بلوز تقاطع

«کراس رود بلوز» (به انگلیسی: Cross Road Blues) (به معنی «بلوز تقاطع») ترانه‌ای از خوانندهٔ دلتا بلوز آمریکایی رابرت جانسون است که در سال ۱۹۳۶ توسط شرکت وکالیون رکوردز روی صفحهٔ ۷۸ دور منتشر شد. این ترانه یکی از برترین آثار اوست که شعر آن موجب پدید آمدن «افسانهٔ رابرت جانسون» شد و موضوع آن دستمایهٔ سرودن صدها ترانهٔ دیگر از آن زمان تا به حال بوده‌است.[1] ترانهٔ «کراس رود بلوز» به‌خاطر اهمیت تاریخی‌اش در سال ۱۹۹۸ به تالار مشاهیر گرمی راه یافت.

«کراس رود بلوز»
ترانه رابرت جانسون
تاریخ انتشار۱۹۳۶ (میلادی)
تاریخ ضبط۲۷ نوامبر ۱۹۳۶ در سان آنتونیو، تگزاس
سبکبلوز
زمان۲:۴۰
ناشروکالیون
آهنگ‌ساز(ها)رابرت جانسون
ترانه‌سرا(ها)رابرت جانسون
کراس رود بلوز
۴۶ ثانیه (از ۲:۴۰)
  • پرونده
  • راهنما

متن ترانه

«کراس رود بلوز» غالباً به افسانه‌ای ربط داده می‌شود که طبق آن جانسون روحش را به شیطان فروخت، گرچه در متن ترانه اشارهٔ مستقیمی به این موضوع وجود ندارد. ترانه با این جمله‌ها آغاز می‌شود: «من به سمت تقاطع رفتم و روی زمین زانو زدم/من به سمت تقاطع رفتم و روی زمین زانو زدم/و از سَروَر آن بالا تقاضا کردم مرحمت فرموده و باب بی‌نوا را نجات دهد».[پانویس 1] لئون لیتواک تاریخ‌نگار و برخی دیگر بر این عقیده‌اند که ترانه توصیف‌کنندهٔ احساس ترس سیاهانی است که در آن روزگار ترجیح می‌دادند برای اجتناب از آزار و اذیت توسط سفیدپوست‌ها بعد از تاریک شدن هوا به تنهایی بیرون نروند و شعر جانسون به احتمال زیاد در مورد ناامیدی از یافتن راه بازگشت به خانه، پس از رفتن به یک منطقهٔ غریب و وحشت از سرنوشت شومی است که ممکن است برایش رقم بخورد.

پانویس

  1. I went down to the crossroad, fell down on my knees
    I went down to the crossroad, fell down on my knees
    Asked the Lord above “Have mercy now save poor Bob if you please

منابع

  1. Thomas Ward. "Cross Road Blues". وب‌گاه AllMusic. Retrieved 2 October 2012.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.