نیکلاس لطیفی

نیکولاس لطیفی
ملیتکانادا
زاده۲۹ ژوئن ۱۹۹۵
مونترال
سری‌های قبلی
۲۰۱۷۱۹
2014۱۶
2014۱۵
2014۱۵
2013۱۴
۲۰۱۳
۲۰۱۳
۲۰۱۲
۲۰۱۲
Formula 2 Championship
سری جی‌پی۲
Formula Renault 3.5 Series
Porsche Carrera Cup GB
European Formula 3
Toyota Racing Series
British Formula 3
Italian Formula Three
Continental Tire SCC

بیوگرافی نیکلاس لطیفی و پدرش

نیکلاس دنیل لطیفی (Nicholas Daniel Latifi) در تاریخ ۸ تیرماه ۱۳۷۴ متولد شد. او هرگز سفری به ایران نداشته و متولد کبک (استان فرانسو‌ی زبان) کانادا است.

پدر نیکلاس با نام مایکل لطیفی، هم‌اکنون ۵۷ سال دارد و با عنوان ثروتمندترین ایرانی‌تبار خارج از کشور شناخته می‌شود. او در سنین نوجوانی به کانادا آمد و اولین شغل خود را با کارگری برای مک‌دونالد شروع کرد. مایکل در کانادا، مهندسی برق را تا سطح کارشناسی آموخت و طی سال‌های بعد، بیشترین ثروت خود را از تأسیس شرکت غذایی سوفینا (Sofina Foods) کسب کرد. مجموعه تحت مالکیت او، هم‌اکنون سومین شرکت بزرگ مرتبط با صنایع غذایی در کانادا محسوب می‌شود.

براساس شنیده‌ها، مایکل لطیفی با خرید و فروش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان مثل گروه ادوبی (سازنده نرم‌افزارهای فوتوشاپ و افترافکت و...) نیز ثروت قابل توجهی به‌دست آورده است. او هم‌اکنون مالک ۱۰ درصد از شرکت مکلارن است و سومین سهام‌دار بزرگ این مجموعه محسوب می‌شود. به‌تازگی اخبار تأیید نشده از مذاکرات بین مایکل لطیفی و مالکان تیم فرمول یک ویلیامز نیز منتشر شده است که احتمال خرید این تیم انگلیسی با مبلغی در حدود ۱۷۲ میلیون دلار را نشان می‌دهند. شرکت صنایع غذایی سوفینا که تحت مالکیت مایکل لطیفی است، سال ۲۰۲۰ حامی مالی تیم فرمول یک ویلیامز شد.

نیکلاس لطیفی قبل از فرمول یک

نیکلاس لطیفی از سن ۱۳ سالگی وارد مسابقات کارتینگ شد. از شانزده‌سالگی، به رقابت‌های حرفه‌ای کارتینگ امریکا و کانادا راه یافت و چندین قهرمانی ضمن رقابت با رانندگان بازنشسته فرمول یک، شامل روبنس باریچلو کسب کرد.

اولین حضور رسمی لطیفی، پشت فرمان خودروهای تک‌صندلی کلاس فرمول، سال ۲۰۱۲ ثبت شد. هم‌زمان با کسب تجربه در کارتینگ، نیکلاس ۱۶ ساله با تیم BVM در مسابقات فرمول 3 ایتالیا شرکت کرد و هفتم شد.

با شروع سال ۲۰۱۳، لطیفی به تیم فرمول 3 تویوتا در رقابت‌های قهرمانی اروپا پیوست؛ درحالی‌که هم‌زمان برای تیم انگلیسی کارلین نیز، رانندگی فرمول 3 بریتانیا را تجربه می‌کرد. نیکولاس لطیفی تا سال ۲۰۱۵ در فرمول 3 باقی‌ ماند و در رقابت‌های پورشه کاررا کاپ و فرمولا رنو بدون کسب عنوان درخور توجه حضور داشت.

جهش بزرگ نیکلاس لطیفی در دنیای اتومبیل‌رانی با حضور در تیم فرانسوی DAMS و مسابقات GP2 شکل گرفت که از نظر فنی، مشابهت زیادی با رقابت‌های فرمول یک دارد. سال بعد، تیم دامز و لطیفی به رقابت‌ها جهانی فرمول دو ۲۰۱۷ راه پیدا کردند. این مسابقات برای نیکلاس، یک مقام قهرمانی و ۸ پودیوم (دومی یا سومی) در پی داشت تا او در پایان فصل ۲۰۱۷، رده‌ی ارزشمند پنجم را کسب کند. سال ۲۰۱۸ هم، مشابه فصل قبل برای نیکلاس لطیفی در فرمول دو به اتمام رسید.

در سال ۲۰۱۹، لطیفی توانست بالاترین مقام ثبت‌شده برای خودش و هر راننده ایرانی‌تبار دیگر در دنیای موتوراسپرت را ثبت کند. او با ۴ عنوان نخست و ۸ پودیوم، نایب قهرمان فرمول 2 جهان شد.

نیکلاس لطیفی در فرمول یک

اولین رانندگی حرفه‌ای لطیفی در فرمول یک، سال ۲۰۲۰ با تیم ویلیامز شکل گرفت؛ اما او از سال‌ها قبل تجربه حضور پشت فرمان این نوع خودروها را کسب کرده بود.

نیکلاس برای فصل ۲۰۱۶، هنگامی که ۲۱ سال داشت، راننده تست تیم فرمول یک رنو شد. همان سال، لطیفی توانست در پیست سیلوراستون انگلیس، ۱۴۰ دور آزمایشی با خودرو فرمول یک تیم لوتوس (مجهز به پیشرانه رنو) رانندگی کند. او سال بعد، با یک مدل کاملا مشابه شرکت‌کننده در مسابقات فرمول یک (Renault R.S.17) نیز ۱۴۱ دور آزمایشی پیست کاتالونیا اسپانیا را تکمیل کرد.

لطیفی ضمن شرکت در مسابقات فرمول دو، سال ۲۰۱۸ برای تیم فورس ایندیا و سال بعد، برای ویلیامز، راننده تست بود.

اواخر سال ۲۰۱۹، نیکلاس لطیفی برای حضور در تیم فرمول یک ویلیامز به‌عنوان راننده اصلی فصل ۲۰۲۰، به توافق رسید. اولین حضور رسمی او در یک مسابقه جایزه بزرگ، قرار بود در نخستین رقابت فصل انجام شود؛ اما فرمول یک استرلیا به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد. لطیفی به ناچار، ۱۵ تیرماه ۱۳۹۹، اولین مسابقه فرمول یک خود را در جایزه بزرگ اتریش، آغاز کرد که در نهایت با مقام یازدهم، ضمن انصراف ۹ راننده از مجموع ۲۰ شرکت‌کننده، به پایان رسید. لطیفی در دیگر رقابت‌های فرمول یک ۲۰۲۰، شامل ۸ مسابقه بعد از اتریش، رده‌های یازدهم تا نوزدهم ثبت کرد.

منابع

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ نیکلاس لطیفی موجود است.

    https://www.zoomit.ir/motorsport/363265-williams-f1-driver-nicholas-latifi-biography/

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.