هیوندای الانترا

هیوندای الانترا (به انگلیسی: Hyundai Elantra) (به کره‌ای: 현대 아반떼) خودرویی است که از سال ۱۹۹۰ تاکنون تولید میشود. طراحی آن، به صورت خودروهای موتور جلو-محور جلو بوده‌است.

هیوندای الانترا
فیس لیفت ۲۰۱۹ نسل پنجم الانترا
اطلاعات اجمالی
تولیدکنندههیوندای موتور
نام‌های دیگرهیوندای آوانته
هیوندای لانترا
تاریخ تولید۱۹۹۰-اکنون
بدنه و شاسی
کلاسخودروی کامپکت
نوع بدنهچهار در سدان
پنج در استیشن واگن
خودروهای مرتبطهیوندای آی۳۰
طرحخودروهای موتور جلو-محور جلو
گاه‌شناسی
مدل پیشینهیوندای استلر

این خودرو در کشورهای کره جنوبی، مالزی و ایران با نام هیوندای آوانته شناخته می‌شود. امروزه این مدل مورد توجه بخش بزرگی از بازار قرار دارد تا جایی که در سال ۲۰۱۱ عنوان خودروی سال آمریکای شمالی را از آن خود کرد و هم‌اکنون مدل‌های کوپه GT و استیشن (آی ۳۰) آن به بازار آمده‌است. از رقبای الانترا می‌توان به شورلت کروز، مزدا۳، فولکس جتا و… اشاره کرد که در سال‌های اخیر همگی مغلوب رقیب نسبتاً جوان خود شده‌اند. مدل مورد بررسی موجود در ایران بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ روی خط تولید سایت کره قرار داشت و از سال ۸۴ تا ۹۱ توسط شرکت خودروسازان راین و تحت لیسانس هیوندای مونتاژ می‌شد.

نمای خارجی

جلوپنجره حجیم نسل جدید این خودرو چهره شهری این خودرو را مدرن‌تر از گذشته کرده و ظرافت در طراحی این خودرو دیده می‌شود. چراغ‌های جلو با لبه‌های تیزتر نسبت به نسل قبلی این خودرو شده‌است. گرافیک داخلی چراغ‌های جلو دارای طراحی اسپورت می‌باشد. در نمای‌جانبی النترا، طراحی اسپرت بیشتر دیده می‌شود و در نمای‌جانبی با هوشمندی از خطوط برای به‌وجود آوردن حجم مناسب استفاده شده. النترا با رینگ‌های سایز ۱۵ ،۱۶ و ۱۷ اینچی در بازار جهانی عرضه شده و نمونه‌های مونتاژ شده توسط کرمان‌موتور از رینگ‌های ۱۷ اینچی بهره‌می‌برند.

نمای داخلی

هماهنگی خاصی بین نمای داخلی و خارجی این خودرو برقرار است و عنصر سادگی و پرهیز از شلوغی در جلو داشبورد کاملاً مدنظر طراح بوده‌است. در واقع داخل و خارج آوانته نمایشگر یک خودروی خانوادگی و نه اسپرت است. صندلی‌ها با روکش پارچه‌ای برای سفرهای طولانی مدت طراحی شده‌اند. فضای پای سرنشینان عقب، در این کلاس خودرویی نسبتاً مناسب است و سرنشین وضعیت ارگونومی ادوات روی داشبود مورد قبول است. دریچه‌های تهویه برای قسمت عقب در زیر صندلی‌های جلو نصب شده‌اند. از دیگر امکانات کابین می‌توان به تورهای نگهدارنده پشت صندلی‌ها، کنسول جلو و عقب، جالیوانی دو عدد در جلو و دو عدد در عقب، گیره آویز.

موتور و سیستم انتقال قدرت

آوانته دارای موتور نسل بتا با حجم ۱۹۷۵ سی سی، دو میل سوپاپ و ۱۶ سوپاپ است. موتوری که با تغییراتی اندک بر روی مدل آی ۳۰ قرار دارد. قدرت موتور ۱۴۳ اسب بخار و گشتاور تولیدی آن ۱۸۶ نیوتون متر است. دو نوع گیربکس دستی ۵ سرعته و اتوماتیک ۴ سرعته برای آن قابل سفارش است. آوانته می‌تواند در مدل دستی طی ۹٫۱ و در مدل اتوماتیک طی ۱۰٫۳ ثانیه به ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد و به سرعت ۲۰۶ کیلومتر بر ساعت برسد.

