کاوه آفاق

کاوه آفاق (زادهٔ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۲ در تهران) خواننده راک به زبان فارسی و انگلیسی، آهنگساز، ترانه‌سرا، تنظیم‌کننده، و نوازندهٔ گیتار الکتریک و همچنین بازیگر و نقاش ایرانی است.[1][2]

کاوه آفاق
کاوه آفاق
اطلاعات پس‌زمینه
زاده۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۲ (۳۸ سال)
تهران، ایران
ژانرپاپ راک، راک
ساز(ها)گیتار، گیتار الکتریک، گیتار کلاسیک، گیتار آکوستیک
سال‌های فعالیت۱۳۸۰ تاکنون

زندگی‌نامه

کاوه آفاق از کودکی به نواختن ساز گیتار کلاسیک پرداخت. از ۱۵ سالگی آغاز به نواختن گیتار الکتریک کرد و آن زمان بود که به موسیقی راک علاقه‌مند شد و از ۱۷ سالگی به آهنگسازی و ترانه‌سرایی پرداخت.

«پارت» نخستین گروهی بود که وی تأسیس کرد و با آن اولین اجرای زندهٔ موسیقی خود را در ۱۸ سالگی و در دانشگاه خیام روی صحنه برد، سپس با گروهی به نام «کاویان» تا سال ۱۳۸۳ ده‌ها اجرا و کنسرت برگزار نمودند.[3]

او در سال ۱۳۸۴ گروه راک ایرانی د ویز (The Ways) را پایه‌گذاری نمود و در سال ۱۳۹۰ با دلخوری و جنجال بسیار از آن را رها کرد.[4]

او همچنین در کارنامهٔ خود خوانندگی و آهنگسازی برای تئاترها[5] و فیلم‌های بسیاری از جمله فیلم سینمایی رخ دیوانه،[6][7] مسابقهٔ تلویزیونی ضد گلوله،[8] سریال تلویزیونی «سارق روح»[9][10] و «شب‌های مافیا» را دارد. او فارغ‌التحصیل رشته‌های معماری و علوم اجتماعی است.

جوایز

  • دومین جایزهٔ جشنوارهٔ جهانی موسیقی زیرزمینی، برای آهنگ قصهٔ زیرزمین، (که با همراهی یاس، اروین خاچیکیان و آراد آریا آن را خوانده‌است)، ۲۰۱۰[11]
  • جایزهٔ بهترین اجرای زندهٔ بخش موسیقی روز در پنجمین دورهٔ جشنوارهٔ مقاومت، ۱۳۹۲[12]

ترانه‌سرایی

مجموعه ترانه‌های کاوه آفاق تحت عنوان «تهران-۵۷» به عنوان اولین مجموعهٔ ترانهٔ راک فارسی در سال ۱۳۹۶ منتشر شده‌است.[13]

سینما و تلویزیون

اولین تجربهٔ بازیگری آفاق در ۶ سالگی و با فیلم «پیامبری با ۱۲ درهم» آغاز شد. وی همچنین بازی در تئاترها و فیلم‌های بسیاری را در کارنامهٔ خود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به فیلم سینمایی لامینور ساختهٔ داریوش مهرجویی و خاک‌بازی اشاره کرد. آفاق در فعالیت تئاتری جدید خود در نمایش راه پله به نویسندگی و کارگردانی سپیده میرحسینی با بهاره رهنما همبازی شده‌است.[14]و سریال «سارق روح»[15][10] و تئاترهای درخت بلوط،[16] خاکستری[17] و مجموعهٔ تلویزیونی «خانه امن»[18] و … اشاره نمود.[19]

نقاشی

کاوه آفاق نقاشی را نیز تحت تأثیر محیط خانواده از نوجوانی و در دورهٔ دانشگاه همواره موازی با موسیقی پیش می‌برده‌است و تا به امروز چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی از آثار تجسمی خود برپا نموده‌است؛ که می‌توان به نمایشگاه‌های سمفونی صلح،[20] رنگی برای تمام فصول،[21] یک در میلیون[22] و … اشاره نمود.

