امید به زندگی

امید به زندگی یا متوسط طول عمر یک شاخص آماری است که نشان می‌دهد اعضای یک جامعه به طور میانگین چقدر عمر می‌کنند، یا به عبارت دیگر، انتظار می‌رود چقدر عمر کنند.

Human life expectancy at birth, measured by region, between 1950 and 2050
Life expectancy total population at birth, OECD 2013
  +۸۰
  +۷۷٫۵
  +۷۵
  +۷۲٫۵
  +۷۰
  +۶۷٫۵
  +۶۵
  +۶۰
  +۵۵
  +۵۰
  +۴۵
  +۴۰
  - ۴۰

متوسط طول عمر يا life expectancy به صورت عبارت "امید به زندگی" ترجمه شده و میان عوام و حتی کارشناسان جاافتاده است.

هرچه سطح بهداشت و درمان در جامعه‌ای افزایش یابد، متوسط طول عمر افزایش خواهد یافت. از این رو، این شاخص یکی از شاخص‌های سنجش پیشرفت و یا عقب‌ماندگی کشورهاست. متوسط طول عمر زنان در همه جوامع چند سال (در کل جهان چهار و نیم سال) بیشتر از مردان است.[1]

مطابق آمار سازمان ملل کشورهای ژاپن، هنگ کنگ، ایسلند، سوییس و استرالیا به ترتیب در رده‌های اول تا پنجم هستند که با حدود ۸۲ سال از میانگین جهانی ۲۲ درصد بالاتر است. کشورهای سوازیلند، موزامبیک، زیمبابوه، سیرالئون و لسوتو نیز به ترتیب در پایین‌ترین رده قراردارند. متوسط طول عمر در این کشورها حدود ۴۲ سال است که ۳۸ درصد کمتر از میانگین جهانی و نصف کشورهای بالای جدول است.

بنا به آمار سال ۱۳۹۰، متوسط طول عمر در ایران، در زنان، ۷۴٫۶ و در مردان، ۷۲٫۱ سال است که نسبت به متوسط جهانی، بالاتر بوده و نسبت به آمار سال ۱۳۸۵، بیش از ۱ سال افزایش را نشان می‌دهد.

جستارهای وابسته

  • فهرست کشورهای جهان بر پایه متوسط طول عمر

پیوند به بیرون

منابع

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ امید به زندگی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.