه با تاج چندین بار فاتح جام باشگاه‌های تهران، جام تخت جمشید، جام میلز هندوستان شود. بزرگترین افتخار باشگاهی جواد قراب یک قهرمانی و یک سومی با تاج تهران در جام باشگاه‌های آسیا می‌باشد. دو گل او به قصر یخ در بازی پایانی جام باشگاه‌های تهران در سال ۱۳۵۰ زمینه‌ساز برتری سه بر صفر و قهرمانی تاج در این مسابقات شد.[2]

رده ملی

او با درخشش در تیم برق تهران و بعد از آن تاج تهران به تیم ملی دعوت شد. او به واسطهٔ توانایی‌ها فنی خود توانست در تیم ملی جایگاه مستحکمی برای خود دست و پا کند. او از ارکان تیم ملی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک، المپیک مونیخ ۱۹۷۲، جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۲ و مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ بود. او در مجموع ۶۰ بازی برای تیم ملی ایران انجام داد. بزرگترین افتخار ملی او قهرمانی با ایران در جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۷۲ در کشور تایلند بود.

دوران مربیگری

او پس از کنار رفتن از فوتبال در مقاطعی در کنار بزرگانی چون منصور پورحیدری و ناصر حجازی قرار گرفت و به عنوان کمک مربی بر روی نیمکت استقلال نشست.

حواشی

  • جواد قراب در زمانی که بازیکن تاج بود، بخاطر شوتهایش بسیار در نزد هواداران محبوب بود. بطوری که بعد از گلهایی که می‌زد هواداران یک صدا می‌گفتند:

«شوت قراب تور و پاره کرده»

  • جواد قراب در شب شکست استقلال در مقابل پرسپولیس درشهرآورد ۷۴ که با دریافت ۳ گل در ۱۰ دقیقه پایانی حاصل شد در برنامه نود حاضر شد. او در آن برنامه با حمایت معتصبانه و خاص خود از استقلال و کادر فنی وقت تیم بیش از پیش مورد توجه هواداران استقلال قرار گرفت.[3]

افتخارات

رده باشگاهی

رده ملی

منابع

  1. آمار ترین‌های باشگاه استقلال تهران
  2. صدر، حمیدرضا (۱۳۹۲پسری روی سکوها، تهران: نشر زاوش
  3. خبرآنلاین-حمایت یک استقلالی قدیمی از مظلومی در ۹۰/، چرا پرسپولیس را تحقیر کردین که ببازیم؟.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.