کمپلو

کمپلو یکی از محله‌های اهواز است که قسمت غربی آن واقع شده‌است و توسط خیابان انقلاب به دو منطقهٔ کمپلوی شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود که از شرق به لشکرآباد و پل راهنمایی و رانندگی و از غرب به خیابان شیخ بهایی و چهار راه شیخ بها محدود می‌شود

این منطقه قدمتی بیش از ۵۰ سال دارد و از محله‌های قدیمی شهر اهواز به حساب می‌آید که درابتدا اردوگاه نظامیان آمریکایی بوده و نام کمپلو نیز ازآن نشات گرفته شده‌است. در زمان پیش از انقلاب با نام کوی شاه نیز از آن یاد می‌شده که امروزه به کوی انقلاب تغییر پیدا کرده‌است.

منطقهٔ کمپلوی شمالی که از سوی شهرداری لقب شهر سالم را گرفت و طرح‌هایی مثل طرح تفکیک و بازیافت زباله به صورت آزمایشی از این منطقه شروع شد و هم‌اکنون مراحل پایانی نصب فیبر نوری را می‌گذراند.

منطقه کمپلو شمالی را با نام منقطه لشکر نیز می‌شناسند و دلیل آن وجود لشکر ۹۲ زرهی خوزستان در این منطقه می‌باشد. برخی افراد لشکر را با منطقه لشکر آباد اشتباه می‌گیرند در صورتی‌که دو منطقهٔ متفاوت هستند. سطح زندگی خانواده‌هایی که در منطقهٔ لشکراباد زندگى ميكنند،ضعيف و از مناطق پائين شهر تلقى ميگردد.

تاریخچهٔ نام کمپلو

کمپلو محل اسکان لهستانی‌های جنگزده و رانده شده جنگ دوم جهانی بوده که در شمال ایران انزلی تهران مشهد و در جنوب اهواز در مدت جنگ دوم اسکان داده شدند در حقیقت کلمه کمپلو مخفف camp poloniaبوده که مخفف گردیده‌است در منابع آمریکایی ولهستانی در خصوص این کمپ اشاراتی وجود دارد. کمپ مورد نظر توسط انگلیسی‌ها برای آنان احداث وتوسط آمریکایی‌ها مدیریت شده‌است و در پایان جنگ دوم ۱۹۴۵ منحل می‌گردد.[1]

کمپلو محل اسکان لهستانی‌های جنگزده و رانده شده جنگ دوم جهانی بوده که از شمال ایران(انزلی ،تهران، مشهد واهواز) در مدت جنگ دوم اسکان داده شدند .در حقیقت کلمه کمپلو مخفف کمپ پولند بوده‌است.در منابع آمریکایی ولهستانی در خصوص این کمپ اشاراتی وجود دارد این جنگ‌زدگان به صورت خانوادگی بوده‌اند و فرزندانی در آن ایام در کمپلو به دنیا آورده‌اند. در سال پایانی جنگ به سمت عراق و از آنجا برای جنگ نهائی به صحرای مغرب اعزام گردیدند.

نابع ==منزل ارتش کوچه برهان پلاک4

کتاب

Forgotten Chapter of History Buried in Polish Graves in Iran by

Anwar Faruqi (Associated Press) Thursday , ۲۳ نوامبر ۲۰۰۰

  1. «Iran and the Polish Exodus from Russia 1942». www.parstimes.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۵-۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.