آرشام پارسی

آرشام پارسی کنشگر مدنی و از فعالان حقوق دگرباشان ایرانی است.

آرشام پارسی
زادهٔ۲۹ شهریور ۱۳۵۹
شیراز، ایران
محل زندگیتورنتو، کانادا
ملیتکانادایی-ایرانی
شهروندیکانادایی-ایرانی
پیشهفعال حقوق دگرباشان ایرانی
سال‌های فعالیت۲۰۰۱ تا اکنون
سازمانسازمان دگرباشان ایرانی - Iranian Railroad for Queer Refugees
شناخته‌شده برایحقوق دگرباشان و پناهجویان دگرباش ایرانی
آثارکتاب «تبعیدی برای عشق»
جایزه(ها)
  • جایزه «تعالی در حقوق بشر» از طرف رژهٔ همجنسگرایان تورنتو در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی)
  • جایزه «فلیپا د سئوزا» در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی)، اهدا شده به سازمان IRQO[1]
  • جایزه «پیشرو بین‌المللی» از طرف لوگو تی وی در نیویورک در سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی)
وبگاه

دنیا آلوده شده فرار کنید پناه بگیرید


فعالیت‌ها

آرشام به عنوان یکی از شناخته‌ترین فعالان حقوق دگرباشان به شمار می‌رود. او علاوه بر تلاش برای گسترش حقوق دگرباشان بر روی مسئله پناهجویان دگرباش متمرکز شده‌است. او به صورت متداوم به ترکیه سفر می‌کند تا با پناهجویان و پناهندگان ایرانی ساکن ترکیه ملاقات کرده و گزارش وضعیت آنها را در ملاقات‌های خود با دفتر کمیسریای عالی پناهندگان سازمان ملل ارائه کند.

او در چندین فیلم مستند در رابطه با دگرباشان ایرانی شرکت کرده‌است که به عنوان نمونه یکی از آنها توسط تلویزیون سی‌بی‌سی کانادا و فیلم دیگر به وسیلهٔ پریز شارما ساخته شده‌است. او همچنین در شماری از سمینارها و کمیسیونهای حقوق بشری از جمله دومین نشست شورای جدید حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو و کمیسیون حقوق دگرباشان جنسی در مونتریال به نمایندگی از سازمان و به عنوان مدافع حقوق دگرباشان جنسی ایرانی شرکت کرده‌است. او بنیان‌گذار چندین سازمان است و مدیریت سازمان دگرباشان ایرانی را به عهده دارد. این سازمان بیشتر به مسائل پناهندههای دگرباش ایرانی و نیازهای آنها در طول دورهٔ پناهندگیشان می‌پردازد. او همچنین مدیر مسئول ندا، نشریه دگرباشان ایرانی است.

در سال ۲۰۰۸ او در صفحه فیسبوکش اعلام کرد که موفق به دریافت گذرنامه کانادائی شده و شهروند کانادا محسوب می‌شود.

آثار

  • کتاب «تبعیدی برای عشق» (به انگلیسی: Exiled for Love) اولین کتاب آرشام پارسی است که با همراهی مارک کولبورن نوشته شده و در مارس ۲۰۱۵ منتشر شده‌است. این کتاب زندگینامهٔ آرشام است که از زمان تولدش تا چند روز اول زندگی اش در کانادا را در بر می‌گیرد.

جایزه‌ها

  • جایزه «تعالی در حقوق بشر» از طرف رژهٔ همجنسبازان تورنتو در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی)
  • جایزه «فلیپا د سئوزا» در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی)، اهدا شده به سازمان IRQO[1]
  • جایزه «پیشرو بین‌المللی» از طرف لوگو تی وی در نیویورک در سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی)

پرونده دادسرای مدنی تورنتو

در ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷(۲۳ آوریل ۲۰۱۸)، دادگاه مسائل جزئی در شهر تورنتو، آرشام پارسی را مسوولِ بدگویی‌های علیه سهیلا امین ترابی، که همچنین با نامشادی امین شناخته می‌شود، و در سایت ناشناس عدالت برای دگرباشان[2] منتشر شده بود، شناخت. و او را به پرداخت ۲۵ هزار دلار خسارت محکوم کرد[3] . آرشام پارسی در اولین واکنش خود به این حکم در بیانیه ای نوشت: ؛عدالت اجرا شد هر چند که من مجبور شدم سینه ام را مقابل گلوله‌ها و ترکش‌ها سپر کنم و خود قربانی بشوم ولی از روزی که شروع به فعالیت در این حوزه کردم، می‌دانستم که تنها هدفم حمایت از دگرباشان است و در این راه بدون از خود گذشتگی هیچگاه به نتیجه نخواهم رسید.[4]

آرشام پارسی شهادت داد که مسئول انتشار و گرداندن سایت عدالت برای دگرباشان نیست و اطلاعی هم ندارد که چه کسانی آن را مدیریت می‌کنند.[5] در نهایت کریستوفر اشبی(Christopher Ashby)، قاضی دادگاه مسائل جزئی تورنتو، در این حکم[6] اعلام کرد که "با در نظر گرفتن احتمالات"[7] من متقاعد شدم که آقای پارسی در ساخت و انتشار ایمیل و همچنین مقاله‌هایی در سایت عدالت برای دگرباشان سهمی داشته‌است.

"با در نظر گرفتن احتمالات" به این معنی است که دادگاه با در نظر گرفتن استاندارد‌های مدنی به این نتیجه می‌رسد که بیشتر احتمال دارد که واقعیت باشد تا نه، که معیاری بسیار پایین تر از استاندارد "فرای شک و شبهات معقول" [8] که در دادگاه‌های کیفری در نظر گرفته می‌شود و شاکی باید آن را اثبات کند است.[9]

در نهایت به دلیل اینکه قاضی بیش از پنجاه درصد احتمال می‌داد، بعضی از مقاله‌های منتشر شده در سایت عدالت برای دگرباشان را به عنوان بدگویی شناخت و بیست و پنج هزار دلار درخواست خسارت از طرف شاکی را قبول کرد. آرشام پارسی در بیانیه ای گفت که این مبلغ در مقابل حفظ امنیت و هویت دگرباشان ایرانی به خصوص آنهایی که در ایران زندگی می‌کنند مبلغ بسیار ناچیزی است.[10]

پانویس

منابع

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.