آلبوم‌ها

  • استرس (با گروه د ویز) - ۱۳۸۸[23]
  • با قرص‌ها می‌رقصد - ۱۳۹۴[24]
  • شال - ۱۳۹۷[25]
  • لوتوس - ۱۳۹۷[26]

منابع

  1. جم، Jamejam, جام. «جام جم نوا - کاوه آفاق». jamejamonline.ir (به IR). دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  2. ««راک» یعنی آفاق نه آن که بلیتش 300 هزار تومان است / ببین تفاوت ره از کجاست تا به کجا - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  3. «بیوگرافی کاوه آفاق | ویکی صدا». wikiseda.org. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ فوریه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  4. «کاوه آفاق: ایران می‌مانم، مجوز هم می‌گیرم، کنسرت هم می‌گذارم - سایت خبری تحلیلی موسیقی پارس :: اخبار موسیقی :: گزارش کنسرت». سایت خبری تحلیلی موسیقی پارس :: اخبار موسیقی :: گزارش کنسرت. ۱۳۹۲-۰۴-۱۵T12:22:06+00:00. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ فوریه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در 2018-02-12. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  5. «کاوه آفاق موسیقی تئاتر می‌سازد». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۶-۲۴. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  6. tnews.ir. «کلیپ تیتراژ پایانی "رخ دیوانه " اثری از کاوه آفاق و کارن همایونفر | فیلم - موج آنلاین». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۴ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  7. «از کاوه آفاق تا 412 مستند پرتره متقاضی حقیقت». ایسنا. ۲۰۱۶-۱۰-۲۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  8. «کاوه آفاق تیتراژ مسابقه «ضدگلوله» را خواند». Musicema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  9. «کاوه آفاق برای سریال «شبکه» تیتراژ خواند». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۸-۰۱-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  10. جم، Jamejam, جام (۲۰۱۸-۰۱-۳۰). ««سارقان روح» سریال جدید شبکه پنج». Jamejam Online (به IR). دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۱.
  11. «بزرگترین مسابقه موسیقی راک ایرانی - مصاحبه دویچه وله». دویچه وله.
  12. «پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت برگزیدگان خود را شناخت - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  13. «مراسم رونمایی از کتاب ترانه‌های کاوه آفاق برگزار شد / «تهران ۵۷» در آذر ۹۶ رونمایی شد -. :: موسیقی ایده‌آل ::». . :: موسیقی ایده‌آل ::. ۱۳۹۶-۰۹-۱۱T01:28:23+00:00. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ آوریل ۲۰۱۹. دریافت‌شده در 2018-02-12. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  14. "Kaveh Afagh". IMDb. Retrieved 2018-02-12.
  15. «کاوه آفاق تیتراژ سریال «شبکه» را می‌خواند». اخبار سینمای ایران و جهان - سینماپرس. ۲۰۱۸-۰۱-۲۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ فوریه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  16. «استقبال از کاوه آفاق در ˝درخت بلوط˝». خبرگزاری هنر ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ ژوئن ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  17. ««کاوه آفاق» در «خاکستری» بازی می‌کند». Musicema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  18. «کاوه آفاق در نقش قاچاقچی ارز/ خواننده پاپ به «خانه امن» رسید». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۰-۰۷-۰۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۱۰.
  19. PARHA-NP.V.5.1.1. «برای ارتباط با مخاطبان به تئاتر آمدم». روزنامه شرق. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ اوت ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  20. «نقاشی سفارش‌پذیر است ولی موسیقی نه/ بیش از هر چیز پژوهشگرم». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۶-۰۶-۱۱. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  21. «نمایشگاه نقاشی "رنگی برای تمام فصول" کاوه آفاق». خبرگزاری برنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  22. «کاوه آفاق با تیپ متفاوت در میان نقاشی‌هایش در گالری ثالث/گزارش تصویری». ایران آرت. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ مه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  23. صبا، خبرگزاری. «موسیقی راک امروز ما نیاز به زمزمه‌پذیری دارد». خبرگزاری صبا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  24. «آلبوم «با قرص‌ها می‌رقصد» با صدای «کاوه آفاق» منتشر شد». Musicema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  25. «کاوه آفاق: این آلبومِ بهترین‌های من است». Musicema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۲-۱۲.
  26. «آلبوم لوتوس کاوه آفاق منتشر شد». پارس نیوز. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۱.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ کاوه آفاق موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.