کریشتاوائو فیریرا

کریشتاوائو فیریرا پرتغالی: Cristóvão Ferreira (۱۵۸۰–۱۶۵۰) یک مبلغ مسیحی پرتغالی عضو انجمن عیسی بود که در جریان اقدامات ضد مسیحیت در ژاپن تحت شکنجه قرار گرفت و از آن پس به ارتداد روی آورد. وی در تورس ودراس پرتغال متولد شده و سپس به آسیا فرستاده شد، در ژاپن در سال‌های (۱۶۰۹–۱۶۳۳) او به رهبر پیروان انجمن عیسی که در مورد ظلم و ستم

نام بودایی او بر سنگ قبر مشترک خاندان او، در معبد زویرین در توکیو

شوگان سالاری توکوگاوا قرار داشتند، تبدیل شد. در ۱۶۳۳، فیریرا دستگیر شد و مسیحیت را پس از پنج ساعت شکنجه کنار گذاشت. او معروف‌ترین «کشیش گمراه شده» تبدیل شد و نام خود را به ساوانو چوان (沢野 忠庵) تغییر داد. او نام خود را در یک معبد بودایی، مطابق با قانون ژاپن آن زمان ثبت کرده، و خود را یک عضو از فرقه ذن نامیده‌است، اما چنانچه از نشریات خود فیریرا بر می‌آید، او فلسفهٔ قانون طبیعی را پذیرفته بوده‌است.

با مشاهده جهان اطراف‌مان می‌بینیم که همه چیز با طبیعت و شایستگی خود را وقف داده‌است؛ پرنده یا حیوان، حشره یا ماهی، چمن یا درخت، زمین یا سنگ، هوا یا آب، هر یک دارای کیفیت طبیعی و شایستگی آن است. تمام این‌ها کار طبیعت است. انسان در رأس تمام هستی و بهشت ایستاده‌است، و به‌طور طبیعی موهبت قوهٔ، بخشش، عدالت، نزاکت، هوشمندی به بشر عطا شده‌است.

پس از ارتداد او با یک زن ژاپنی ازدواج کرد و چندین کتاب، از جمله رساله در اخترشناسی و پزشکی نوشت، که به‌طور گسترده‌ای در دوره ادو توزیع شد. او همچنین متهم است که یک کتاب خصوصی در مورد دین در سال ۱۶۳۶، نوشته که عنوان آن را「顕 疑 録」 (فریب نازل شده) گذاشته‌است اما این کتاب برای مدت ۳۰۰ سال منتشر نشد و هنوز برخی از چالش‌ها در مورد اینکه این کتاب را چه کسی نوشته وجود دارد. او در دادگاه‌های دولتی دیگر مسیحیان دستگیر شرکت می‌کرد و اغلب در فومیئه، که به موجب آن به کسانی که مشکوک به مسیحی بودند دستور داده می‌شد که بر روی یک تصویر از عیسی مسیح ایستاده و آن را پایمال کنند، حضور داشت. فیریرا در ناگاساکی در سال ۱۶۵۰ درگذشت. درست قبل از مرگ خود او ظاهراً اظهار ندامت کرده و به عنوان یک شهید درگذشته است.

نویسنده کتاب اندو شوساکو در رمان سکوت شخصیت او را پس از ارتداد نگاشته‌است.

جستارهای وابسته

منابع

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ کریشتاوائو فیریرا موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.