اکبر افتخاری

اکبر افتخاری (زادهٔ ۱۵ آذر ۱۳۲۲ – درگذشتهٔ ۱۸ آبان ۱۳۹۶) بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه‌های تاج تهران و پرسپولیس تهران بود.

اکبر افتخاری
اکبر افتخاری (راست) اکبر گلپایگانی (چپ)
اطلاعات شخصی
زادروز ۱۵ آذر ۱۳۲۲
زادگاه بندر شاپور (بندر امام کنونی)
ایران
تاریخ مرگ ۱۸ آبان ۱۳۹۶ (۷۳ سال)
محل مرگ تهران
پست مهاجم
باشگاه‌های حرفه‌ای*
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۳۴۱-۱۳۴۷ کلنی خوزستان
دارایی تهران
۱۳۴۷-۱۳۵۰ تاج تهران
عقاب
پرسپولیس تهران
تیم ملی
۱۳۴۱-۱۳۴۷ ایران
  • تعداد بازی‌ها و گل‌ها فقط مربوط به بازی‌های لیگ داخلی است.

زندگی‌نامه

دوران بازیکنی

او در شهر بندرماهشهر به دنیا آمد؛ و پس پایان دوره ابتدایی وارد شهر اهواز شد؛ و وارد باشگاه فوتبال کلنی خوزستان شد و در آن تیم با بازیکنانی همچون مهراب شاهرخی و ناظم گنجاپور همبازی شد؛ و با همین تیم در مسابقات کشوری دوم شد و این زمینه‌ساز حضور او در تیم ملی و باشگاه دارایی تهران شد و از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۷ در این باشگاه بازی کرد؛ و در سال ۱۳۴۷ همراه با تیم ملی توانست به قهرمانی جام ملتهای آسیا دست یابد؛ و پس از این افتخار، باشگاه دارایی منحل شد؛ و او به تیم تاج رفت؛ و تا سال ۱۳۵۰ در تاج بازی کرد و پس از آن به خاطر اختلاف با زدراکو رایکوف مربی تاج مجبور به ترک این باشگاه شد. علت اختلاف او با رایکوف حذف نام افتخاری از فهرست بازیکنان اعزامی به جام باشگاه‌های آسیا بود که دلیل آن شکستگی بینیش و ترس او از آسیب دیدگی از دید رایکوف بود. پس از خروج از تاج به باشگاه عقاب تهران رفت و پس از عقاب وارد باشگاه پرسپولیس تهران شد اما تنها در ۸ یا ۹ بازی پرسپولیس بازی کرد و سپس برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد.

قهرمانی در جام ملت های آسیا

افتخاری همراه با تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ بازی کرد و پس قهرمانی ایران افتخاری نیز به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب شد. هم‌چنین او در بازی فینال در برابر اسرائیل یکی از دو گل پیروزی ایران را به ثمر رساند؛ و همچنین به تیم منتخب آسیا نیز دعوت شد و با تیم منتخب آسیا برابر آرسنال قرار گرفت. با این که منتخب آسیا در این بازی ۴ بر دو بازی را واگذار کرد اما یکی از دو گل را افتخاری به ثمر رساند.

درگذشت

وی پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ در بیمارستان ابن سینا تهران درگذشت. او در حالی در ۷۳ سالگی درگذشت که در چند روز گذشته وزیر ورزش و جوانان نیز بر بالین او حاضر شده و فدراسیون پزشکی ورزشی نیز انجام فرایند درمان او را تقبل کرده بود.[1][2]

منابع

  • روزنامه همشهری شماره ۱۶۵ ۲۴ تیر ۱۳۸۶
  • هفته نامه سروش - ۳۰ تیر ۱۳۸۶- شماره ۱۳۱۸
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.