گرشام شوئلم

گِرشُم شوئلم (به عبری: גרשם שלום) (به آلمانی: Gershom Scholem) (متولد ۵ دسامبر ۱۸۹۷ در برلین - وفات ۲۱ فوریه ۱۹۸۲ در اورشلیم) فیلسوف و استاد عرفان کلیمی و پایه‌گذار نوین مطالعات کابالا بود. وی اولین استاد عرفان کلیمی در دانشگاه عبری اورشلیم بود. نام ِ اصلی ِ وِی گِرهارد شولم (در آلمانی: Gerhard Scholem) بود که پس از مهاجراتش به اسرائیل آن را به گرشُم تغییر داد.

گرشام شوئلم
نام در زمان تولدگِرشُم شوئلم
زادهٔ۵ دسامبر ۱۸۹۷
برلین، امپراتوری آلمان
درگذشت۲۱ فوریهٔ ۱۹۸۲ (۸۴ سال)
اورشلیم، اسرائیل
حیطهفیلسوف، نویسنده و تاریخ‌دان
مکتبعرفان یهودی

گرشُم شوئلم جایزه اسرائیل را در سال ۱۹۵۸ برای خدماتش به «تاریخ یهود» دریافت نمود.[1] وی در سال ۱۹۵۸ به ریاست فرهنگستان علوم اسرائیل انتخاب شد.

شوئلم برای تحقیقات و نطق‌های گردآوری شده‌اش تحت نامهای «تمایلات عمده در عرفات کلیمی» (۱۹۴۱) و «صاباتای زیوی، موعود مرموز» (۱۹۷۳) به شهرت جهانی رسید. مجموعه گردآوری شده از سخنرانی‌ها و دست نوشته‌های وی تحت عنوان «درباره کابالا و نمادهایش» که در سال (۱۹۶۵) منتشر شد، جانی تازه به مکتب قباله داد. کتاب وی باعث معرفی جهانی و ترویج مکتب قبّاله به غیر یهودیان شد.

گِرشُم شوئلم از دوستان نزدیک والتر بنیامین[2] و لئو اشتراوس بود.

تابلوی فرشته نو، اثر مشهور پُل کِلِه که در مالکیت والتر بنیامین و در امانت تئودور آدورنو بود، پس از پایان جنگ جهانی دوم به گرشام شوئلم رسید. در سال ۱۹۸۷ همسرش، آن را برای همیشه به موزه اسرائیل اهدا کرد.[3]

پانویس

  1. «برنده جایزه اسرائیل در سال ۱۹۵۸». وب‌گاه رسمی بنیاد جایزه اسرائیل. ۲۰۰۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ اوت ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۲۰۰۷/جون/۴. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  2. چگونه والتر بنیامین برنامه رادیویی ساخت، بی‌بی‌سی فارسی
  3. سرگذشت عجیب 'فرشته تاریخ'، تابلویی از پل کله، بی‌بی‌سی فارسی

منابع

Wikipedia contributors, "Gershom Scholem," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Gershom_Scholem&oldid=150820454 (accessed August 12, 2007).

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.