پرش عضلانی

ماهیچه‌لرزه[1] یا فاسیکولاسیون (به انگلیسی: Fasciculation) به پریدن ضعیف و موزون ماهیچه در حین انقباض‌های تقریباً غیرارادی یا ناشی از طرز استقرار بدن گفته می‌شود.

ماهیچه‌لرزه
طبقه‌بندی بین‌المللی-۱۰R25.3
طبقه‌بندی بین‌المللی-۹781.0
دادگان بیماری‌ها18832
مدلاین‌پلاس003296
سمپD005207

ماهیچه‌لرزه عبارت است از انقباض‌های مکرر و خود به خودی یک یا چند واحد حرکتی. این حالت نشان دهنده ارسال پیام عصبی غیرطبیعی از یک نورون حرکتی تحتانی به تمام فیبرهای ماهیچه‌ای آن واحد حرکتی است. ماهیچه‌لرزه‌ها از روی پوست قابل مشاهده بوده که ممکن است به مدت نیم تا دو ثانیه به طول انجامند.[2] این انقباضات خود به خودی ماهیچه را می‌توان از طریق الکترومیوگرافی (EMG) از روی پوست به واسطه دو الکترود، از طریق منحنی تغییرات پتانسیل‌های الکتریکی (ولتاژ) ایجاد شده که ماهیچه‌نگاشت برقی (الکترومیوگرام) نامیده می‌شود، بررسی نمود. ماهیچه‌لرزه در الکترومیوگرام که از روی پوست ماهیچه ثبت می‌شود، پتانسیل‌های دوره‌ای ضعیف را نشان می‌دهد.

جهت بررسی وجود یا عدم وجود پتانسیل‌های تارلرزه (فیبریلاسیون) ماهیچه، از الکترومیوگرافی بواسطه یک الکترود سوزنی که به داخل ماهیچه می‌رود، استفاده می‌گردد.

علل

برخی از عواملی که ممکن است باعث ایجاد ماهیچه‌لرزه شوند عبارتنداز:

پانویس

  1. برابرنهاده فرهنگستان زبان فارسی.
  2. میناگر، علیرضا و وثوق آزاد، ژاک. ص ۶۴

جستارهای وابسته

منابع

  • میناگر، علیرضا و وثوق آزاد، ژاک. ترجمه: نوروآناتومی پایه و کاربردی پروفسور فیتزجرالد. انتشارات دانش پژوه.
  • Arthur C. Guyton,M.D. Textbook of medical physiology. Saunders company. ISBN 0-7216-1260-1
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.