کوربلاغ (اهر)

کوربلاغ (اهر)، روستایی از توابع بخش فندقلو شهرستان اهر در استان آذربایجان شرقی ایران استاین روستا در دهستان نقدوز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۰ نفر (۳۱خانوار) بوده‌است. روستای کوربلاغ از دیر باز آباد بوده ودارای مزارع وسیع به صورت دیم بوده‌است که هم‌اکنون نیز یکی از مناطق مهم کشاورزی در اهر می‌باشد، علیرغم اینکه اکثر سکنه آن از روستا کوچ نموده و اکثراً به شهرهای اهر _ تبریز _تهران _مشهد _شهرهای شمالی ایران مهاجرت نموده‌اند ولی باز در زمان برداشت محصولات یا در عزاداری ماه محرم به زادگاه خود روستای کوربلاغ بازمی‌گردند. بطوریکه در تاسوعا و عاشورا ازدحام جمعیت مشهود است. کوربلاغ از دیر باز خان‌نشین بوده و به دلیل وجود مزارع گندم و جو همواره مورد توجه حاکمان وقت قرار داشته‌است. در قدیم روستای کوربلاغ به وسیلهٔ کدخدا اداره می‌شد . مرحوم حاج پولاد قنبرپور یکی از رجال شناخته شده این روستا و فردی متدین و مورد اعتماد بود که قبل از انقلاب برای مدتی کدخدا بوده و بعد از انقلاب محل رجوع مردم و به عنوان ریش سفید روستا اختلافات مردم را حل و فصل می‌کرد. اخیراً وجود معدن مس در قسمتی از املاک کوربلاغ گزارش شده‌است که این امر باعث افزایش قیمت املاک و مزارع گردیده و انتظار می‌رود موجب رونق روستای کوربلاغ گردد.

کوربلاغ (اهر)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانآذربایجان شرقی
شهرستاناهر
بخشبخش فندقلو
دهستانقشلاق (اهر)
نام محلیاوین اوستی

قربان تپه سی

قوش داشی

آلاکند

قووزی

مهرداد اولن

قره یاشماخ

علمی بولاغی

کت دره سی

تاپدوغ

قره داش

کان کان

خیال لی یولی

خرابه لر

شوره کند و …
مردم
جمعیت۶۱ نفر (سرشماری ۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریاحدود ۱۶۰۰ متر از سطح دریا
کد آماری۰۲۶۸۳۲

راه روستایی آن از جاده اصلی جدیداً آسفالت شده است و در ایام قدیم تردد شهر خیاو و اردبیل از جاده مشهور به پست یولی بوده و راه اصلی ارتباط شهرستان اهر با مشکین شهر- خیاو- اردبیل و شمال کشور بوده‌است که هم‌اکنون نیز حداقل راه ارتباطی ۷ روستا می‌باشد که تا روستای زگلیگ کوربلاغ به همت اهالی این روستاهاو مساعدت دولت آسفالت ریزی شده است. روستای کوربلاغ دارای جوانان رشید و دلاور از عهد قدیم بوده و مبارزان گم نام ولی دلیری را به خطه قره داغ و ارسباران عرضه داشته‌است از حکیم نامی کوربلاغ صفرعلی خان گرفته تا دلاور رشید و غیرتمند قره داغ سرتیپ عباسقلی خان مشهور به فتح الممالک که لقب و عنوان خود را از محمدعلی شاه ومرحوم عباسعلی ناظم آباد فرزند رستم دریافت نموده است. تا معاون وزیر یا تعداد کثیری فرهیخته در زمینه علمی و تجارت که جای افتخار و مباهات دارد.

منابع

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.