بازار بزرگ ساحلی آستارا

بازار بزرگ ساحلی آستارا[1] با نام قدیمی بازارچه روسی آستارا[2] که در میان مردمان بومی آستارا بازار بساط (در قدیم: تخته بازار) گفته می‌شود یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری استان گیلان، شمال ایران،[3] از معروف‌ترین بازارهای ایران[4] و از مقاصد مسافران ورودی به آستارا می‌باشد.[5]

بازار بزرگ ساحلی آستارا
موقعیتآستارا، ایران
آدرسآستارا، خیابان ملت شرقی
تاریخ بازشدن۱۳۶۸
مالکشهرداری آستارا
تعداد فروشگاه‌ها و خدماتبیش از ۱٬۵۰۰ واحد فعال
پارکینگبا پرداخت هزینه

پیشینه

بازار بزرگ ساحلی آستارا که در سال ۱۳۶۸ با فروپاشی شوروی سابق و بازگشایی مجدد گذرگاه مرزی آستارا مابین ایران و جمهوری آذربایجان بنیان‌گذاری شده‌است. ابتدا خرید و فروش اجناس ایرانی و خارجی در آن بازارچه با نام «بازار روس» به صورت یک روز در هفته انجام می‌گرفت و به تدریج با آمدوشد بیشتر و رونق بازارچه، از شهرت لازم برخوردار شد.[6] بنای بازار بزرگ ساحلی آستارا به صورت معماری خاص منطقه آستارا و به صورت بام‌های سفالین می‌باشد. پس از رونق این بنا در طول سال‌های گذشته و بعد از سال ۱۳۷۷ مجموعه مغازه‌ها و پاساژهای حول بازار بزرگ ساحلی گسترش یافته‌است.[7]

مکان

بازار بزرگ ساحلی در یکی از بهترین نقاط شهری آستارا و در حاشیه دریای خزرمرداب آستارا واقع شده‌است. مغازه‌ها و پاساژهای زیرمجموعه بازار بزرگ ساحلی از پل فارابی تا انتهای پارکینگ بازار و چسبیده به بلوار سفیر امید امتداد می‌یابد.

پاساژ و بازارها

لیست بازارها، پاساژها و مجتمع‌های تجاری بازار بزرگ ساحلی

جهانگیری

فانوس دریا

جهانی

برادران مردانه

پوریاسعیدسیفیدرویش
امیرحسین پورزارعمدرنآذربایجانبخشپوری
سعادتینظرنیافانوس شمالامیر
حسین‌نژادیساحلیرضاکاسپین
میلادزحمتکشتیراژهطاهری
سالارشیروانفغانیسفیدگر

بازار بزرگ ساحلی آستارا با بیش از ۱٬۵۰۰ واحد صنفی فعال در محدوده ۶۰ پاساژ در بخش‌های مختلف پوشاک، و… فعالیت می‌کند،[8][9] که به صورت مستقیم برای پنج هزار نفر اشتغالزایی شده‌است.[10] مجموعه بازارها و پاساژهای زیرمجموعه بازار بزرگ ساحلی بدین صورت می‌باشد:

منابع

  1. «فرهنگ غنی آمیخته با جاذبه‌های توریستی آستارا پذیرای میلیونی میهمانان نوروزی». صدا و سیمای استان گیلان. ۱۲ اسفند ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۰۴/۲۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. «بیش از ۲۰۰ هزار مسافر نوروزی از بندر آستارا دیدن کردند». ایسنا. ۱۰ فروردین ۱۳۷۹. دریافت‌شده در ۹ فروردین ۱۳۹۶.
  3. «احداث دیواره بازار ساحلی آستارا». خبرگزاری فارس. ۱۲ شهریور ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۰۴/۲۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  4. «تخته بازار لب ساحل». روزنامه ایران. ۲۴ اسفند ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۰۴/۲۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  5. «یک میلیون و یکصد هزار مسافر نوروزی از شهرستان آستارا دیدن کردند». خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران. ۱۵ فروردین ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ آوریل ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۰۱/۲۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  6. عیسی پاشاپور (۱۹ آبان ۱۳۹۵). «حسرت بازارچه مرزی در دل آستارا». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰ آبان ۱۳۹۵.
  7. «بازارهای آستارا آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی». ایسنا. ۱۸ اسفند ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۰۴/۲۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  8. «اشتغال 5 هزار نفر در بازار بزرگ ساحلی آستارا». خبرگزاری ایسنا. ۲۶ اسفند ۱۳۹۳. دریافت‌شده در ۱۳۹۴/۰۱/۲۱. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  9. «فعالیت ۱۵۰۰ واحد صنفی در بازار ساحلی آستارا». خبرگزاری فارس. ۱۴ مهر ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۳۹۴/۰۷/۱۴. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  10. «بازار ساحلی آستارا باید احیا شود». خبرگزاری ایرنا. ۲۵ آبان ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۳۹۴/۸/۲۷. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.