ایمنی

الانترا مجهز به ترمز ABS و EBD برای هر چهارچرخ است (دیسکی تهویه شونده در جلو و دیسکی در عقب). دو عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو علاوه بر کمربندهای ایمنی پیش کشندهٔ می‌باشد. الانترا توانسته ۴ ستاره ایمنی از ۵ ستاره از مؤسسه یورو ان سی ای پی را کسب کند

تجربه سواری

الانترا یک سدان سایز متوسط است که مصرفی خانوادگی دارد ولی با توجه به ابعاد جمع و جور ترش نسبت به سوناتا بیشتر برای استفاده در شهرهای پرترافیکی مثل تهران مناسب است. اما این موضوع بدان معنی نیست که این سدان ۴٫۵ متری، کوچک و کم فضاست. النترا از همان دهه ۹۰ میلادی با اتکا به پلت فرمی مشترک با میتسوبیشی میراژ، راه خود را برای موفقیت در بازار جهانی هموار کرد و در نسل‌های بعدش با پیشرفت هرچه بیشتر تکنولوژی این برند کُره ای، به استانداردهای جهانی و رقبای معتبر ترش نزدیک تر شد. النترا نسل پنجم (MD) نسبت به رقبای هم رده در بازار ایران، از سراتو ضعیف تر و از کرولا با وجود موتور ۱٫۸ لیتری، چند اسبی قدرتمندتر است. بدین ترتیب شما با قرار گرفتن در پشت فرمان این محصول، با خودرویی رو به رو هستید که کشش و مصرف سوخت را در حد متوسط به شما ارائه می‌کند. از این رو نباید توقع شتاب‌گیری‌های اغواگر و رفتار اسپرت از این خودرو داشته باشید. در واقع این نیروگاه ۱٫۸ لیتری، کشش اولیه چندان خوبی را به شما ارائه نمی‌کند اما با دور گرفتن موتور، شتاب ثانویه این خودرو قابل قبول خواهد بود.

اما مسئله مهمی که بسیاری از خریداران النترا به آن اشاره می‌کنند، سیستم تعلیق به نسبت خشک این خودرو است که این موضوع در نمونه‌هایی که مجهز به رینگ‌های آلومینیومی ۱۶ اینچی هستند حتی شدیدتر است. همچنین سیستم تعلیق النترا طوری طراحی نشده که برعکس میتسوبیشی لنسر، شما را بر سر هر پیچی راضی نگاه دارد. اما عملکرد جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک این خودرو برعکس بسیاری از گیربکس‌های ۴ و ۵ دنده اتوماتیک قدیمی تر هیوندای (مربوط به اواخر دهه اول ۲۰۰۰ میلادی)، هوشمندانه و راضی کننده است. هرچند که باز هم نباید توقع عملکرد اسپرت و پرتنش از آن داشت.[1]

الانترا ۲۰۱۷

نسل جدید هیوندای الانترا در نمایشگاه اتومبیل لس آنجلس در ۲۰۱۵/۱۱/۱۸ رونمایی شد. طراحی الانترای جدید چهره‌ای مابین هیوندای جنسیس کوپه و سوناتا دارد ولی از نظر فضای داخلی و تکنولوژی‌های بکار رفته در آن بسیار پیشرفته تر می‌باشد. قیمت پایه این خودرو برای مدل SE در حدود ۱۷٫۲۵۰ دلار و در مدل فول آپشن این خودرو ۲۱٫۷۰۰ دلار مشخص شده‌است. زمان ورود این خودرو به بازار زمستان ۲۰۱۶ اعلام شده.[2][3] این خودرو با پیشرانه‌ای ۲ لیتری طراحی و تولید می‌شود. این خودرو که دقیقاً ۱۹۹۹ سی سی حجم موتور آن است، ۱۶۳ اسب بخار قدرت ایجاد می‌کند و ۱۹۸ نیوتون متر گشتاور دارد. این خودرو حداکثر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت را می‌پیماید و با استاندارد آلایندگی یورو ۴، مصرف سوخت متوسط ۷٫۱ را اثبات کرده‌است.[4]

نگارخانه

منابع

  1. «هیوندای النترا، انتخابی برای متوسط پسندان». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۸.
  2. محمد احمدی. «معرفی هیوندای النترا 2017».
  3. "2017 Hyundai Elentra". Hyundai Usa.
  4. «نقد و بررسی کوتاهی بر هیوندای النترا 2017».

هیوندای النترا، انتخابی برای متوسط پسندان

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.