کمره بالا

کَمَره‌علیا یا کمره‌بالا یا (قاره ی کمره) روستایی است از توابع شهرستان بروجرد در استان لرستان. این روستا خود فرهنگی جداگانه و اصیل داشته و در دهستان اشترینان در بخش اشترینان این شهرستان و ۳ کیلومتری شمال روستای کمره سفلی قرار دارد.[2] این روستا به علت مهاجرت خاندان فتح الهی پایه‌گذاری و تأسیس شده و بعدها طایفه‌هایی همچون کماسی، دارابی و اسدالهی به این روستا پیوستند. اما بعدها طوایف دیگری از قبیل قربان علی، میرزایی گودرزی، یاری و… به این روستا اضافه شده‌اند. این روستا بزرگانی همچون حاجی فتح الله ، ،کل میزا حسن ، حاج علی عسگر ،شیخ حسن کمره‌ای (خاتمی) و فرزند ایشان شیخ هادی خاتمی که چندین دوره نماینده شهر بروجرد بوده دارد. این روستا دارای شهدایی در جنگ تحمیلی از قبیل شهید یار محمد فتح الهی(اولین شهید روستا)،شهید قدرت اله فتح الهی ،شهید پرویز فتح الهی ،خان محمد یاری، احمد کماسی، محمد رضا کماسی و… و جانباز گران قدر علیرضا فتح الهی می باشد،مردم این روستا بسیار روشن فکر بوده و ادیان خاص خود را دارند.این روستا در اواخر سال 98گاز رسانی شده. این روستا هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از شهرهای ایران بزرگ بوده و به مکان‌های دیدنی و گردشگری این روستا عبارتند از مسجد صاحب الزمان، حمام خزینهٔ سنتی، حسینه سیدالشهدا و مزارع زیبایی همچون بر آفتاب زرد، یار احمد، چشمه بالا,چمشه علی اکبر و… می‌باشد. این روستا دارای قبرستان‌های تاریخی میباشد و گفته میشود باستانی هستند. الگو:تاریخ نامه روستا های سیلاخور بالا شغل اکثر مردم این روستا کشاورز، بنا،عَمَله و سنگکار است که بسیاری از سنگکاران بزرگ بروجرد و تهران از این روستا میباشد.الگو:مشاهدات منطقه

کمره‌علیا
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانلرستان
شهرستانبروجرد
بخشاشترینان
دهستاناشترینان
نام محلیکمره‌بالا
مردم
جمعیت۱۸۳ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۲۱۷۲۷۱

جمعیت

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت کمره بالا در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۸۳ نفر بوده‌است که از این میان ۹۱ نفر مرد و بقیه زن بوده‌اند. این روستا ۶۴ خانوار دارد.[3]

موقعیت جغرافیایی

این روستا در ۳ کیلومتری شمال روستای کمره‌پایین (کمره‌سفلی) و ۲۰ کیلومتری شمال بروجرد واقع شده‌است.

خانواده‌های ساکن

در این روستا خانواده‌های :خاندان فتح الهی، یاری، احمدی، میرزایی گودرزی، کماسی، گودرزی، خوانساری و… سکونت دارند. البته خانواده های دیگری نیز هستند ولی تعدادشان کم می‌باشد.

منابع

  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران . بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
  3. «سرشماری-عمومی-نفوس-و-مسکن/نتایج-سرشماری/جمعیت-به-تفکیک-تقسیمات-کشوری-سال-1395». www.amar.org.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ سپتامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.